Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ezért tehetek feljelentést? 16/L

Ezért tehetek feljelentést? 16/L

Figyelt kérdés
Az a lényeg hogy gimi első napjától kezdve van egy lány akivel rivalizálunk.Ő kezd mindig piszkálódni én csak vissza szólok neki.Tegnap megtudta,hogy én a saját nememhez vonzódom és ma elmondta mindenkinek aztán amikor vissza hallottam oda mentem hozzá és pofon vágtam.Ő pedig megtépett és többször is ököllel arcon vágott.Elkezdett vérezni az orrom és amikor felmentem az iskola orvoshoz azt mondta el is tört és felhívták anyáékat akik bevittek a kórházba.A barátnői látták csak az esetet és nyilván tagadják így nem akarják nekem elhinni mi történt valójában.Ha feljelentést teszek kirúgják azt a lányt?

2015. jan. 23. 16:32
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
91%

Sokan alaposan félreértelmezik a jogos önvédelem fogalmát.

A védelem nem okozhat nagyobb sérülést, mint amilyet maga a fenyegetettség okozna. Egy pofonvágás esetén az, hogy utána ököllel arconveri, és addig veri, míg az rra el nem törik, az minden, csak nem jogos védelem. A jogos védelem egy fenyegetettség elhárításának, megelőzésének a lehetősége, és nem a bosszúé. Azzal, hogy a pofon után - az ért sérelemnél jelentősen nagyobb mértékben - bántalmazta, az nem védekezés.

Egyébként meg azért is fel lehetne jelenteni, amiért egy úgynevezett különleges személyes adatodat (a nemi preferenciádat) nyilvánosságra hozta az engedélyed nélkül.

2015. jan. 23. 18:42
 32/46 anonim ***** válasza:
45%
Ha megtámadnak, nem az az ösztönös cselekedet, hogy vagy menekülsz, vagy ártalmatlanná teszed a támadót?
2015. jan. 23. 18:55
 33/46 anonim ***** válasza:
87%
Ha jól olvasom, két 16 éves lányról van szó. Mégis milyen 16 éves lány az aki egy pofonra úgy válaszol, hogy összeveri szerencsétlent? Én láttam már több sallert elcsattanni nők , lányok között , de egyszer se volt az a sértett fél reagálása, hogy elkezdi igencsak férfias módszerekkel összeverni a támadóját. Szerintem etikailag egyáltalán nem a kérdezővel van a hiba és jogilag sem, hiszen ez már nem meríti ki a jogos önvédelem fogalmát.
2015. jan. 23. 19:00
 34/46 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam hogy így reagál.Azt hittem nem fog eddig fajulni a dolog.Nem úgy mentem oda hogy megütöm de amikor megláttam elborult az agyam.Amikor megütöttem utána elkezdtem kiabálni vele hogy képzeli ezt és meglökött.Aztán elkapta a hajam és húzta és közben én elestem ő pedig nekem esett ököllel és amikor látta hogy vérzek leszállt rólam.Én gyorsan elfutottam,de láttam hogy folyik a vér az orromból ezért felmentem az iskolaorvoshoz és ennyi volt.Aztán az ofőm hívta a szüleimet akik bejöttek értem.
2015. jan. 23. 19:17
 35/46 anonim ***** válasza:
21%

lényegében te támadtál először

te magad írtad az előbb, hogy amikor megláttad felindulásból felpofoztad, tehát az ő részéről jogos volt önvédelem

2015. jan. 23. 20:30
 36/46 anonim ***** válasza:
0%

Még oltjátok is,Úristen:'D

Ti behódoltok még egy pincsi kutyának is,verd meg oszt' jó:d

2015. jan. 24. 08:12
 37/46 anonim ***** válasza:
77%
Jézusom de sötétek egyesek. Az önvédelemnek arányosnak kell lennie, ha nem az, onnantól kezdve tökmindegy, hogy ki ütött először, az fogja megszívni, aki megverte a másikat. Ha adtok valakinek egy kis pofont ő meg úgy megver hogy egy életre lenyomorodtok, akkor is majd bólogattok, hogy hát de igaza volt, én kezdtem..
2015. jan. 24. 13:59
 38/46 anonim ***** válasza:
És az egyetlen dolog, amiért mégsem biztos, hogy jó ötlet feljelenteni az az, hogy valahogy bizonyítanod is kell, hogy ő vert meg. Sajnos az nem elég, hogy azt mondod.
2015. jan. 24. 14:02
 39/46 anonim ***** válasza:

@Joshy18

Majd kinövöd.

2015. jan. 24. 14:10
 40/46 anonim ***** válasza:
29%

Jó néhány lelki beteg van itt valóban, egyből a nagyobb szenvedő pártjára álltok. Ki mondta, hogy jól tette a csaj, hogy ököllel ütötte? Senki, de nem ez a kérdés, hanem hogy miután kiprovokálta a verést, még fel van háborodva. Sőt, utána még arra is ment a bólogatás, hogy bekamuzza majd a rendőrségen, hogy nem is ért hozzá, úgy jobban kijön a helyzetből.

Mindkettő ugyanolyan szankcióban kell részesüljön, mert egyik sem volt helyes viselkedés.

2015. jan. 24. 21:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!