Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Anyósom szerint nem kellene...

Anyósom szerint nem kellene ezen kiakadnom, szerintetek sem?

Figyelt kérdés

Azért a családi kapcsolatok kategóriába írom, mert itt több válaszra számítok.

A középiskolás gyerekem magyartanára sosem volt szimpatikus emberileg, ez egy dolog.

De egy ideje emailezgetünk a gyerek miatt, és többször előfordult, hogy a magyar nyelv és irodalom szakos tanár levelében kisebb-nagyobb helyesírási és nyelvhelyességi hibák voltak. Olyanok, amiken egyértelműen látszik, hogy nem elgépelte. A kedvenceim az egyetértünk helyett az "egyet értünk", és a görkoriját helyett a "görkorilyát".

Nekem ez nagyon bántja a szemem, nem vagyok egy nyelvtannáci, de igenis dühít, hogy olyan ember tanítja helyesírásra a gyerekemet, aki magyartanár létére ilyen durva hibákat vét.

Fontolgatom, hogy megmutatom a leveleket az iskola igazgatójának és megkérem, vizsgálja felül az illető tanár szakmai kompetenciáját.

Anyósom szerint ez hülyeség és ne foglalkozzak a dologgal.

Ti mit gondoltok erről és mit tennétek ilyen helyzetben?

2015. ápr. 21. 12:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
36%
Hülyeség.Annak örülnél ha elvesztené az állását ? Lehet hogy ő nulla,de a gyerekeknél már kiderült volna ha rosszul tanítanák őket,mert nem csak azon az órán kell írniuk.
2015. ápr. 21. 12:48
 2/25 anonim ***** válasza:
73%
Ja, kit zavar ha meghal a beteg, mert az orvos sem figyelt oda a tanóráin... igenis jelentsd, aki az anyanyelvét akadja oktatni, az ne legyen ilyen félanalfabéta.
2015. ápr. 21. 12:51
 3/25 anonim ***** válasza:
76%
Ajajj... Ez extrém durva! Az még OK, hogy lehet egy ilyen kitűnő tanuló az egyetemen, NEM magyar szakon, de magyartanárnak szerintem tűrhetetlen. Én tuti nem sajnálnám, ha elvesztené az állását, ha egyszer alkalmatlan rá.
 4/25 anonim ***** válasza:
73%
Én simán kiakadnék. Én se vagyok nyelvtannáci, de sírok néha egyes emberek helyesírásán. Én megmondanám neki, hogy szóban értekezzünk csak, mert bántja a szemem, hogy magyartanár létére ilyen hibákat vét.
 5/25 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem is anyósnak van igaza. Pont nem érdekelt hogy ír a középiskolás tanárom. Egyszer nem láttam írni, legfeljebb az ellenőrzőt írta alá, és különben sem tőle tanultam meg írni.
2015. ápr. 21. 12:52
 6/25 anonim válasza:
Ha szólsz az igazgatónak szerintem avval semmi baj hisz ismerek olyan tanárt aki középiskolában tanít de nincs róla végzettsége. Nincs tanár,új ember felvételére a kormány nem ad pénzt így oldják meg. Ám ha az igazgató megmutatja neked a diplomát és visszamondja a tanárnak ami általában meg is történik akkor a gyerekeddel is szemétkedhet az illető. Egy rendes tanár ezt nem teszi meg ám sose lehet tudni. Én a helyedben ha a gyereknél is ilyen hibákat vélnék felfedezni néznék neki egy másik iskolát
2015. ápr. 21. 12:53
 7/25 anonim ***** válasza:
40%

ne tedd meg, a gyerek érdekében ne.

12 éve anyám meglépett egy hasonlot, csak épp az illeto angol tanár volt.

(neves gimnáziumrol van szo, Szegeden) szoval az angol dolgoztaim javitásai tele voltak hibákkal, anyám megelégelte és az igazgatohoz ment, hogy mégis mi errol a véleménye. az lett a kovetkezménye a dolognak, hogy a négyes angolommal (egyébként négy egész koruli volt az átlagom végig), megbuktatott a tanár érettségin és az osszes tobbi tanárral -lepaktálva- ketteseket kaptam. pl. muvészettorténetbol végig otos voltam, érettségin kihuztam a tételt románkor europában, elmondtam, boldog voltam, szerettem is témát, a tanár rám vigyorgott és annyit mondott, huzz egy másik tételt, na az meg a románkor Magyarországon volt (pécsi muhely), ekkor még jobban orultem hisz a kettot nagyon szépen el lehet egyutt mondani stb. kettest kaptam rá...magyarbol irásbeli négyes négyes lett, végul kettest kaptam abbol is.... utolag elmondta az egyik (azota már volt) tanár, hogy sajnos igen, ez igy volt leosztva, fejétol budos a hal.

azota eltelt 12 év, egy párizsi egyetemen végeztem, jelenleg Genfben élek..de ez még mindig egy fájo pont nekem.

2015. ápr. 21. 12:53
 8/25 anonim ***** válasza:
76%

Hát, én is rettenetesen háklis vagyok a helyesírásra. Ez a "görkorilya" kifejezetten "fály". :)))

De nem tenném szóvá. Egyszerűen nincs értelme. Azzal nem érsz el semmit, ha kirúgatnád (kizárt dolognak tartom, hogy kirúgják). A gyereked viszont lehet, hogy halálra szívatná. Nincs semmi jelentősége.

A gyerekednek meg nem középiskolás korban kéne megtanulni helyesen írni, hanem általánosban.

2015. ápr. 21. 12:55
 9/25 anonim ***** válasza:
80%
Ha a gyereked tanulmányaira nincs kihatással, akkor ne szólj bele, a sulik nem kapnak úgy támogatást, mint ahogyan verik a mellüket a hatalmasok a médiában, a gyerekeddel szúrhatsz ki, ha feldobod. Akkor lenne értelme, ha a gyereked (illetve az osztály) tanulmányi eredményére is szemmel láthatóan negatív hatással van (középiskolában mi 2 problémás tanártól "szabadultunk meg", ami indokolt is volt, túl feltűnő volt, hogy az osztály legjobb tanulói sem tudnak teljesíteni náluk, és nem haladunk a tananyaggal).
2015. ápr. 21. 12:57
 10/25 anonim ***** válasza:
25%
Unatkozol kerdezo? :D Arra nem gondoltal, hogy siet, mert volna jobb dolga is mint a tulbuzgo tigrisanyakkal tarsalogni? Amugy, ha nem szimpatikus, ugyis eszreveszel rajta, minden sz.rt.
2015. ápr. 21. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!