Miért van az, hogy értelmiségi szülők gyermeke rosszabbul teljesít az iskolában?
Az én osztályomban ez szembetűnő volt, ügyvéd, politikus, fogorvos és orvos (egyik sebész) szülők.
Kettő közülük bejutott fizetősen főiskolára, de félév után otthagyták azzal, hogy nem nekik való, ők ketten a szülők munkájában "segítenek". Minek tanuljanak jól, ha így is lesz egy nagyon jól fizető állásuk? Nincs motiváció.
Az orvos szülőknél most írják majd májusban hatodjára az emelt kémia érettségit, miközben a szülők eltartják őket. Igazából őket sem érdekli az egész...
Én ilyenkor tényleg csak arra tudok gondolni, hogy nem azt szűrik le a szülők példájából, hogy tanulással (és jó szakmával) jól fizető állásod lesz stb, hanem nekik ez az alap, elképzelni se tudják, hogy esetleg ők nem így fognak élni ha nem tanulnak. Tanulni meg lusták.
Persze ez az én véleményem :)
Nem attól lesz valaki "értelmes", hogy elvégez egy gimnáziumot, főiskolát, egyetemet.
A hozzáállás és a probléma megoldó képesség amivel kitudsz tűnni. Hogyan kezeled, a papír segít hogy behívjanak interjúra.. tény.
Ha van olyan hely a fent írtak alapján, amit szeretnek csinálni, és nem kell hozzá éveket eltölteni unalmas anyagok magolásával, mért ne tennék? Munka és az iskola teljesen más világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!