Tanárok. Miért van az, hogy nem bíznak a diákokban (egyesek)?
Nem minden tanár ugyanolyan. A tanárok egyébként sem azért vannak ott, hogy pátyolgassák a lelki világodat, hanem azért, hogy tanítsanak. Az csak a jófejségén múlik, ha megkérdezi, hogy milyen a napod, stb., de az ő feladata elsődlegesen az, hogy az előírt anyagot elsajátíttassa a diákokkal.
Egyébként pedig, amennyire szarba sem veszi senki a tanárokat, nem is csodálom, hogy ilyen a hozzáállásuk...
Én gyakran beszélgetek a diákjaimmal mindenféle dolgokról, amik a nagybetűs életben problémát jelentenek,de a saját magánéletem és problémáim nem igazán szoktam emlegetni, max. elrettentő példa szintjén, de akkor sem kimerítő részletességgel, csak célozgatásokkal. Szoktak kérdezősködni rengeteget, nagyon érdekli őket a szerelmi életem és ennek minden függeléke. Szeretem a diákjaim ( 90%-át), és jó viszonyt ápolok velük, de nem azért nem egy általános iskolásnak fogom elsírni a bánatom. Egyrészt mert minek????? Releváns tanácsot úgysem fog tudni adni, azt meg ne lássa, hogy tehetetlen vagyok, valahogy ez gyengítené a tekintélyem. Meg tudod, ha a kölkök kiszimatolnak valamit, egyből futótűzként terjed az iskolában. Elég ha egy elmondja,hogy "jaj, de ne mondd el senkineeeek!!!"
Az egészséges tanár-diák viszony az én olvasatomban nem enged meg efféle intimitást. Kb. mintha elmennék az orvoshoz, hogy ez fáj, az fáj, ő meg elpanaszolná vizsgálat közben, hogy végbéltükrözésre kell mennie, mert két hete véreset kakil :D
Azt kívánom neked, hogy nagyobb gondod ne legyen az életben...
És még egy dolog: "tudnék".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!