Mi történik ha az iskolákban továbbra is használják a Windows XP-t? Nekünk suliban van 40 gépünk. Abból 4-en Windows Vista fut. Maradhat még az XP? Mert nincs annyi pénz, hogy mindent lecseréljünk. Pentium 4-es 900 MB ramos gépek. A Vistás 1 GB.
Persze,hogy maradhat.Ha nincs pénz,akkor nincs más választás,max Linux..Egyesek ezt ajánlgassák már gyengébb gépekre,csak az sem jön be mindenkinek ugye..
Mellékesen írom,hogy a Vista sem lesz támogatott már sokáig és szerintem 1GB memóriás gépen az sem felüdülés..
Linux azért nem jó, mert kell a MS Office.
Azt a 4 Vistás gépet aki teheti, elkerüli mert olyan lassúak. Arra is XP kéne, de már nem lehet legálisan megvenni, illegálisan meg.... hát.
"kell a MS Office"
Ne viccelj, a tananyag nem szövegszerkesztést, hanem egy bizonyos cég egy bizonyos programját követeli meg? Hát akkor tényleg reménytelen a LibreOffice-szal vagy az OpenOffice-szal kísérletezni. De ha már a MS megvette az oktatást, akkor talán adjon hozzá eszközt is...
Az én volt iskolámban minden egyes gépen volt windows és linux is. Ubuntu és még akkor windows 7 volt a legújabb. 6 Info terem volt. Ezekekben mindben 4gb ram 2 vagy 4 magos gépek integrált vga-kkal. Plusz még nyertünk x mennyiségű laptopokat. Kb 200 db-ot. Azon is windows 7 enterpirse volt. Matek és magyar órákon használtuk ezeket szinte mindig. De még csak nem is infón voltam hanem géplakatos szakon még is ennyit találkoztam géppekkel. Ez kisvárdán volt ott is a legrosszabb iskolában.
Nem hiszem el hogy ne legyen valami pályázat vagy akármi amin nem lehetne nyerni valamit.
Szólitsd, mint méla borjuszáj
a szorgalmas szegényeket -
rágd a szivükbe - nem muszáj
hősnek lenni, ha nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!