Kaptunk egy házifeladatot, hogy 5 verset tanuljunk meg Petőfi Sándor-tól. Témakörök: Egy népiesség, egy tájlíra, látomás költ. , forradalmi vers, arcpoetika A kérdés az lenne, hogy ezek a versek beleillenek a témakörökbe?
A borozó, A szerelem a szerelem. , A csaplárné a betyárt szerette. , Ez a világ amilyen nagy. , Megy a juhász szamáron. , Álltam sírhalma mellett. , Játszik öreg földünk. , Éj van. , Fa leszek ha. , Reszket a bokor mert. , Fejemben éj van. , Nemzeti dal,?
Nemzeti dal az gondolom forradalmi vers.
Tudom,hogy többet írtam mint 5 mert nem tudom hogy melyk mely témakör.
Ha kérhetném akkor mondjuk felsorolnátok hogy tájleíra: - ez -meg ez
Egyik tanárt sem fogja érdekelni, csak mondj valamit!
Ha veszed a fáradságot, hogy megtanulj 5 verset akkor már jó vagy, hidd el!
Anno én is ezen paráztam, mostanra meg lett pár velem egykorú tanár ismerősöm, és tőlük tudom, ha veszed a fáradságot, hogy tanulj, akkor minden okés és nem nézik azt, hogy valóban bekategorizáltad-e vagy sem.
Látomás: Egy gondolat bánt engemet
Tájlíra: Az Alföld
Ars poétika: Szabadság. szerelem
vagy: A XIX. század költői
Pont ezért írtam le ezeket a verseket,hogy azok közül kellene kiválasztani.
Mert az Alföld című verse megvan 1 oldal is és igazán nehéz lenne megtanulni (memoriter).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!