Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Gáz vagy igaza van a tanárnak...

Gáz vagy igaza van a tanárnak ha azt mondja tanuljunk amit szeretnénk de egyet jegyezzünk meg: tűnjünk el ebből az országból?

Figyelt kérdés

Osztályfőnököm of órán mondja: ki szakmát tanul ki egyetemre megy kiből orvos lesz kiből asztalos. Nem ez a lényeg. Hanem az, hogy mindegy mit is teszünk csak húzzunk el innen, és ne itt képzeljük el a jövőnket. Hozzáteszi, ha fiatal lenne (60 felett nem az) ő is elhúzna innen és eszébe se jutna itt családot alapítani.

A szüleim kb ugyanezt mondják. Van egy rokonunk Kanadában él, már dolgoztam kint Kananában egy nyáron és várnak vissza. Ha sikerül oda megyek egyetemre, és ha kijártam ott az egyetemet az borítékolható hogy vissza se jövök ide többet.

2015. márc. 13. 11:16
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
86%

Tudod kinek mi a virágzó rét és mi a sz.r. Mondjuk Kanadáról sok rosszat nem hallottam eddig, de nekem Magyarország éppen olyan rét.

Tényleg hazátlan vagy. Soha nem tagadnám le, hogy honnan származom.

2015. márc. 13. 13:32
 12/40 anonim ***** válasza:
67%
Viszont ha ilyen a mentalitásod valóban jobb ha elmész, itthon csak kárt okoznál.
2015. márc. 13. 13:33
 13/40 Trafó1 ***** válasza:
67%
Tényleg jobb ha elmész innen.
2015. márc. 13. 13:35
 14/40 A kérdező kommentje:

Igaz egy tanult (és reményeim szerint) egyetemet végzett 2 nyelvet (per pillanat kettőt!) anyanyelvi szinten beszélő fiatal minek is az országnak...

Nem kell.

Nagy baj van velem. Tudok gondolkodni. EZ nem jó!

És más színt is ismerek a palettán nem csak a narancsot.

EZ meg egyenesen halálos bűn.

"itthon csak kárt okoznál."

2015. márc. 13. 13:38
 15/40 anonim válasza:
57%
Teljesen egyetértek azzal, hogy jelenlegi állapotában röhejes amit a kormány tesz az országgal, és azokkal is teljesen megértem akik azt nem akarják végignézni, inkább külföldre mennek. De így veszti el az ország a tehetséges, önállóan gondolkodni tudó és akaró fiataljait is, amikor pont ők akik pedig valami változást is hozhatnának ebbe a neofasiszta "demokráciába". A felcsúti törpe meg közben röhög a markába, mert így biztosítva van a hatalmuk a következő pár ciklusra is. Viszont amíg mindenki csak szidja ami itt folyik, de nem tesz semmit, soha az életben nem lesz változás. Persze könnyebb külföldön elbulizni és elsunnyogni a származásodat, mint tenni hogy ne így legyen...
2015. márc. 13. 15:23
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Én is szeretem Magyarországot, a hagyományokat, a kultúrát, az ételeket stb. és itt él a családom is, de a legtöbben nem azért költöznek külföldre mert az előbb felsorolt dolgokkal van problémájuk, hanem mert nem tudnak megélni. Én úgy gondolom, hogy minden alkalmat meg kell ragadni és ki kell használni ahhoz, hogy az ember fejlessze magát, tanuljon mert szerintem ma már semmilyen végzettség nem garantálja, hogy az embernek lesz egy jó, biztos állása. Nyilván külföldön sem úgy működik a dolog, hogy kimész és rögtön dobálják feléd az ajánlatokat, mert ott is szükség van tudásra, képzettségre és az sem olyan mint a Paradicsom. Viszont, ha valakinek adódik egy jó lehetősége, akkor hülye lenne nem élni vele mert kint azért átlagosan jobb az állapot. Az orvosokat szokták felhozni példaként, hogy milyen rossz helyzetben van a magyar egészségügy és külföldre menekülnek a nálunk végzett emberek. Nyilván az országon az segítene, ha itt vállalnának munkát és itt élnék le a hátralévő életüket, de szerintem erre valamilyen módon okot kellene adni, motiválni kellene őket mert mondhatjuk, hogy maradjanak itthon meg magyar értékek stb., de ha nem tudnak megélni itthon akkor miért tennék?
2015. márc. 13. 15:24
 17/40 anonim ***** válasza:
59%
Ez a koszos bevándorlós duma... Meg ott nem vagy senki... Csak úgy megkérdezném, itthon vagy valaki? Nem kap az ember munkát, vagy ha kap, alamizsnáért kell dolgoznia az áruházláncokban, gyárakban, mekiben. Akár diplomával. És ilyenkor jön a duma, hogy tanultál volna informatikusnak, mérnöknek. A többiek haljanak meg éhen, sőt megérdemlik a küszködést. A másik meg az, hogy itthon is olyan széthúzások vannak sok helyen még családban is. Itt is az számít, hogy mid van, vagy hogy mennyire hitelesen tudod magad verni a semmire ( látszat pénzesség). Szóval mehetsz "koszos bevándorlónak", itthon sem nézik többe az embert semmivel a honfitársai..
2015. márc. 13. 17:21
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Előzőhöz:

Azért az nagyon fontos szempont, hogy beszéld a nyelvet és ha lehet jól. Mert nyelv nélkül bizony hülyének néznek. De hát igazuk is van.

2015. márc. 13. 17:24
 19/40 anonim ***** válasza:
68%

Undorítónak tartom az ilyesfajta hozzá állást.

Nem azért, mert narancs színű vagyok vagy mert kong a fejem az ürességtől hanem, mert egyszerűen a gyűlölködés süt a szavaidból egy olyan témát illetően, ami állításod szerint hidegen hagy. Amúgy is mit érdekel az, ha más úgy gondolja, hogy az élete itt, Magyarországon is lehet olyan jó, mint kint külföldön? Neked ahhoz semmi közöd, te úgyis osztráknak vallod magad, akkor pedig semmi közöd a magyarokhoz. Amúgy is azzal, hogy azt mondod osztrák vagy csak önmagad égeted és még erősebben bizonyítod azt, hogy a tipikus proli magyarokhoz tartozol, akik próbálnak többnek tűnni, de még a saját származásukat sem tudják elfogadni.

Én szeretem Magyarországot. Szeretnék majd 1 évet kint tanulni külföldön és ha jönne egy lehetőség, akkor dolgozni is kimennék de én nem tudom elképzelni, hogy egy teljesen idegen kultúrában éljem le az életemet. Nem hinném, hogy az a megoldás, hogy azok akiknek van valami a fejükbe azok elmennek, mert így nem lesz semmi sem jobb.

Én megértem azokat az embereket, akik elmennek, de szerintem nem kell úgy tenni, mintha az ő döntésük lenne az egyetlen járható út.

Amúgy a kérdésre válaszolva, szerintem gáz, hogy egy tanár ilyet mond, de sajnos valamilyen szinten igaza van.

2015. márc. 13. 17:35
 20/40 A kérdező kommentje:

Ó nem itt is lehet gerinctelen birkaként remegni minimálbérért.

Itt lehet évekig gyűjtögetni a pénzecskét magánnyugdíjszámlán hogy aztán a Fővezír kitömje vele a zsebét.

Szabad az út errefelé is.

"Én megértem azokat az embereket, akik elmennek, de szerintem nem kell úgy tenni, mintha az ő döntésük lenne az egyetlen járható út. "

2015. márc. 13. 17:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!