Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy tanár csinálhat ilyent?

Egy tanár csinálhat ilyent?

Figyelt kérdés

bukásra állok matekból 1,9-es átlaggal.

még ősszel lehetett jelentkezni egy matekversenyre 500 ft nevezési díjjal és azt mondta hogy aki befizeti és elmegy a versenyre az kap egy ötöst.

tegnap beírta mindenkinek az ötöst (februárban volt am a verseny de m1) csak nekem nem. 23 embernek beírta az osztályból az ötöst csak nekem nem.

ha nekem beírta volna akkor most meglenne a kettesem.

megkérdeztem a tanár úrat hogy miért nem írta be? és ő azt mondta hogy nem is fogja mert "nehogymár egy verseny ötös húzza fel a jegyemet, hogy nézne már az ki

pedig kiszámoltam hogy ha beírná akkor 2,1 lenne az átlagom az meg már átmenő

mit csináljak?

17/L

2015. jún. 4. 16:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Már 1,75-től nálunk kötelező megadni.
2015. jún. 4. 21:02
 12/17 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kötelező megadni 1,75-re! Sőt, a legtöbb tanár kettest csak 2.0-től ad. Más eset pl. egy négyes, azt általában 3.8-ra is megadják.
2015. jún. 4. 21:20
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Már bocs, de csak és kizárólag te tehetsz arról, hogy ilyen rossz eredményt produkáltál a tanév során. Rengeteg lehetőséged lett volna javítani, neked mégsem ment. Ráadásul nyugodtan mehettél volna a tanárodhoz megkérni őt, hogy magyarázza el neked szájbarágósan, ha nem érted, sőt, magántanárhoz is mehettél volna, de mivel nem éltél ezen lehetőségekkel, így a mostani helyzetért csak és kizárólag te vagy a felelős. Ha én lennék az apád, elmennék megbeszélni ezt a tanárral, de az biztos, hogy nyáron magántanárhoz járatnálak és itthon is gyakorolnánk együtt feladatokat. Így hogy akarsz leérettségizni? Hogy akarsz továbbtanulni? Szóval személy szerint totálisan egyet értek a tanárral. Nálam az kapna ötöst, aki legalább egy ötödik helyezést elért.

Nem tudom, hogy azért állsz-e ilyen rosszul, mert lusta voltál tanulni, vagy tényleg nehezen megy a matek, de te vagy a felelős a saját életedért. Ha így el akarod cseszni, hát hajrá, de akkor számolj azzal, hogy ennek következménye lesz. Vagy ott a másik oldal: összeszeded magad, leteszel egy jó érettségit, és azt mész tanulni, amit szeretsz. Gondolom neked is jobban esne boldogan elmenni a barátokkal "dolgozni" (hobbiddal foglalkozni, amit jól meg is fizetnek), mint gyomorideggel a szalag mellett robotolni három műszakban minimálbérért. Tudom, még fiatal vagy, és nem vagy elég érett, hogy belásd, mekkora szarban vagy.

21/F

2015. jún. 4. 22:58
 14/17 anonim ***** válasza:

Vagy megtalálod a kiskapukat, mint most!

Ez is vezethet a sikerhez.

2015. jún. 4. 23:00
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem a tanár is hibás a szituban és te is. Ugyanakkor mindkettőtöknek van igazsága is.

Te azért vagy hibás, mert nem tanultál egész évben, nem hajtottál, nyilván a matek versenyre is azért mentél el rossz tanuló létedre, hogy kapj egy ötöst. De ha kapnál rá egy ötöst, az nem a teljesítményedet mutatná, ugyanis nyilván nem jutottál tovább a versenyen, sőt, szerintem hozzá se tudtál szagolni. Márpedig akkor minek adjon a tanár neked ötöst, ha semmilyen tanulmányi, tudásbeli eredmény nincs mögötte, csak az, hogy befizettél 500 ft-ot? Érted ezt? Nem adhat úgy ötöst, hogy nem tettél érte semmilyen tanulással kapcsolatos dolgot. Ilyen értelemben igaza van a tanárnak.

És olyan értelemben is igaza van, mert nyilván azért akar megbuktatni, mert úgy ítéli meg, hogy nem vagy arra alkalmas, hogy a következő osztályba menj. Ezt neki joga van eldönteni, és nyilván így látja. Ilyen értelemben, ha ötöst kapnál, az a pedagógiai véleménye ellen lenne, és egy ilyen formaság miatt nem akar átengedni, hogy elmentél egy versenyre, amin még érdemlegeset sem nyújtottál... Ha mondjuk ötös témazárót írtál volna, akkor lehet, hogy elgondolkodna, de így, hogy a semmire adjon ötöst, és ezért engedjen át... Ezt hogy várod el tőle?

De ami viszont az ő hibája, hogy nem volt következetes. Ha egy tanár megígér valamit, tartsa be. Egy tanártól ez eléggé elvárható dolog, szóval ilyen értelemben viszont neked van igazad, hogy fel vagy háborodva.

2015. jún. 5. 04:30
 16/17 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy a tanár az egész évi teljesítményedet nézi (vagy félévest), és ha az alapján meg akar buktatni, mert semmit nem csináltál, akkor ezen egy ilyen dolog, hogy elmentél egy versenyre, mert ötöst ígért, nehogy már változtasson! Te pedig ne az utolsó pillanatban akarj átmenni, hanem inkább tanulj rendesen! Könnyű ilyenek miatt felháborodni, év végén pattogni, hogy milyen szemét a tanár, miközben igazából nem az ő sara, hogy egész évben nem tanultál matekot. Szóval mit csinálj? Máskor inkább tanulj, foglalkozz a matekkal és nem lesz 1,9 az átlagod. Ha meg nem megy, járj magán tanárhoz, vagy kérj segítséget valakitől, esetleg a tanárodtól, de legalább tegyél érdemleges dolgot, és ne ilyen hülyeségeken kapd fel a vizet az utolsó pillanatban, és ne a tanárt hibáztasd már, hogy nem adja meg az ötöst! Magadat hibáztasd, hogy ilyen helyzetbe kerültél, mert nem tanultál!

Nem mindig más a hibás, inkább nézz magadban, és máskor tanulj jobban, és egész évben akarj ötösöket szerezni, ne az utolsó pillanatban, és ilyen hülyeségekkel. Nekem ez a válaszom arra, hogy mit csinálj.

2015. jún. 5. 04:35
 17/17 anonim ***** válasza:
1.9 már 2-es
2015. jún. 5. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!