Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanárok. Miért van az, hogy...

Tanárok. Miért van az, hogy nem bíznak a diákokban (egyesek)?

Figyelt kérdés
Új suliba jöttem és a régi tanáraim bíznak bennem,tartom velük a kapcsolatot,beszélnek velem a magánéletükről,problémáikról...stb,az új tanáraim pedig nem,és még hozzá a kedvenc tanárom...
2015. febr. 7. 15:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
41%

Nem minden tanár ugyanolyan. A tanárok egyébként sem azért vannak ott, hogy pátyolgassák a lelki világodat, hanem azért, hogy tanítsanak. Az csak a jófejségén múlik, ha megkérdezi, hogy milyen a napod, stb., de az ő feladata elsődlegesen az, hogy az előírt anyagot elsajátíttassa a diákokkal.

Egyébként pedig, amennyire szarba sem veszi senki a tanárokat, nem is csodálom, hogy ilyen a hozzáállásuk...

2015. febr. 7. 15:58
 2/17 anonim ***** válasza:
62%
Engem kifejezetten zavarna, ha a diákom a magánéletemről faggatna. Azért vagyunk ott, hogy tanítsam, nem azért, hogy rólam társalogjunk. Nekem az a munkahelyem. Őt meghallgatom, ha ezzel a fejlődését segítem, nyilván bizalommal kezelem az ügyeit, de a lelkiproblémáit, ha lehetséges az iskolapszichológussal beszélje meg.
2015. febr. 7. 16:37
 3/17 anonim ***** válasza:
76%
Nekem valahogy eszembe sem jutna a tanáraimat a magánéletükről kérdezgetni, kissé furcsán jönne ki a dolog. Van egy-két olyan tanár nálunk, aki magától mesél elég sokszor órákon a magánéletéről, de természetesen akkor is csak elég átlagos dolgokról. Egy bizonyos szintig normálisnak tartom a jó tanár-diák viszonyt, de tudni kell a határt, a problémáikról, sőt semmi másról nem kötelesek beszélni, ami a munkakörükön kívül esik.
2015. febr. 7. 17:23
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem az én gondjaimról van szó...,látom rajta,hogy van valami gondja,és ki van borulva valami miatt,de nem tudom,hogy hogyan tudnák segíteni neki...
2015. febr. 7. 17:23
 5/17 anonim ***** válasza:
Ezt én nem rég értettem meg.Nem a mi feladatunk(diákoké),hogy a tanárokat átsegítsük a problémáikon.Az ő saját feladatuk az,hogy megállják az életben a helyüket.Ha panaszkodna egy tanárom,akkor segítenék neki természetesen,de én magam nem kérdezgetek a problémáiról,hiszen ezt egész egyszerűen nem tehetem meg,mert nekik is van magánéletük.
2015. febr. 7. 17:32
 6/17 A kérdező kommentje:
Tudom,de annyira elszomorít,hogy olyan rossz a kedve...Amúgy mondott dolgokat,nem csak úgy magamtól akarok kérdezősködni,és nem tudom,hogy hogyan segítsek neki :(
2015. febr. 7. 20:34
 7/17 anonim ***** válasza:

Én gyakran beszélgetek a diákjaimmal mindenféle dolgokról, amik a nagybetűs életben problémát jelentenek,de a saját magánéletem és problémáim nem igazán szoktam emlegetni, max. elrettentő példa szintjén, de akkor sem kimerítő részletességgel, csak célozgatásokkal. Szoktak kérdezősködni rengeteget, nagyon érdekli őket a szerelmi életem és ennek minden függeléke. Szeretem a diákjaim ( 90%-át), és jó viszonyt ápolok velük, de nem azért nem egy általános iskolásnak fogom elsírni a bánatom. Egyrészt mert minek????? Releváns tanácsot úgysem fog tudni adni, azt meg ne lássa, hogy tehetetlen vagyok, valahogy ez gyengítené a tekintélyem. Meg tudod, ha a kölkök kiszimatolnak valamit, egyből futótűzként terjed az iskolában. Elég ha egy elmondja,hogy "jaj, de ne mondd el senkineeeek!!!"

Az egészséges tanár-diák viszony az én olvasatomban nem enged meg efféle intimitást. Kb. mintha elmennék az orvoshoz, hogy ez fáj, az fáj, ő meg elpanaszolná vizsgálat közben, hogy végbéltükrözésre kell mennie, mert két hete véreset kakil :D

2015. febr. 7. 22:08
 8/17 A kérdező kommentje:
Hát tanácsot valószínűleg nem tudnák adni neki,de ha van valaki,akinek elmondhatná,hogy mi bántja,az már segíthet,vagy nem?Amúgy én nem olyan vagyok,akitől elterjedhet valami a suliba...(a régi tanárommal nagyon jó kapcsolatot ápoltam és ha volt valami gondja akkor tudta,hogy rám mindig számíthat és ez így volt fordított esetben is.Amiket pedig beszéltünk,azt nem adtam tovább még a legjobb barátnőmnek sem)
2015. febr. 7. 22:50
 9/17 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Nekem kicsit abszurd,hogy egy diáknak panaszkodjak. Erre vannak a felnőtt barátaim. Még ha megbízható egy gyerek,akkor is...
2015. febr. 7. 22:53
 10/17 anonim ***** válasza:

Azt kívánom neked, hogy nagyobb gondod ne legyen az életben...

És még egy dolog: "tudnék".

2015. febr. 7. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!