Mi értelme volt a magyar irodalom óráknak? 30F
Nekem is a walesi bárdok tetszik a legjobban,pedig én se vagyok nagy vers tanuló :)
17/f
Az tény, hogy tényleg nem törekszik a mai irodalomoktatás arra, hogy a gyerek megszeresse az olvasást és javuljon a szövegértése stb. A kötelező olvasmányokat lehetne frissíteni, a mai gyerekek számára fogyaszthatóbb olvasmányokat feladni.
Viszont az már nem érv, hogy "semmi értelme nincs az irodalomnak, mert én utálok olvasni".
Egy jó tanár mindenféle olvasmányból ki tud hozni jót is. Max. rossz tanáraitok voltak.
És igenis van értelme az irodalomnak, mert gondolkodásra, szövegértelmezésre tanít - persze, kivéve azt, aki el sem olvassa a kötelezőket. Annak könnyű óbégatni, hogy nincs értelme az irodalomnak, amikor azt sem tudja, miről beszél...
"pontosabban leírtuk amit a tanár mondott és azt magoltuk meg majd mondtuk el feleléskor vagy dolgozatkor."
Ez a baj. Az én tanárom nem ezt csinálta. Mi magunk beszéltünk, vitáztunk a könyvekről, max feltett provokatív, gondolatcsináló kérdéseket, ha elakadtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!