Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Vannak itt tanárok? Mitől...

Vannak itt tanárok? Mitől lesz kedvenc diák egy kedvenc diák?

Figyelt kérdés
Minden tanárnak van egy vagy akár több olyan diákja,akit jobban kedvel... Mivel lehet kiérdemelni egy tanár szeretetét?Mi az,amit sokra értékel egy tanár a diákjában?
2015. máj. 7. 17:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Most mondhatnám, hogy az igyekezetet, a szorgalmat,a jó magaviseletet értékeli.Ez többnyire talán így volt 50 évvel ezelőtt....

De nézz csak körül! Hány tanuló van, aki rossz mint a bűn és mégis jó jegyei vannak, más meg rendes, igyekszik, majd megszakad és mégsem értékelik eléggé.Ilyenkor szerinted mi dönt, ha nem az egyéni szimpátia?

2015. máj. 7. 18:26
 12/18 anonim ***** válasza:
74%
Engem eleve egy tanár már úgy kezdte hogy utált,aztán még ki se nyitottam a számat,nem is ismert,még is ítéletet hozott ,mielőtt megismerhetett volna,de aláírom,nekem is jobb jegyet adott ,mert tudja hogy nem vagyok jó a tantárgyából,de én nem kértem tőle,sőt.
2015. máj. 7. 18:28
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy olyan kérdés amire nem nagyon lesz válasz, ahogy arra sem, hogy miért utál némely tanár OK NÉLKÜL valakit.

Nekem egyszer ballagás előtt beismerte a tanár, hogy ő sem tudja miért csesztet állandóan, szóval ilyen alapon ki tudja miért kedvel egy tanár egy diákot...

2015. máj. 7. 19:08
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Én diák vagyok. Több tanárnak a kedvence voltam, olyannak is, akit ki nem állhattam, mert egy hatalom- és tekintélymániás hülye barom volt. Nálam az ok egyszerű volt: ellentétben az osztály 90%-ával, én figyeltem órákon meg tanultam. És ennyi. Nem nyaliztam, nem áradoztam, nem jelentkeztem minden kérdésnél, nem buzgott bennem túl az iskolaszellem (nem kezdtem el szervezni tanulókört, rendezvényt stb)... és nem értettem a tanároknak ezt a hozzáállását. Nyilván voltak dolgok, amiknek örültem (engem nem piszkáltak, hogy húzzak váltócipőt, és bent hagyhattam a táskám a teremben, amikor a többieknek a 2 emelettel alattunk levő szekrénybe kellett tenni), de annak nem, hogy az osztálytársaim nem a tanárokra fújtak emiatt, hanem rám. Azt úgy figyelmen kívül hagyták, hogy ők bunkók órán, dumálnak, nem csinálnak leckét, szarul tanulnak, visszapofáznak... és akkor csodálkoztak, ha engem többet dicsértek. Azt várták volna el, hogy én álljak ki az osztályért, és kérjem azt kvázi, hogy ne legyek kedvenc, amikor vastagon tehettek arról, hogy a tanárok miért így álltak hozzájuk. És strébernek meg nyalizósnak voltam feltüntetve, mikor egyáltalán nem voltam az.

Ezenkívül még olyanról tudok, aki kedvenc volt, aki egy másik tanárnak a gyereke volt.

2015. máj. 7. 23:23
 15/18 anonim ***** válasza:
89%
14. amúgy a kedvencség nem abban merült ki nálunk sohasem, hogy én szarabb vagy ugyanolyan munkáért jobb jegyet kaptam volna, mint a hápogók, mert ha nem volt jó a feleletem, ugyanúgy lehúzták.
2015. máj. 7. 23:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A baj az, hogy a diákok többsége irigységből vagy mit tudom én miből arra a gyerekre aki egy kicsit is jóban van egy tanárával alapból nyalizósnak hívják. Nekem van olyan tanárom, akivel most nagyon jóban vagyok és szeretek a társaságában tartózkodni, de ez nem mindig volt így. Gyakorlatilag az osztályom orra előtt parasztkodtam a tanárnővel (amit később nagyon megbántam) és mégis jó jegyeim voltak. Oké tény, hogy nem egy nehéz tárgyat tanít, de akkor is az azalatt az idő alatt tanultakból amikor gyakorlatilag a kisujjamat sem voltam hajlandó mozdítani (volt példa rá, hogy a tanárnő felajánlotta, hogy aki nem akar részt venni az órán nyugodtan kimehet és csak azért nem mentem ki, két oszt. társam már kint volt, mert tudtam, hogy anyám abban a percben tudna róla)kb. két mondatra ha emlékszem. Szóval ezek után biztos, hogy nem azért volt kedves velem, meg voltak jó jegyeim mert nyaliztam neki.

