Miért alakul ki sok szülőnél az a felfogás, miszerint ha a gyerek rossz jegyet kap, az a tanár hibája?
Nem értem. Én tanár leszek, de ezt a mentalitást sosem értettem. Oké, hogy vannak olyan ROSSZ tanárok, akik pikkelnek egyes gyerekekre, de ez eléggé kisebbség.
Viszont nem egyszer hallottam olyat, hogy a gyerek nem tanult, zavarta az órát, a tanár a gyerek "semmilyen" dolgozatára 1-est adott, és a szülők bementek panaszkodni, hogy mi az az egyes a gyerek ellenőrzőjében.
Most ha egy gyerek nem tanul, vagy nem tanul eleget, esetleg nem érdekli az egész, akkor mégis milyen jegyet kéne kapnia az ilyen szülők szerint?
Ha valaki 2-est kap, mert hanyag, és nem tanult, akkor miért a szülőnek áll feljebb, és a tanárt hibáztatja?
A legfőbb érv az ilyenektől, hogy "a tanár pikkel a gyerekemre", holott szerintem 200-ból HA 1 ilyen eset van.
Miért van ez? Mit gondolnak az ilyen szülők? Vagy miért nem látják át a problémát, hogy itt nem a tanár a felelős és a rossz?
Sajna olyan országban élünk, ahol mindig mindenki hibás, de "én" sosem. Mindig bűnbakot kell keresni/találni, de a felelősséget még véletlen sem vállalni. Ezek a szülők így ugyanerre tanítják - ha egyáltalán tanítják - a gyerekeiket.
Meg hát ugye könnyebb egy gyereket megszülni - mert hát a társadalmi elvárást követni kell -, minthogy előtte elgondolkodni azon, hogy a szülés utána fogok-e azzal a gyerekkel foglalkozni.
Tény, hogy vannak rossz és szívatós tanárok, de még több elfogult betokosodott szülő van.
Anyum tanárnő, szóval tudom miről beszélek. Volt olyan is, hogy egyszerre 4-5 tanár panaszkodott a gyerekre, ugyanazokkal a gondokkal (fegyelmezetlen, nem tanul, üti-veri az osztálytársait, pofázik órán), a szülők mégis a tanárokat hibáztatták, mert az ő gyerekük tökéletes. Oké, hogy egy darabig mindenki elfogult a gyerekével szemben, de azért van egy határ. Ha 5 tanár egybehangzó véleményének nem hisznek, meg biztos "szívatják szegény gyereket a gonosz tanárok", akkor vegyék ki az iskolából (mindenki jól járna vele), aztán taníttassák magánsuliban.
Vannak olyan buta, hülye gyerekek, akiknél a tanár fejre is állhat, akkor sem fog jól viselkedni, vagy tanulni, és a tanár csak akkor tud ilyen helyzetben tenni valamit, ha ebben a szülő is partner. Ha nem partner, hanem még a szülőnek áll feljebb az 1-es, akkor egyszerűen képtelenség valamit csinálni.
Sajnos rengeteg manapság az olyan gyerek, aki buta mint a fene, de 2-essel átrugdossák, mert nem akarnak vele már tovább szenvedni, mert nincs értelme. Volt ilyen osztálytársam gimnáziumban.
Az egyik hozzászólásra:
Igaz, hogy a tanárnak meg kell tanítani az anyagot, de képtelenség azt úgy elmagyarázni akár 2-3szor is, hogy mind a 30 gyerek megértse. Egyetemen is mondta az egyik tanár, hogy mindig lesznek olyanok tantárgytól függetlenül, aki a 10. féle magyarázásnál hall először arról a dologról, pedig előtte benn ült órán rendszeresen.
Ha a tanárnál sehogy sem érti, járjon mellette magánórákra. (én is jártam) Nem a legolcsóbb módszer, de hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!