Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit csináljak ha kiközösítenek?

Mit csináljak ha kiközösítenek?

Figyelt kérdés

Mondtam valamit egy "barátomról" ezt visszamondták neki csak nem úgy ahogy én mondtam (tettek rá egy-két lapáttal) bocsánatot próbáltam kérni de elkültek a fenébe. Szünetbe odajönnek hozzám és elkezdenek csúfolni a szemüvegemért..a hajamért...a ruhámért... Egy barátom megkérdezte miért piszkálnak és azt mondták mert egy k...a vagyok. Egy időre abba hagyják és most már üzenetekben is bántanak. "Talán azért nem jössz iskolába mert a torkodra akadt a csoki" (egyébként azért nem mentem suliba mert sugárba hánytam). Csak azt írtam vissza hogy ha tudnád miért nem megyek nem piszkálnál. De már volt több ilyen is.... Tisztában vagyok vele hogy hibáztam de emberből vagyok! De ha bocsánatot kérek! Nektek mi a véleményetek?!

12/L

2015. ápr. 15. 22:45
 1/9 anonim válasza:

Hát, velem történt már hasonló. Szólnod kellene egy tanárnak, vagy valakinek aki segíthet. Az üzeneteikre pedig ne is válaszolj.

Ha bocsánatot kértél, és folytatódik akkor csupán szórakoz ak más szenvedésével. Próbálj megismerni új embereket, lehet hogy az is segít!

2015. ápr. 16. 09:19
 2/9 anonim válasza:

Biztosan nagyon nehéz nap mint nap ezzel szembesülni. Szerintem beszélj erről a szüleiddel, és ha nem marad annyiban, ők keressék meg az osztályfőnöködet. Ha ő békítő szándékkal felhozná a témát az osztály előtt és te elmondanád, hogy sajnálod (és ha úgy érzed, azt is, hogy tőled pontosan hogy hangzott el), szerintem hatásos lenne. Nagyobb esélyt látok ettől a helyzet javulására, mint romlására. Az üzeneteket pedig nem olvasnám el (mármint látszon, hogy az üzenet olvasatlan), így erről rövid idő alatt le fognak állni. Egy másik ötletem (bár Te ismered, akit megbántottál, hogy hatékony lehet-e nála), hogy írj csak annak a "barátodnak" akit megbántottál, és fejezd ki az őszinte sajnálatodat, vagy megteheted ezt személyesen is, de akkor, amikor ő is egyedül van, hogy maga dönthessen a helyzetről, ne húzzák mások.

Sok sikert, kitartás!

2015. ápr. 16. 10:39
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A szülei már tudnak róla és az osztályfőnököm is. Már 1 hete nem járok iskolába...először azért mert beteg voltam de most azért mert zaklatnak amikor csak tudnak
2015. ápr. 16. 18:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Szüleim*
2015. ápr. 16. 18:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Nézd,ez minden ember életébe megtörténik,hogy hibázik.Nyugodj meg,ez egy ilyen világ,nem akarom,hogy nehezebb,rosszabb problémákon is keresztül menj,de hidd el,ezt majd egészen kicsi gondnak fogod látni.Bár nem kívánom ezt neked,nehogy azt hidd!!!

Mindenkinek a sajátja a legnagyobb probléma,és megértelek téged,mert ez velem is megtörtént,hogy pont így hibáztam,ahogy te.

Azt javaslom,hogy mivel elkezdtek kiközösíteni,vagy vágj vissza nekik,amíg meg nem unják,vagy menj el onnan,nyugodtan ki onnan,ahol piszkálnak.Kivonulhatsz a teremből szünetekben,és órán is van jogod vécére kimenni.

Nem vagy bezárva!Aztán ha még mindig nem unják meg,hogy mindig elmész onnan,akkor próbáld meg azt,hogy szünetekben zenét hallgatsz,alszol,és kimutatod,hogy téged ők nem érdekelnek.

Te sajnos már sok mindent nem tehetsz azért,hogy újra normálisan bánjanak veled.Az egy tévhit,hogy világot válthatsz meg,de nem mondom azt se,hogy ne próbálkozz vele!:)

2015. ápr. 19. 18:14
 6/9 FujikoYokoshichan válasza:

Szia!

Nekem is van ilyen,csak nekem az volt hogy a "barátaim" akikkel elég régotta együtt vagyok (egyikkel kilenc éva a másikkal 7.Úgy kezdött hogy jött egy új lány barátnöm lett,a többiek csúfoltak még ők is akikkel régotta együtt vagyok.Én mondtam SAJÁT titkaimat,erre ő továbbitja,és már az egész osztályom tud rólam egyes mást:( Én nem reagálok az üzikre még el sem olvasom..Ne szólj a szüleidnek csak ha szükséges (saját kárommra még tovább piszkáltak)és igen depressziós lettem.Azzal az illetővel akkiről mondtál dolgokat azzal beszélj szerintem

2015. ápr. 19. 19:36
 7/9 FujikoYokoshichan válasza:
L/13
2015. ápr. 19. 19:36
 8/9 FujikoYokoshichan válasza:
Én is eléggé belebetegedtem de volt valakim aki segített talpra állni
2015. ápr. 19. 19:37
 9/9 A kérdező kommentje:
FujikoYokoshichan! Nem szóltam a szüleimnek csak amikor már hónapok óta zaklattak az osztálytársaim... de akkor sem én mondtam el hanem megkérdezték hogy mi a bajom, depressziós vagyok..stb. És akkor szóltak az osztályfőnökömnek amikor nem mentem iskolába. De ha rajtam múlott volna soha nem tudták volna meg.. és sajnálom ami veled történt:(
2015. aug. 8. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!