Meg szerintem a tanárok díjazzák azt ha figyelsz rájuk, el tudnak veled beszélgetni és tudják, hogy bízhatnak benned.

2015. dec. 30. 21:56
 17/18 anonim válasza:
100%
Ezt sosem lehet tudni, de borzalmasan zavar. Van egy olyan osztálytársam, aki ilyen iskola kedvenc (minden tanárnak a kiskedvence, az igazgatónak is, de ok nélkül). A dolgozatokat mindig 5-ösre írja meg, de úgy hogy többször is kiderült róla, hogy előre tudta a dolgozatokat, vagy a tanároktól, vagy más osztálytól. Ez csak azért nem zavar senkit, mert néha más is tudja előre, csak hogy ne panaszkodhasson, de nyilván az üdvöske többet tud. Ez szerintem nagyon nem korrekt, mert senkinek sem kéne előre tudnia semmilyen dolgozatot. Ezen kívül az általam nevezett koncepciós versenyek is vannak. Ez azt jelenti, hogy olyan "versenyek", amiken csak ő indulhat, mert "csak ő elég okos hozzá", szóval ezeken nem nehéz nyernie. Az osztályban a többiek pl. én is az eredményhirdetésen tudjuk meg, hogy volt ilyen verseny. Nekem pl. fizikából van igen komoly eredményem, ahova nem az iskolánál kellett jelentkezni, ezért mehettem arra a versenyre. De ami bosszant, hogy az iskolai versenyekre el se mehetek, csak az üdvöske, így kb. nincs is versenytársa. Nah..már most..ma pl. oda jött hozzám, és a képembe vágta, hogy "sokkal jobb vagyok, mint te, mert nekem ilyen-meg olyan eredményeim vannak", erre mondtam, hogy engem meg felvettek abba a középiskolába, ahova ő is jelentkezett, de a felvételije kb. 10 ponttal kevesebb lett, nah..hát erre már nem tudott mit mondani. De ami az igazán bosszantó, hogy róla nem merik azt állítani a többiek, hogy nyalizik a tanároknak meg minden, ezért inkább engem csesztetnek azzal, úgy, hogy nem is tudnak semmilyen példát felhozni meg ilyenek. Én kapom, hogy "minden tanár nyalja a seggemet", ami ugye a fent leírt okok miatt rohadtul nem igaz, inkább az ellentéte.
2018. jún. 11. 16:42
 18/18 anonim ***** válasza:
92%
Régi a kérdés, de leírom, hogy a mai kölykök már nagyon is jól tudják, hogy hogyan és miért kell s#egget nyalni! Lányomék hetedikes osztályában van 3 lány, akik ugyan eminens diákok, jó tanulók, szorgalmasak és folyamatosan keresik a tanárok kegyeit, különösen az osztályfőnökét, aki szigorú tanár ugyan, ezért oda meg vissza van tőlük. A szünetben meg, amikor nincs jelen tanár, akkor elengedik magukat: mindenkit b#szogatnak, inzultálnak, aki nem az ő kényük kedvük szerint cselekszik, vagy nem pártolja az ötletüket. Kritizálnak, beszólnak a gyengébbeknek, kiröhögik őket dolgokért. A lányom testalkatára pl azt mondta az egyik, hogy "ez egy aneroxiás g..ci". A tesi tanár kijelölt közülük kettőt, akik rendszeresen tartják a bemelegítést, ő elmegy a szertárba, folyosóra valami mást csinálni. Na a lányok ilyenkor is elszabadulnak! Főnökösködnek, leszólják a "bénábbakat", parancsolgatnak. Bejön a tanár, visszavesznek. Mindenre vállalkoznak: egyből ugranak, szervezkednek, hoznak visznek amit kell stb. Az egyik ilyen kiscsaj hatodik óta rá van szállva a lányomra, aki csöndesebb típus. Akkor telt be nálam a pohár, amikor le aneroxiás g..cizte! Bementem beszélni az osztályfőnökkel, hát alig akarta elhinni, hogy az a gyerek ilyet mondtott! De mondta, hogy ha a lányom szeretné, akkor menjen oda a szünetben és kérdőre vonja a kiscsajt. Ennek megörültünk! Erre másnapra módosította a dolgot arra, hogy először a lányom beszéljen vele és ha nem lesz változás, akkor beszél vele ő is, mert hogy ne rohanjuk le egyből a szegény kiscsajt! Hát ennyit erről.. Ezek a kölykök úgymond fölfelé nyalnak, lefelé taposnak! A tanárok meg imádják őket..
2019. dec. 10. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!