Hogyan akadályozzam meg, hogy a diáktársam otthagyja a tanfolyamot?
Megpróbálom rövidre fogni.
Kb. fél éve járok egy nyelvtanfolyamra, ami azóta az életem értelme lett. Minden héten számolom a napokat, hogy mikor lesz már óra, mert nagyon élvezem a tanulást. :)
Összesen 3-an vagyunk a tanárunkkal együtt, a másik diák viszont - úgy néz ki - eléggé neki van keseredve, amiért neki nem megy olyan jól a nyelv, mint nekem. Eddig viccesen fogta fel a dolgot, de legutóbb eléggé lehangolt volt miatta. Írtunk egy dolgozatot az összes eddigi anyagból, neki pedig nem sikerült túl fényesen. Próbált magyarázkodni, hogy "Pedig délelőtt még ment", az óra után pedig még keserűen megjegyezte, hogy "Nem megy a fejébe az anyag."
A baj legfőképp azzal van, hogy ha ő elmegy, a tanár nem tarthat nekem "csoportos" áron órát, csak magánórát, ami 3x annyiba kerül, mint az, amennyit most fizetek. Nem tudnám finanszírozni, más csoport meg nincs is, ahol olyan szinten lennének a diákok, mint én, tehát átmenni sem tudok. (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy mindkettejüket nagyon megkedveltem, és annak örülnék a legjobban, ha együtt tudnánk ezt végigcsinálni.)
Több oka van annak, amiért nekem jobban megy a nyelv.
a) én egyetemista vagyok, így állandó kondiban van az agyam; nem jelent problémát egyik hétről a másikra 50 új szót megtanulni, a társam viszont már 12 éve kétkezi munkát végez, így elszokott a tanulástól;
b) én hallgatóként jobban be tudom osztani az időmet, ő viszont napi 10 órát dolgozik, heti 6 napon át;
c) majdnem 10 évvel fiatalabb vagyok nála.
Attól félek, hogy már csak az én kedvemért jár be, aztán előbb-utóbb bejelenti, hogy új hobbi után néz, mert ő ezt nem bírja. Én viszont kifizetem a rakat pénzt, és bevallom, sokszor unatkozom az órákon, mert ami anyagot leadnak, nekem arra elég fél nap, hogy megtanuljam, de sajnos a társam le van maradva. Hangsúlyozom még egyszer, nem a tehetségről beszélek, hanem a fent részletezett objektív körülményekről.
Ha kibukik ez a dolog, és a társam abba akarja majd hagyni, szerintem kénytelen leszek belemenni abba, hogy haladjunk lassabban az anyaggal, mert ha megszűnik a csoport, fogalmam sincs, mihez kezdek. Nem akarom ezt a boldogságot elveszíteni, amit mindez jelent nekem. :(
Mi lehet a megoldás? 22/L
Koszonom a kerdesed. :) Lett egy 3. diak is, igy mar kevesbe fenyeget a veszely, hogy megszunik a csoport. A regi diaktarsamon latom, hogy szenved; most mar orakon hozza se tud fogni a feladatokhoz, olyan lemaradasban van. Az uj diak pedig nalam is nagyobb tudassal rendelkezik, igy en ot probalom utolerni.
Viszont en is valtoztam: most mar nem banom, hogy nem rohanunk a tananyaggal. Tobb idonk van ismetelni, es ez jelenti a biztos tudas alapjat. :)
Na örülök, hogy jól alakulnak a dolgok! :)
Megkérdezhetem, hogy milyen nyelvet tanultok?
Én is érdeklődök a nyelvek iránt. Jelenleg angolt és németet tanulok, de hamarosan lengyelt is szeretnék majd tanulni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!