Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért szólítanak a tanárok...

Miért szólítanak a tanárok DIREKT más néven?

Figyelt kérdés

Az eredeti nevem Liliána. Tudom, hogy ez is béna név, de mivel a szüleim is így hívnak, meg általánosban is így szóltak nekem a tanárok is, megszoktam és elvárom, hogy mindenki így hívjon, mert ez a nevem. Ehhez képest 2 éve járok középsuliba és az osztályfőnökön kívül minden tanár úgy hív, hogy Lili. Eleinte még nem annyira zavart, mert nem annyira gyakori név és úgy voltam vele, hogy majd szólok nekik, hogy nem így hívnak és leszoknak a Lilizésről. Csakhogy egyik tanár se bírta megjegyezni 2 év alatt a nevemet. Azt mondjuk nem is várom el, hogy ha tanít valaki egyszerre vagy 10 osztályt, mindenkinek a nevét tudja fejből, de az azért qrvára fel tudja b szni az agyamat, mikor dogát írunk valamiből és direkt kiemelem szövegkiemelővel a keresztnevemet, erre mikor kiosztják a dogát, direkt úgy mondják nekem, hogy xy LILI. Volt már olyan is, hogy fizikából írtunk és kaptunk egy kis papírt, aminek az egyik oldalára felírtam a nevemet, osztályomat, a dátumot, aztán az egész oldalra kani betűkkel, hogy LILIÁNA és átírtam szövegkiemelővel is, a másik oldalra meg a feladatokat csináltam meg. Erre kiosztotta jövő órán a tanár és még úgy is tartotta a lapot a kezében, hogy az az oldal volt előtte, amin a nevemet felírtam nagy betűkkel, erre elkezdi: LILI, itt a dogád. Ezen kívül még a tesitanárt bírom nagyon, aki múltkor is odaszólt nekem, hogy "Lili, kezdjél el mittudoménmit csinálni!" Erre én: "Tanárnő, engem nem Lilinek hívnak, hanem Liliánának." Erre a tanár: "Jól van, akkor LILI."

Szerintem ez rohadtul sértő, okés, hogy mondjuk 9.-ben, amikor még alig ismertük egymást a tanárokkal, nem tudták megjegyezni a neveket, de 10. második félévében, azok után, hogy direkt kiemelem a keresztnevemet, nem hiszem el, hogy nem direkt csinálják -.-" Most komolyan, mi a jó nekik ebben? Ezen röhögnek, hogy én hogy felhúzom magam azon, hogy egy tök más néven szólítanak, vagy mi? Nem bírom elhinni, hogy az osztályból mindenki másnak meg tudták jegyezni, hogy hogy kell őket szólítani, csak nekem nem..

16/L

2015. febr. 28. 09:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) Mostmár komolyan inkább oda se fogok figyelni, amíg nem bírják kimondani a nevemet.
2015. febr. 28. 12:16
 12/17 anonim ***** válasza:

Sajnos elég sok tanár van aki rohadt nagy tirpák...

A tanárok is ugyanúgy emberek, és ugyanúgy vannak közöttük jó nagy f#szfejek, akik csak a saját szórakoztatásukra szivatják a diákokat, mert hát megtehetik.

Teljesen mindegy, hogy a becézése vagy nem, ha az ember nem akarja, hogy becézzék, akkor ne becézze már a nyomorult...

Persze könnyű mondani annak, akinek már nem volt ilyen baja, de rohadtul kellemetlen tud lenni, mikor az ember úgy szólítja egy tanár ahogy nem akarja, a barma meg nem akarja felfogni.

2015. febr. 28. 13:49
 13/17 anonim ***** válasza:
68%

Azért elég gyerekes, ahogy lereagálod a dolgot. (Kiemelni a keresztneved, stb)

Liliána a neved, azért szólítanak Lilinek, mert benne van a nevedben, becéznek. Lili-ána.

Az b.unkóság, hogy azután sem változtattak, hogy szóltál nekik, de emiatt nem kell ilyen hisztit rendezni.

2015. febr. 28. 15:18
 14/17 A kérdező kommentje:
Ki rendezett itt hisztit? Most az hisztizés, hogy szólok nekik, hogy nem ez a nevem? Te mit csinálnál, ha mondjuk tegyük fel, Mártonnak hívnak és úgy kezdene hívni az egyik tanár, hogy Martin? Szerintem neked is sértő lenne.
2015. febr. 28. 15:40
 15/17 anonim ***** válasza:
68%

Én nem csinálnék jelenetet, nem szövegkiemelőznék és nem írnám hatalmas betűkkel a nevemet a dolgozatra.

Maximum egyszer szólnék, hogy amúgy nem úgy hívnak.

(Bár azt hozzátenném, hogy engem Daninak és Ellának is szólítottak az emberek, akkor sem, és most se zavar.)

2015. febr. 28. 17:39
 16/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek 79%-ossal. Rettenetesen gyerekes, amit csinálsz. Szövegkiemelőzni, hatalmas betűkkel ráírni a neved a dolgozatra? És ezután szerinted abba fogják hagyni? Ezt valamilyen szinten tiszteletlenségként is elkönyvelhetik a részedről. Kb. ezzel azt mutatod, hogy te hülyének tartod őket. Nem lenne egyszerűbb, ha tényleg ennyire zavar a dolog, hogyha óra után oda mennél és elmondanád, hogy ez téged mennyire zavar és, hogy nagyon szépen megkéred őket, hogy ezt hagyják abba. Ez mondjuk jobban illene egy 16 éves lányhoz, mint ez az óvódás hiszti.
2015. febr. 28. 18:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Gyerekes vagy. Egyébként nekem is van Liliána nevű ismerősöm és Lili a beceneve. Bocsi, de ha direkt ilyeneket csinálsz, hogy szövegkiemelőzöd a neved, ne csodálkozz, hogy már csak azért sem szólítanak a neveden.
2015. márc. 1. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!