Miért olyan nagy baj, ha csendes, szótlan valaki?
Azt vettem észre, hogy iskolai közösségben mindig őket piszkálják, alázzák holott semmi rosszat nem tesznek, csak ülnek csendben.
A tanárok is mindig furcsán néznek rájuk, mintha valami idegen lények lennének.
Én például a nagypofájú, swagyolo kölyköket rühellem. Őket van is miért.
De ez teljesen elfogadott. De ha valaki visszahúzódó az nem
16:56
Végre valaki, de most komolyan mondom. Az ilyen emberekből kéne több, mint ti. Mármint a lány, akiért felszólaltál és te. Ebből a sztoriból is látszik, hogy helye van a világban a csendesebbeknek és azoknak is, akik nem félnek kinyitni a szájukat.
Szerintem azért néznek furán rájuk, mert általában a sulikban több van ezekből a mindenkinek beszólogatósokból vagy legalábbis az aktívabb, nyughatatlanabb emberekkel.
Én már amúgy se vagyok annyira beszélős típus, de mivel mostanában eléggé kezdtek felhalmozódni a problémák, mára már csendes és szótlan lettem. Nem tudom, hogy ez hogy és miért ezt eredményezte, de így alakult.
A tanárokról meg annyit, hogy fogalmam sincs, miért csodálkoznak a csendesebb embereken. Persze tisztelet a kivételnek. Ugyanis nem mindegyik tanár ilyen. A mi sulinkba is jár egy olyan(mármint tanár), aki nagyon megertő az ilyen gyerekekkel, többek közt velem is. Tiszteletben tartja, hogy én ilyen vagyok. Nem szólít fel annyiszor órán, mert tudja, hogy nehezemre esik megszólalni, kérdezi, hogy mi a baj, ha rossz kedvűnek lát, amire nem adtam választ neki, de ezt is megérti.
Itt a gyik.-en is sokan írják, hogy milyen rossz tanárok vannak, nem érdeklik őket a csendesebbek, pedig vannak kivételek. Én ki is fogtam egyet. Szerencsére(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!