Hogy akadályozzam meg a dührohamaimat?
Ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztem ( rossz jegyet kapok, lekésem a buszt, elkések az óráról vagy a suliból) illetve csak spontán felhergelnek hihetetlen dühöt érzek. Ilyenkor legszívesebben üvöltenék - mint már arra volt nem is egy példa. Ha az agresszióm egy konkrét személy ellen irányul sokszor szinte aligha leküzdhető vágy támad bennem, hogy kárt tegyek az illetőben. Emiatt inkább magamon vezetem le a feszültséget, tehát belebokszolok a falba vagy valami kemény tárgyba rúgok. Néha a suliban is elvesztem az eszem e téren. Tudom, hogy muszáj kontrollálnom az érzelmeimet, de egyszerűen képtelen vagyok rá. Egyre többször kerülök olyan szituációkba, melyekből ésszerű magyarázat híjján nehezen jövök ki jól. Hajlamos vagyok kárt tenni a tárgyakban, illetve nekiugorni a másiknak, amikor eluralkodok rajtam az érzés. Egy alkalommal már jártam a sulipszichológusnál is. De úgy érzem, ez sem megoldás. Hiába beszélek a gondjaimról, azok ugyanúgy jelen vannak. Hiába mondom el, hogy mi történik bennem, mikor felgyülemlenek az indulataim, nem tud rajta segíteni.
Mit tegyek? Segítség!!! Képtelenség így élni!!! Nem bírom tovább!!!
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!