21 évesen képes leszek szakközépben dolgozni?
Miért ne fogadnának el?
A diákok szeretik a fiatal tanárokat, magukhoz közelebbinek érzik őket. Főleg, ha még jófej is.;)
16l
A tanári szerep egy elég sajátos helyzet. Aki nincs benne, nem volt benne, az nem tudhatja. A laikus csak azt látja, hogy vannak jófej meg szigorú tanárok. Van, akit szeretnek, van, akit nem. A valóság az, hogy állandóan harcolni kell a tekintélyért, hogy ha elereszted a gyeplőt, akkor seperc alatt a fejedre nőhetnek. Hogy a diákok többsége addig szereti a tanárt, míg az nem áll az érdekei útjában. Vannak igazi, született pedagógusok, de az a ritkább fajta. Az első pár évben mindenki keresi csak a stílusát, a megfelelő módszert. És ha nagyon próbálsz jófej lenni, akkor azt gyengeségnek veszik, és beleröhögnek a képedbe. Úgy érzem, jó volt a viszonyom a diákjaimmal, de nem egyszer volt, hogy egyetlen kritikus szóra megsértődtek, vagy olyan is volt, aki annak tudta be, hogy rászóltam, hogy az a bajom, hogy cigány. Pedig soha nem tettem, mondta semmi olyat, amitől rasszistának tűnhetem volna.
Félre ne érts, nem akarom kedvedet szegni. De tanárnak lenni nem egy könnyű pálya, és amiktől tartasz, azoktól a dolgoktól joggal tartasz. Ugyanakkor sok dologra szívesen gondolok vissza a nehézségek ellenére is, és szerettem a diákjaimat, még ha nem is mindig szolgáltak erre rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!