"Az iskola túlterheli a gyerekeinket, és nem az életre tanít"?
ki mit gondol erről a cikkről?
sztem van valóságalapja,túl terhelik a diákokat, olyan információkkal amikre sose lesz szüksége,esetleg nem is valós. valamint elég elavult a rendszer,évtizedek óta ugyanazok a kötelező olvasmányok,ugyanazokat a költőket tanulják stb..
a természettudományokat meg olyan formában tanítják,hogy véletlenül se élvezze a gyerek. pedig lehetne sokkal interaktívabban tanítani ,életszerű példákkal,színesen.
túlterhelik*
a magyar nyelvtan meg egyszerűen pocsék..általános iskola alsó tagozatában tanult szabályokkal húzom ki ma is.. felsőben és gimiben köze se volt a nyelvtannak a helyesíráshoz..mennyivel hasznosabb ,hogy tudom mi az a globális kohézió,mint hogy tudnék helyesen írni..
és napi 7-8 óra van,mind különböző tárgyakból.hogy várják el,hogy ennyiszer álljon át az agyunk más gondolkodásra, 45 percenként, és hogy egyátalán ennyi órára készüljünk egy nap?
most az egyetemen egy nap van 2-3 különböző tárgyam, ezek általában 2-3*50 percesek..több értelme van ennek szerintem.így alapból úgy állok hozzá,hogy ma van kémia meg matek,akkor azt átnézem előző nap. másnap meg tök jól lehet haladni a tömbösítés miatt, nem olyan fárasztó mint 7-8 különböző órán részt venni
gimiben rengetegszer volt,hogy egy nap írtunk 2 témazárót, másik 2 órán volt röpdoga, a többi órán meg felelésre lehetett számítani.
nagyon nehéz volt minden órára felkészülten menni..volt amikor egy nap random 4 tárgyból feleltem és az 5. órán meg dogát írtunk.. ez nagyon megterhelő, ennyi tárgyra összpontosítani.szerintem
Valóban igazad van.
Nyolcadikos vagyok és csak ma volt 7 (+0. , az már úgy 8) órám. Az öt napot egybevéve van 35 órám.
Teljesen feleslegesnek tartom a nyelvtant. Az még ok,hogy helyesírni megtanulunk ,de az hogy tudd mi a zöngés- zöngétlen pár,meg mi a hasonulás,rövidülés...stb az már felesleges.
Az irodalom pedig teljesen elavult.
Már 2 éve nem olvasom a kötelezőt,de azért mindig 4-est 5- öst írtam belőle.
És a vers elemzés.... Na az annyira eröltetett. Nem is értem. Mire gondolt a költő? Forradalom,szabadság...stb, erre én: lehet hogy csak leült a mezőre azt körmölt 3 sort.
Nálunk a kémia ,töri ,föci és biosz tanár nagyon jól magyarázza az anyagot. De a fizika tanárunk az valami förtelmes.
Jelen világban én a számtechet,angolt és a matekot tolnám nagyon ,nem pedig a NYELVTANT.
"gimiben rengetegszer volt,hogy egy nap írtunk 2 témazárót, másik 2 órán volt röpdoga, a többi órán meg felelésre lehetett számítani. "
Na most ugye nálunk az van, hogy örülnek ha hetente tanulunk valamit. Ha ezt csinálnák az évfolyamok 90%-a megbukna, az pedig senkinek nem az érdeke. Nagyot zuhant a színvonal a régi idők óta.
A legnagyobb baj azzal, van, hogy a tanároknak domináns embereknek kéne lenniük, (mint az életben akik mindig a középpontban vannak, szeretik őket). Ugyanis tudni kell bánni a diákokkal, nem elég ha egy remegő szemüveges 45-nek kinéző 30 éves eldadogja nekünk az anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!