Szituáció: az osztályban van egy fekete gyerek, akit a tanár minden ok nélkül piszkál, megaláz, hosszú időn keresztül.
Az egyik gyerek megunja, és óra után megvárja, amíg a többiek kimennek, és négyszemközt azt mondja a tanárnak, hogy nem jó ötlet amit csinál, nem lesz jó vége, mert a gyerek szülei tudnak róla, és be fognak jönni hozzá.
Ez fenyegetésnek minősül?
2015. ápr. 9. 11:24
1/7 anonim válasza:
Szerintem igen. Biztos, hogy vinném tovább az ügyet a tanár helyében.
Ez így olyannak tűnik, hogy igen, be fognak jönni a szülők és jól elverik a tanárt (legalábbis az jött le). Nem kell mondani a tanárnak semmit, be kell hozzá menni és normálisan kulturáltan elbeszélgetni vele, mi volt, hogy volt, ne viselkedjen így a gyerekemmel.
2015. ápr. 9. 11:40
2/7 anonim válasza:
szerintem meg attól függ, milyen hangsúllyal mondja ezt a tanárnak... lehet igen fenyegetően is, de lehet úgy is mondani mintha segítő szándékkal fordulnál a tanár felé, hogy te szóltál előre, vigyázzon mit mond a fiúnak... talán magába nézne...
2015. ápr. 9. 11:54
3/7 A kérdező kommentje:
Ez történt, úgy mondtam. Szerencsére nem lett belőle túl nagy balhé, nekem semmi bajom nem lett. Lány volt az illető egyébként, és én is az vagyok.
Nem mai történet, de azóta is azon gondolkodok hogy miért vette fenyegetésnek, vagy az-e.
2015. ápr. 9. 11:59
4/7 anonim válasza:
Nem fenyegetés.
Egyébként szerintem az igazgatónak kellett volna szólni, hogy gondok vannak a tanár viselkedésével.
2015. ápr. 9. 12:09
5/7 anonim válasza:
Nem tudom a pontos előzményeket, és hogy a gyerek hogy viselkedik. Lehet hogy a piszkálás igazából fegyelmezés. Egyébként az én lányom osztályfőnöke is idegbeteg volt. Leírom a menetét, hogy sikerült leállítani: Próbáltunk beszélni vele, összefogva a szülőkkel. Aztán nem történt változás, irány az igazgató. Onnan az ezekkel az ügyekkel megbízott igazgató helyettes, még mindig eredmény nélkül... Utána irány az önkormányzat, feljelentés a jegyzőnél. A jegyző beültette az aljegyzőt az órákra, de persze tanárnéni moderálta magát. Eredmény nulla. A gyerekek sírva mennek iskolába, és nem hajlandóak bemenni az osztályterembe. Az ügy a területileg illetékes önkormányzati képviselő fülébe jut, amikor van egy szülő, aki vakáció előtt 3 héttel azt mondja, hogy nem engedi be a gyereket az iskolába, ha nem csinál valaki valamit. A gyerekét év közben (!!!) átveszik egy másik iskolába.Az ominózus képviselő utána jár a dolgoknak, és kikéri az önkormányzat irattárából a tanerő elleni feljelentéseket. 20 kilónyi aktája van már. A KLIK mentort nevez ki a pedagógus mellé, és az én lányomat átteszik másik osztályba, ahová jelen pillanatban 1 éve jár és jól érzi magát. Ez nem pont a témába vág, csak megemlítem, hogy sokáig elítéltem a tanárok elleni támadást. De az utóbbi 3 évben nekem is kinyílt párszor a bicska a zsebemben...
2015. ápr. 9. 12:09
6/7 A kérdező kommentje:
Nem fegyelmezés volt, mert semmit nem csinált a gyerek, és olyan személyisége volt amúgy is, hogy bárki piszkálta, még csak vissza sem szólt, annyira félénk és gátlásos volt. Órát se zavarta soha.
Utolsó, én is tudnék hasonló történeteket leírni onnan ahová jártam, sajnos nagyon sokan addig látnak, hogy a mai gyerekek rosszak, de nagyon sok az idegbeteg pedagógus, nálunk konkrétan emiatt a tanár miatt 4 gyereket vittek el az osztályból, és voltak még ilyenek, de ügy soha nem volt belőle, addig senki nem ment el, inkább elvitte a gyerekét máshová, szintén év közben.
2015. ápr. 9. 12:14
7/7 anonim válasza:
Telefonnal hangfelvétel, esetleg videó okosan, és akármennyire is nem fogadják el tárgyaláson, könnyebb továbbvinni a feletteseihez, ha nyilvánvalóan igaz a felvételnek köszönhetően.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!