Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Eltűnt pénz a suliban?

Eltűnt pénz a suliban?

Figyelt kérdés
Ma délután észrevettem, hogy a reggel berakott 5ezer forintom eltűnt a pénztárcámból. A táskámat ma csak a saját termünkben hagytam. Az osztálytársimból nem néznék ki ilyesmit, de most már nem tudom mit gondoljak, mert más nem igen lehetett. Mit tegyek?

2015. nov. 5. 15:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
szólj a tanároknak
2015. nov. 5. 15:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mit nem szóltál azonnal az ofőnek?

Amúgy mindig volt valaki a teremben, nem mehetett be idegen?

Ne tarts pénzt a táskádban, legyen mindig nálad.

2015. nov. 5. 15:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

sajnos ilyen esetekben a legritkábban kerül elő a tettes. osztálytársak között is simán lehet az elkövető, vannak ilyenek akik nem feltétlen szorulnának rá, de mégsem elég az amit otthon kapnak, vagy lehet, hogy valakiről nem is tudod, hogy rászorul. meg amíg mondjuk testnevelés óra van valaki simán be is surranhatott az osztályba, és mondjuk egy nyitott táskában heverő pénztárca mindig hívogató az ilyen kis tolvajoknak. tanároknak érdemes azért szólni, hogy tudjanak róla, hogy lopás történt, mindenki csak jobban oda fog így figyelni az értékeire, és pénztárcát jobb zsebben tartani. lányoknak szokott lenni ilyen bazinagy hosszúkás, pénztárcájuk, esetleg azt is érdemes egy visszafogottabb darabra cserélni, ha ebben érintett lehetsz, és zsebben tartani a lakáskulcsot, a mobiltelefont és a pénztárcát az iratokkal... eltűnhet a komplett tárca, sajnoss nálunk ilyen többször is volt, gyorsan kikapja elrakja és akkor nem kell sokat szöszmötölnie amig kiveszi, és akkor az iratok is eltűnnek, amit igen kellemetlen pótolni, vagy esetleg visszaélést is elkövethetnek lopott személyivel.

1. mindent zsebben tartani!

2. komoly értékeket suliba nem vinni!

3. ha van szekrény, akkor egy méretes lakatot rárakni, zárni mindig!

4. ha senki nincs az osztályban, mert nyelvórák vannak jobbra balra, vagy tesi óra van, akkor legyen bezárva a terem.

BÁRKI LOPHAT!!! bizonyítani lehetetlen kb, jó az elővigyázatosság, az óvatosság...

2015. nov. 5. 15:28
 4/12 anonim ***** válasza:
51%
Sztem mindenki kihasználta ezt volna ha csak nem ismeri az illetőt
2015. nov. 5. 15:43
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, természetesen szólok az ofőmnek, csak otthon vettem észre, így ma még nem volt erre esélyem
2015. nov. 5. 16:08
 6/12 anonim ***** válasza:
18%
Tanulópénz kisfiam. Mi a francnak egy iskolás gyereknek ötezer forintot hurcolnia magával? Ha valami kell több ezer forint értékben, azt a szülő dolga megvenni.
2015. nov. 5. 16:08
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Simán bemehet valamelyik osztályból egy gyerek a termetekbe, és kilophatja a pénzt, vagy lehet csak valahol kiesett. Szólj a tanároknak. Én így jártam a telefonommal, nem került elő, majd lenyomoztuk és az egyik takarítónál volt.:))
2015. nov. 5. 16:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
4 es,mi az hogy mindenki kihasználta volna? Látszik,hogy teis C-kategóriás vagy... Valami nincs lezárva,bezárva és azt rögtön el kell lopni?Arra nem gondolsz,hogy az valakinek hiányozni fog? Ha látsz egy kocsit,aminek nyitva van az ajtaja,mert a tulaj beugrott a boltba,akkor elviszed a kocsit is? Remélem egyszer még jól megvernek ezért a mentalitásért...
2015. nov. 5. 16:10
 9/12 A kérdező kommentje:
egyébként bérletre kellett a pénz, általában nincs nálam ennyi pénz
2015. nov. 5. 16:10
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Utólag már semmit nem tudsz tenni. Ha akkor nyomban szólsz a tanárodnak, akkor sem lett volna meg a tettes, mert a legtöbb amit tehetnek, hogy mindenkinek megnézik a táskáját, van-e nála pénz, de ha találnak is valakinél egy ötezrest, az lehet a sajátja vagy a tied is, nem lehet bebizonyítani, hogy kié volt eredetileg. Legközelebb majd jobban figyelsz rá, hogy ne hagyd a pénztárcád magára.
2015. nov. 5. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!