Az iskolában a tanárok miért nem veszik észre, ha egy gyerek vagdossa magát? Csak számmomra érthetetlen ez ennyire, elég feltűnő azért. Főleg testnevelés órán, v elképzelhető a tanár szándékosan nem vesz tudomást?
Milyen régről beszélsz, és honnan tudod?
Ebben a legfelháborítóbb az, hogy idegen, halott embereknek kitalálsz olyan élettörténetet, ami összeillik a kis elméleteddel.
Honnan tudod, hogy vitték őket kezelésre? Még ma is lenézik, aki pszichológushoz fordul. Gondolkozz már egy kicsit. Nem csak vagdosás lehet öncsonkítás. Csipkedés, karmolás, szurkálás, hajtépés, harapás, égetés... lehet, LEHET, hogy volt olyan nő, akinek tele volt a naptára, egy perc ideje sem volt, de amikor kivette a kaját a sütőből, véletlen odaérintette a kezét a forró tepsihez, és élvezte az endorfint, ami elöntötte az agyát. És nem jött rá soha senki.
Ez is csak egy feltételezés, de valószínűbb, mint azt írni, hogy régen minden okés-oké volt, mert nem volt idejük. (Nem ma van a felgyorsult világ, amikor semmire nincs idő?)
Hidd el, aki függő - mert ez függőség - az talál időt.
Én 14 évesen kezdtem az önsértés. Nem vette észre szinte senki, mivel nem mutogattam. Nem figyelem felhívásért csinàltam, hanem így adtam ki mindent, ami érzelemmel kapcsolatos volt.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez egy milyen jó dolog (,mert nem az), hanem azt, hogy ez nem mindenkinél divat dolog.
A tanárok pedig szerintem azért nem veszik észre, mert nem igazán figyelnek arra, hogy mit éreznek a tanulói.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!