Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Baj ha nem baratkozom az...

Baj ha nem baratkozom az évfolyamtarsaimmal?

Figyelt kérdés

Nem erdekelnek,sokan nem szimpatikusak plusz meg visszahúzódó is vagyok. 1-2 emberrel neha par percet beszelgetek de ennyi.

Ez az első felevem.

Lehet ebből valami hátrányom később?

19/F

2015. jan. 14. 14:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Ha azt írjuk, hogy igen, lehet majd belőle hátrányod, akkor megerőszakolod magad és ezek után barátkozol velük?
2015. jan. 14. 14:05
 2/11 anonim ***** válasza:
77%
Igen,majd akkor is átnéznek rajtad amikor te szeretnéd figyelembe vegyenek.Mert elkönyvelik te magadnak való vagy,kimaradsz majd mindenből.Beszélgess velük ismerkedj.lehet pont az lesz a legjobb cimbid,aki most a leg ellenszenvesebb.nem lehet hosszú órákat ott lenni egy suliba nézel ki a fejedből magadnak.
2015. jan. 14. 14:06
 3/11 anonim ***** válasza:
Én is így csináltam és nem jött be. Igaz, hogy tényleg hülyék voltak az évf. társaim, szóval valószínűleg most sem tudnék barátkozni velük. Egy nagyon jó barátnőm lett, vele voltam mindig. Haverok, barátok vannak régről, velük buliztam, nem hiányzott a társaság, főleg az övéké nem. Viszont utána észrevettem, hogy ők szépen segítették egymást munkához jutni, stb., belevették egymást különböző kutatásokba. Engem nem is ismertek szinte, agy nyilván nem az én nevem jutott először eszükbe. Azért visszagondolva jobban kellett volna nyomulnom, Magyarországon nagyon fontos a kapcsolati tőke és nehéz egyedül munkát találni.
2015. jan. 14. 14:12
 4/11 anonim ***** válasza:

Én azt vallom, hogy sokkal de sokkal könnyebb karöltve, együtt elvégezni az egyetemet úgy, hogy tudod, hogy van kire számítanod, mint egyedül. Tehát, egyáltalán nem baj, ha nem barátkozol, de jobb ha megtalálja az ember a maga kis társaságát, akikkel elvan és akikkel tudják egymást segíteni. Nem a legunszimpatikusabb csoportot kell megtalálni nyilván, hanem a magadhoz hasonló kaliberű embereket.

Egyszerűen nagyon sok dolgon átsegít az, ha van olyan ember a közeledben, aki ugyanazokat a dolgokat éli meg nap mint nap, amiket te is. Akivel össze tudjátok dugni a fejeteket, ha valami nem megy, akivel támaszt nyújtotok egymásnak ha ki van a tökötök (már bocsi), akivel kibeszélitek a tanárokat, vagy hogy mennyire utáljátok egyik másik tárgyat és mennyire nincs értelme, avagy akivel összepacsiztok, ha sikerül valamitek. Ennyi előnye van annak, ha barátkozol a csoportban. Nem kell mindenkivel jóban lenni. Nekem sem volt sosem szimpatikus mindenki, de én az egyetemista évek alatt (mérnök vagyok) úgy vettem észre sokkal jobban boldogultak azok, akik megtalálták az évfolyamon a társaságukat, mint azok, akik egyedül maradtak.

2015. jan. 14. 14:21
 5/11 anonim válasza:

Mindenképp haverkodj velük, mert ha később kell jegyzet, órai anyag, ZH kérdések, stb., akkor azt egy havernak az ember könnyebben odaadja, mint annak a srácnak, akit a kutya nem ismer, és még sörözni sem ment el soha órák után.

Arról nem beszélve, hogy ezek közül az emberek közül sokan később a kollégáid lesznek. Ki tudja, milyen helyzetbe fogsz kerülni. Akár egy szakmai tanács a másiktól, akár egy tipp egy jó állásra rengeteget számít. De ezt csak akkor kapod meg, ha vannak barátaid, akikre számíthatsz, és akik segítenek, ha szorult helyzetben vagy.

2015. jan. 14. 14:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Konkrétan bajod nem lesz, de nagy könnyebbség, ha vannak akiktől bármikor kölcsönkérheted a jegyzeteket, feladatgyűjteményt. Persze "csak úgy " is odaállhatsz bárki elé, hogy figyi add már kölcsön a jegyzeteteket, de nem biztos, hogy megkapod.
 7/11 A kérdező kommentje:
Nyilvan alakul ez majd,meg van 5 felev..
 8/11 anonim ***** válasza:

Ne szigeteld el magad, nem egészséges, sem szociális szempontból, sem a tanulás szempontjából. Annyira utálatossá válhat a helyzet, hogy a tanulásodon is meglátszik esetleg. Főleg ha érzik is rajtad, hogy nem érdekelnek, és nem tartód őket szimpinek... ha nagyon elmérgesíted a helyzetet, ráfázol.

Annyira azért ne vágd el magad tőlük, nem hinném, hogy néha pár szót váltani akkora kihívás lenne.

2015. jan. 14. 14:25
 9/11 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból mondom, hogy ha az első félévekben nem találsz barátokat, nem alakul ki baráti társaságod az egyetemi csoporttársak közül, akkor később sem fog. A legtöbben nem barátkoznak tovább, ha már bejáratott, gyakran együtt lévő társaságuk van, és ráadásul nyilván aki teljesen magányos, nem fog elmenni az egyetemi programokra sem, amin ugye megismerhetné közelebbről a többieket.
2015. jan. 14. 14:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem baj. Nekem mindig max egy barátom volt, de sose pacsiztam másokkal. Nem nagy ügy.
2015. jan. 14. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!