Gáz vagy igaza van a tanárnak ha azt mondja tanuljunk amit szeretnénk de egyet jegyezzünk meg: tűnjünk el ebből az országból?
Osztályfőnököm of órán mondja: ki szakmát tanul ki egyetemre megy kiből orvos lesz kiből asztalos. Nem ez a lényeg. Hanem az, hogy mindegy mit is teszünk csak húzzunk el innen, és ne itt képzeljük el a jövőnket. Hozzáteszi, ha fiatal lenne (60 felett nem az) ő is elhúzna innen és eszébe se jutna itt családot alapítani.
A szüleim kb ugyanezt mondják. Van egy rokonunk Kanadában él, már dolgoztam kint Kananában egy nyáron és várnak vissza. Ha sikerül oda megyek egyetemre, és ha kijártam ott az egyetemet az borítékolható hogy vissza se jövök ide többet.
Egyébként az összes hozzászólást elolvasva, szintézisem:
liberális bunkó fúj és a tanár is az libsi fúj-de igaza van.
Kb ennyi.
Jössz ide arcoskodni, hogy mész Kanadába, mert itt nem tetszik? "intelligens felnőtt ember" vagy, akkor meg miért írsz olyat, hogy letagadod, hogy magyar vagy? Takarodjál akkor Kanadába, ilyenekre nincs szükség itthon!
Téged is inkább nyeltek volna le.
A kommentjeid stílusa (és nem a tartalma!) alapján lehet, hogy dupla aggyal, de fél szívvel születtél...
Nem osztályfőnöki hatáskör, hogy arra tanítsa a fiatalokat, hogy MINDENKÉPPEN vándoroljanak ki, és aki itthon marad, az VESZTES. Egy osztályfőnöknek tárgyilagosnak kellene lennie, nem a magánvéleményét hangoztatnia (kivéve, ha kérdezik).
Igen, nekem is sok ismerősöm kiment, de én inkább sajnálom őket. És 90%-uk boldogult volna itthon is.
Aki kényszerből megy ki, azt megértem, de szintén sajnálom.
A kivándorlás is olyan, mint a legtöbb dolog az életben: kétoldalú - megvannak az előnyei és megvannak a hátrányai is.
Nálad egyértelműen az előnyök dominálnak: menj, a te életed, neked kell eldönteni, hol, hogyan akarsz élni. De ne ítéld el azokat, akik másként gondolkoznak és maradnak.
Igen, LETAGADOM hogy magyar vagyok és pont az ilyenek miatt mint pl te is, az ilyenek miatt tagadom le.
Még csak az kell hogy veled egy lapra könyveljenek el engem is.
Baromból van elég nem kell még szaporítani is.
" akkor meg miért írsz olyat, hogy letagadod, hogy magyar vagy? Takarodjál akkor Kanadába,"
Végső konklúzióként azt tudnám leszűrni, hogy ha eddig nem is akartam volna elhúzni külföldre, az itteni kommenteket olvasva biztos el akarnék.
Így csak megerősített szándékomban az egész.
Minden kényelmetlenséget utazást váltást megér az, hogy az ilyen segghülye habzó pofájú NAGYMAGYAROKtól távol legyek.
Ezek miatt megyek el (na meg a lovetta miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!