Mit tegyek ha csillagász akarok lenni, de nem tudom behozni a matek hátrányomat? Pedig tanulom, de a tanárom se vesz komolyan
Az azért sanszos, hogy a csillagász vagy a mérnök az a maradék 20%-ban van.
Nem hiszem, hogy le lenne nézve az akinek nem megy a matek. Arra próbáltak kitérni többen is, ha érdekli a csillagászat szedje össze magát, és tanuljon.
Komoly matektudás nélkül nem elérhető.
A 11-es és 20-as választ adónak bizony igaza van. Akármennyire is nem tetszik amit mond, de ő az aki kimondta hogy a császár meztelen...
A gimis földrajznak az égvilágon semmi de semmi köze a csillagászathoz. Egy csillagász gyakorlatilag kevesebb csillagot lát mint az átlagember. Mert amíg én kimegyek és gyönyörködöm az égboltban addig ő ül a számítógép előtt, pályát számol, modellez, spektrumot elemez.
Reális célokat kell kitűzni persze, nem ezzel van a gond.
Nyilván én sem leszek már balerina ha még ugrabugrálni sem tudok. Csak ez a dögöljön meg aki nem tudja a középsulis matekot, még a felmosórongyot sem bíznám rá megnyilvánulás.
Mert aztán valószínű, hogy a takarítónő álmából felkeltve simán megoldja a két ismeretlenes egyenletet, meg sinust és cosinust számol. Ja. Egy csomó ember nem tudja már azokat a dolgokat amiket matekból tanult és még mindig él.. A kérdező meg számára elérhető perspektívákban gondolkodjon ez tiszta sor, meg amúgy is az ilyen dolgok fellángolások szoktak lenni a tiniknél.
#30, #33
Nem arról van szó, hogy most tudja-e, de "a felnőtt emberek 80%a" valószínűleg ha akarna, és keményen nekifeküdne, akkor meg tudná érteni a matekot, ellenben a poszterinnel aki "nem tudja behozni a hátrányát". Aki nem tudja behozni a hátrányát egy középsulis matekból, az ne legyen csillagász, se mérnök, se közgazdás, se se se...
Koncentráljunk már a lényegre emberek!!!
Ha nincs érzéke/készsége a matekhoz (ahogy ez a leírásból kitűnik), akkor ne akarjon csillagász lenni.
Csillagászat tömény matek és fizika, köze nincs a földrajzhoz.
Jobb minél hamarabb reálisabb célt kitűzni.
Kimondtad: tenni kell érte.
Mint mindenért az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!