Mitől lesz egy tanárnak "kedvence" egy diákja?
A tanárok is emberek, nekik is vannak szimpatikus, és kevésbé szimpatikus diákjaik, mint ahogy neked is vagy szimpatikus akárki, vagy nem... Ha a tanárnak kedvence egy diákja, akkor azt biztos nagyon bírja valamiért, de egyáltalán nem arra kell gondolni, hogy a diák biztos benyal neki, vagy ötös a tantárgyából, mert ettől egyáltalán nem lesz valaki szimpatikus. Ez inkább emberi dolog.
Jó persze, biztos van olyan tanár, akinél másképp működik, én igazából a saját véleményemet írtam le ide...
Gimnáziumban úgy éreztem, hogy a matektanár kedvence vagyok. Kihívott felelni először, vacak lett, csak 2-3-as, már nem emlékszem 30 év távlatából. Azután rendszeresen engem hívott ki minden órán. Félév előtt nekem 15 jegyem volt, mikor a többieknek csak 3! Addig csinálta ezt a geometriai bizonyításokkal, amíg el nem jött az egyenletmegoldás, amit kivételesen szerettem. Kaptam egy 5-öst és utána az elkövetkező 3,5 év alatt talán kétszer voltam kint a táblánál. Mindig engem kérdezett először, hogy a feladott feladatból megvan-e már az eredmény 20-30 mp múlva! Ő mindent tudott, fejben számolt mindent a feladat felírása közben, de a tanításhoz nem értett. Az osztály nagy része örült, hogy átment az érettségin 2-essel, nekem a 4-es a megcélzott és elért eredmény volt. Nem én voltam a legjobb, de elég jó voltam.
Mindketten heteroszexuális pasik vagyunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!