Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek ha csillagász...

Mit tegyek ha csillagász akarok lenni, de nem tudom behozni a matek hátrányomat? Pedig tanulom, de a tanárom se vesz komolyan

Figyelt kérdés

2015. jan. 13. 19:12
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Az azért sanszos, hogy a csillagász vagy a mérnök az a maradék 20%-ban van.

Nem hiszem, hogy le lenne nézve az akinek nem megy a matek. Arra próbáltak kitérni többen is, ha érdekli a csillagászat szedje össze magát, és tanuljon.

Komoly matektudás nélkül nem elérhető.

2015. jan. 13. 21:55
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

A 11-es és 20-as választ adónak bizony igaza van. Akármennyire is nem tetszik amit mond, de ő az aki kimondta hogy a császár meztelen...

A gimis földrajznak az égvilágon semmi de semmi köze a csillagászathoz. Egy csillagász gyakorlatilag kevesebb csillagot lát mint az átlagember. Mert amíg én kimegyek és gyönyörködöm az égboltban addig ő ül a számítógép előtt, pályát számol, modellez, spektrumot elemez.

2015. jan. 13. 22:30
 33/39 anonim ***** válasza:
79%

Reális célokat kell kitűzni persze, nem ezzel van a gond.

Nyilván én sem leszek már balerina ha még ugrabugrálni sem tudok. Csak ez a dögöljön meg aki nem tudja a középsulis matekot, még a felmosórongyot sem bíznám rá megnyilvánulás.

Mert aztán valószínű, hogy a takarítónő álmából felkeltve simán megoldja a két ismeretlenes egyenletet, meg sinust és cosinust számol. Ja. Egy csomó ember nem tudja már azokat a dolgokat amiket matekból tanult és még mindig él.. A kérdező meg számára elérhető perspektívákban gondolkodjon ez tiszta sor, meg amúgy is az ilyen dolgok fellángolások szoktak lenni a tiniknél.

2015. jan. 13. 23:44
 34/39 anonim ***** válasza:
68%

#30, #33

Nem arról van szó, hogy most tudja-e, de "a felnőtt emberek 80%a" valószínűleg ha akarna, és keményen nekifeküdne, akkor meg tudná érteni a matekot, ellenben a poszterinnel aki "nem tudja behozni a hátrányát". Aki nem tudja behozni a hátrányát egy középsulis matekból, az ne legyen csillagász, se mérnök, se közgazdás, se se se...

2015. jan. 14. 00:53
 35/39 Tom Benko ***** válasza:
87%
Igen, van olyan munka, amihez nem kell matek. Titkárnő, ügyfélszolgálatos, stb... De el kellene gondolkodni, mihez milyen ismeretek kellenek. Mi például szakközépben szorgosan hajigáljuk ki a túlfejlett önbizalmú jószágokat, mert könyvelőnek mennének 0 matektudással. Pedig ahhoz messze nem kell annyi matektudás, mint egy kutatói szakhoz. Ha tényleg csillagász akarsz lenni, akkor szánd bele az idődet, energiádat, és hozd be a hátrányodat, valamint tájékozódj, mik a követelmények a csillagászképzésen. Lehet, hogy sikerül, de oltári kemény menet lesz.
2015. jan. 14. 07:23
 36/39 anonim ***** válasza:
93%

Koncentráljunk már a lényegre emberek!!!

Ha nincs érzéke/készsége a matekhoz (ahogy ez a leírásból kitűnik), akkor ne akarjon csillagász lenni.

Csillagászat tömény matek és fizika, köze nincs a földrajzhoz.

Jobb minél hamarabb reálisabb célt kitűzni.

2015. jan. 14. 20:26
 37/39 Tom Benko ***** válasza:
64%
Az érzék/készség megszerezhető, csak tenni kell érte. Napi 8-10 óra matekozás, és pár év alatt behozhatja a lemaradását.
2015. jan. 15. 07:24
 38/39 anonim ***** válasza:

Kimondtad: tenni kell érte.

Mint mindenért az életben.

2015. jan. 15. 08:14
 39/39 Aolifu válasza:
Egy csillagásznak a fizikát jobban kell tudni. Ha elvégzel egy asztrofizika szakot, akkor onnan sima ügy... Én 7.-es vagyok és nekem is ez a célom. :) (Fizikábol 5-ös vagyok)
2016. jan. 7. 20:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!