Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit mondjak a tanárnak, ha...

Mit mondjak a tanárnak, ha nem tudom a tételt?

Figyelt kérdés
Egyetemre járok, BTK-ra, és általában felkészülök a vizsgáimra. Igazából még nem fordult elő velem, hogy felkészületlenül mentem volna, ha nem is olvastam el minden szakirodalmat, minimum a fontosabbakat, a valószínűbbeket sikerült, vagy végső esetben felsőbb évesek kidolgozott anyagait tudtam minimum. Most azonban nagyon összetorlódtak a dolgaim, és nekem ehhez a pofavizithez sose volt stílusom. Az órára bejártam legtöbbször, az órai anyagot megtanulom, de az elmesélések alapján a tanár kifejezetten rákérdez, hogy mi volt a kapcsolódó szakirodalomban. Ha nem tudom, esetleg elkezdhetem mondani neki az órai anyagot, de nyilván több is van benne, illetve ha épp most regéltem el neki az összes tudásom, és utána kérdezi meg, nem tudok annál többet hozzáfűzni. Szóval mennyire ciki bevallani, hogy nem tudom, nem olvastam el? Ha alapvetően mondok valamit a kérdezett témáról, mert valamennyi ismerettel rendelkezem, értek összefüggéseket stb., mennyire gáz, ha megmondom, hogy sajnálom, de gőzöm sincs?
2016. jan. 21. 20:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Ne!!!! Mondd meg h gozod sincs! 1: ugy is rajon 2. Ne vagd a fat magad alatt 3: a vizsga egy meghatarozo eleme h elhitesd h tudod
2016. jan. 21. 20:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Az őszinteséged szerintem díjazná. Én se szeretek úgy bemenni vizsgázni, hogy lövésem sincs az anyagról, de van hogy rengeteget készülök és úgy nem érzem, hogy nem tudok semmit, de aztán szerencsére a tanár előtt megjön az ihlet. Mondj el mindent amit tudsz aztán vagy megelégszik vele vagy nem. Ha figyelsz órákon és legalább 1-2 alkalommal átfutod a tételt, még akkor is lesz róla fogalmad.
2016. jan. 21. 21:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Én a mindig mindent elolvasó, megtanuló típus voltam, nagyon szerettem a BTK-t. :)

Tapasztalatom szerint ha lenyomsz egy 5-ös feleletet, részletességgel kitérve mindenre, akkor az oktatónak eszében sincs azt tovább boncolgatni. Én annyi ideig feleltem, hogy nem is maradt volna idő kérdezgetni.:P

Légy magabiztos, mondj el mindent, amit tudsz, ha mégis belekérdezne, mondd, hogy nem tudod. Levon egy jegyet, és?

Olyan volt, hogy beteltek az időpontok és csak olyanra fértem fel, ami közeli volt és nem tudtam felkészülni. Na ott beadtam az üres lapot, kérdezte mi van, elmondtam mi a helyzet, nem írt be egyest, mondta, hogy akkor jöjjek a következő alkalommal. A tanár nem azért van, hogy szemétkedjen direkt. :)

2016. jan. 21. 21:09
 4/6 anonim ***** válasza:
54%
kitérő válaszokat kell adni, próbálkozni kell. körülírni a dolgokat, soha nem szabad elismerni a tudatlanságot... legalább el kell hitetni azt, hogy csak nem értitek egymást... de amúgy mindent tudsz...
2016. jan. 21. 21:51
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a javaslatokat.

Igazából általában nem vagyok béna abban, hogy előadjam magam. De itt állítólag tényleg konkrétan megkérdezi, mi volt a tanulmányban. Akkor maximum csak elismételni tudom az órai anyagot, amit előtte már egyszer elmondtam. Vagy mondjam azt, hogy:

- Tulajdonképpen ugyanerről szólt, ezt mondta el tágabban.

Ez jó?

Csak attól félek, hogy kiderül, hogy nem olvastam el, AZUTÁN, hogy elkezdtem kamuzni. Szeretek egyenes lenni.

2016. jan. 21. 23:51
 6/6 A kérdező kommentje:

"Tapasztalatom szerint ha lenyomsz egy 5-ös feleletet, részletességgel kitérve mindenre, akkor az oktatónak eszében sincs azt tovább boncolgatni. Én annyi ideig feleltem, hogy nem is maradt volna idő kérdezgetni.:P "

Sajnos ez most nem így lesz, mert részekre lesz osztva a dolog: először az anyag, aztán a feldolgozandó szakirodalom, aztán az önálló feladat.

2016. jan. 21. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!