Anyósom szerint nem kellene ezen kiakadnom, szerintetek sem?
Azért a családi kapcsolatok kategóriába írom, mert itt több válaszra számítok.
A középiskolás gyerekem magyartanára sosem volt szimpatikus emberileg, ez egy dolog.
De egy ideje emailezgetünk a gyerek miatt, és többször előfordult, hogy a magyar nyelv és irodalom szakos tanár levelében kisebb-nagyobb helyesírási és nyelvhelyességi hibák voltak. Olyanok, amiken egyértelműen látszik, hogy nem elgépelte. A kedvenceim az egyetértünk helyett az "egyet értünk", és a görkoriját helyett a "görkorilyát".
Nekem ez nagyon bántja a szemem, nem vagyok egy nyelvtannáci, de igenis dühít, hogy olyan ember tanítja helyesírásra a gyerekemet, aki magyartanár létére ilyen durva hibákat vét.
Fontolgatom, hogy megmutatom a leveleket az iskola igazgatójának és megkérem, vizsgálja felül az illető tanár szakmai kompetenciáját.
Anyósom szerint ez hülyeség és ne foglalkozzak a dologgal.
Ti mit gondoltok erről és mit tennétek ilyen helyzetben?
ne tedd meg, a gyerek érdekében ne.
12 éve anyám meglépett egy hasonlot, csak épp az illeto angol tanár volt.
(neves gimnáziumrol van szo, Szegeden) szoval az angol dolgoztaim javitásai tele voltak hibákkal, anyám megelégelte és az igazgatohoz ment, hogy mégis mi errol a véleménye. az lett a kovetkezménye a dolognak, hogy a négyes angolommal (egyébként négy egész koruli volt az átlagom végig), megbuktatott a tanár érettségin és az osszes tobbi tanárral -lepaktálva- ketteseket kaptam. pl. muvészettorténetbol végig otos voltam, érettségin kihuztam a tételt románkor europában, elmondtam, boldog voltam, szerettem is témát, a tanár rám vigyorgott és annyit mondott, huzz egy másik tételt, na az meg a románkor Magyarországon volt (pécsi muhely), ekkor még jobban orultem hisz a kettot nagyon szépen el lehet egyutt mondani stb. kettest kaptam rá...magyarbol irásbeli négyes négyes lett, végul kettest kaptam abbol is.... utolag elmondta az egyik (azota már volt) tanár, hogy sajnos igen, ez igy volt leosztva, fejétol budos a hal.
azota eltelt 12 év, egy párizsi egyetemen végeztem, jelenleg Genfben élek..de ez még mindig egy fájo pont nekem.
Hát, én is rettenetesen háklis vagyok a helyesírásra. Ez a "görkorilya" kifejezetten "fály". :)))
De nem tenném szóvá. Egyszerűen nincs értelme. Azzal nem érsz el semmit, ha kirúgatnád (kizárt dolognak tartom, hogy kirúgják). A gyereked viszont lehet, hogy halálra szívatná. Nincs semmi jelentősége.
A gyerekednek meg nem középiskolás korban kéne megtanulni helyesen írni, hanem általánosban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!