Anyósom szerint nem kellene ezen kiakadnom, szerintetek sem?
Azért a családi kapcsolatok kategóriába írom, mert itt több válaszra számítok.
A középiskolás gyerekem magyartanára sosem volt szimpatikus emberileg, ez egy dolog.
De egy ideje emailezgetünk a gyerek miatt, és többször előfordult, hogy a magyar nyelv és irodalom szakos tanár levelében kisebb-nagyobb helyesírási és nyelvhelyességi hibák voltak. Olyanok, amiken egyértelműen látszik, hogy nem elgépelte. A kedvenceim az egyetértünk helyett az "egyet értünk", és a görkoriját helyett a "görkorilyát".
Nekem ez nagyon bántja a szemem, nem vagyok egy nyelvtannáci, de igenis dühít, hogy olyan ember tanítja helyesírásra a gyerekemet, aki magyartanár létére ilyen durva hibákat vét.
Fontolgatom, hogy megmutatom a leveleket az iskola igazgatójának és megkérem, vizsgálja felül az illető tanár szakmai kompetenciáját.
Anyósom szerint ez hülyeség és ne foglalkozzak a dologgal.
Ti mit gondoltok erről és mit tennétek ilyen helyzetben?
A gyerekem tud helyesen írni. De ettől függetlenül idegesít, hogy egy olyan ember tanítja, aki diplomát kapott a kezébe, és ennek ellenére nem ért ahhoz, amit tanít.
De akkor kicsit módosítok a kérdésen. Ti mit szólnátok, ha a gyerek magyartanára ennyire nem tudna helyesen írni? Ha nem is tesztek/tennétek lépéseket az ügyben, de zavarna benneteket a dolog? Mert anyósom nem csak azt mondja, hogy ne menjek az igazgatóhoz, hanem szerinte baromság még csak kiakadni is ezen az egészen.
"Arra nem gondoltal, hogy siet, mert volna jobb dolga is mint a tulbuzgo tigrisanyakkal tarsalogni?"
Én akkor se felejtek el helyesen írni, ha sietek. Mi lenne, ha a gyógyszerész is szarul keverné ki az adott gyógyszert, mert siet? Vagy a banki ügyintéző rosszul töltené ki a hitelszerződést, mert sok dolga van?
"Arra nem gondoltal, hogy siet, mert volna jobb dolga is mint a tulbuzgo tigrisanyakkal tarsalogni?"
Aha.
Ez pont olyan, mint a "bocs a hibákért, telóról vagyok"
Persze, és a "j" billentyű mellett van az "ly" billentyű, igaz?
Ez fakad sietségből: görkiroja, förkorija, görkorja...
De a "görkorilya" még véletlenül sem.
Jó tudni, hogy nem csak olyan matek tanárokat alkalmaznak, akik nem tudnak normálisan számolni, hanem olyan magyar tanárokat is, akik nem tudnak magyarul.
De még mindig informatika tanárom volt a csúcs...gondolom kitaláljátok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!