Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Anyósom szerint nem kellene...

Anyósom szerint nem kellene ezen kiakadnom, szerintetek sem?

Figyelt kérdés

Azért a családi kapcsolatok kategóriába írom, mert itt több válaszra számítok.

A középiskolás gyerekem magyartanára sosem volt szimpatikus emberileg, ez egy dolog.

De egy ideje emailezgetünk a gyerek miatt, és többször előfordult, hogy a magyar nyelv és irodalom szakos tanár levelében kisebb-nagyobb helyesírási és nyelvhelyességi hibák voltak. Olyanok, amiken egyértelműen látszik, hogy nem elgépelte. A kedvenceim az egyetértünk helyett az "egyet értünk", és a görkoriját helyett a "görkorilyát".

Nekem ez nagyon bántja a szemem, nem vagyok egy nyelvtannáci, de igenis dühít, hogy olyan ember tanítja helyesírásra a gyerekemet, aki magyartanár létére ilyen durva hibákat vét.

Fontolgatom, hogy megmutatom a leveleket az iskola igazgatójának és megkérem, vizsgálja felül az illető tanár szakmai kompetenciáját.

Anyósom szerint ez hülyeség és ne foglalkozzak a dologgal.

Ti mit gondoltok erről és mit tennétek ilyen helyzetben?

2015. ápr. 21. 12:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
65%

Különben is, ha szólsz az igazgatónak, akkor mi lesz?

Semmi. Esetleg rászól, a tanár pedig megkérdezi az igazgatótó, hogy ki szervezkedik ellene.

2015. ápr. 21. 13:30
 22/25 anonim ***** válasza:
51%

"Görkorilyát" - ennek az embernek semmi keresnivalója a tanári pályán, magyartanárként egyenesen kötelet érdemelne.

De az már más kérdés, hogy érdemes-e egy tanár akár ilyen szintű alkalmatlansága miatt is elkezdened hangulatot kelteni az iskolában. A magyar viszonyokat tekintve kizártnak gondolom, hogy bármi következménye lenne a fellépésednek azt leszámítva, hogy a gyereked életét megkeseríted vele.

2015. ápr. 21. 13:43
 23/25 anonim ***** válasza:
0%
Én azért ásítoztam ,mert álmos voltam,nem azért mert untam az órát
2015. ápr. 21. 14:19
 24/25 anonim ***** válasza:
0%
rossz helyre jött bocs az elöbbiért
2015. ápr. 21. 14:22
 25/25 anonim ***** válasza:
37%
Ha a gyerekemnek jók lennének az eredményei, és megfelelő lenne a tudása, nem érdekelne, hogy a pedagógus hogyan ír (van pedagógus a családunkban, irtóra fárasztó szakma, ha valaki lelkiismeretesen próbálja végezni a munkáját, sokszor nulla támogatás mellett, saját zsebből...).
2015. ápr. 21. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!