Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanárok. Miért van az, hogy...

Tanárok. Miért van az, hogy nem bíznak a diákokban (egyesek)?

Figyelt kérdés
Új suliba jöttem és a régi tanáraim bíznak bennem,tartom velük a kapcsolatot,beszélnek velem a magánéletükről,problémáikról...stb,az új tanáraim pedig nem,és még hozzá a kedvenc tanárom...
2015. febr. 7. 15:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A tanáromtól megkérdeztem,hogy mi a gondja és azt mondta,hogy nem szeretne róla beszélni,így hát azt javasoltam neki,hogy ha nekem nem szeretné elmondani,akkor ossza meg valaki mással(felnőttel)és az volt a válasza,hogy most nincs olyan ismerőse,akiben meg tudna bízni és meg is értené.
2015. febr. 7. 23:10
 12/17 anonim ***** válasza:

Az elég súlyos pedagógiai hiba egy tanártól, ha a diákjainak a magánéletéről kezd el beszélni és panaszkodni. A tanár azért van, hogy a gyerekeket nevelje és a képességeiket fejlessz az iskolában (nem csak a kognitív képességeket, hanem a szociális, egyéni, kommunikációs stb. kompetenciákat), azaz nevelnie is kell nem csak oktatnia. Ezt csak azért írtam le, mert egyes előttem szóló, magukat tanárnak nevező egyének nem biztos, hogy elolvasták még a Nemzeti Alaptantervet...

Visszatérve, az iskolában a gyerek az, akit fejleszteni kell, a tanár az, aki ezt a tevékenységet végzi. Innentől kezdve a tanárnak nem feladata a magánéletét belevinni ebbe a munkába. Sőt, a siránkozás, problémák kibeszélése a diákoknak igenis tekintélyvesztéssel jár, és az egész iskolában el fog terjedni, és arra utal, hogy az adott tanár nem alkalmas a tevékenysége ellátására, nem alkalmas tanárnak. Tanárnak csak erős, magabiztos, önmagát ismerő tanár menjen, aki megfelelően tud a gyerekkel kommunikálni, aki a munkájában partnert lát a gyerekben, és szeretetteljes légkört alakít ki, de mégis érezteti, hogy ő a gyerek felett áll és irányítja őt a fejlődésben.

Ez a kérdezőnek is szól. Ne csodálkozz, hogy a tanárok nem fognak veled leállni haverkodni, mert EZ a természetes, és nem az, hogy a tanár elkezd veled bizalmaskodni.

2015. febr. 8. 02:11
 13/17 A kérdező kommentje:
Oké,akkor szálljak le róla,és nézzem tovább,ahogy fel akar mondani,mert a diákok és a kollégái nem szeretik,tisztelik őt???
2015. febr. 8. 10:13
 14/17 anonim ***** válasza:

Figyelj, szerintem ezen te nem tudsz segíteni. Az, hogy elmondja neked ezt a dolgot, az mennyivel akadályozza meg azt,hogy felmondjon? Szerintem nem sokkal. Mit tudnál te tenni? Meggyőzöd az embereket, hogy viselkedjenek vele másként, vagy mi?

Amúgy én sem pártolom ezt a nagy tanár-diák barátkozást. A tanár nem azért van ott, hogy a problémát megossza veletek, ha nem hogy tanítson.

2015. febr. 8. 11:24
 15/17 A kérdező kommentje:
Őt akarom meggyőzni,mert csak ő hiszi azt,hogy nem szeretik. Oké,van aki nem szereti,de mindenki nem szeretheti...és ilyen okok miatt pedig nem hagyhatom,hogy felmondjon,mert nagyon jó tanár(bár szerinte azért nem szeretik,mert nem jó tanár)!!!
2015. febr. 8. 13:24
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
kérdező te nagyon idegesítő ember lehetsz a való életben :D
2015. febr. 8. 13:46
 17/17 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm... :p Gondolom már elegük van belőlem. Amúgy az ügyem már megoldódott,vagyis majdnem... Mindenkinek köszönöm a válaszokat és hogy rám pazarolák az idejüket!!! :)
2015. febr. 8. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!