Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A tanárok miért nem akarják?

Joci1212 kérdése:

A tanárok miért nem akarják?

Figyelt kérdés
Sokszor előfordul hogy lyukas óránk van és olyankor elmegyünk a fizika előadóba filmet nézni. Na most a tanárok miért nem engedik hogy horrort nézzünk? Nem értem...

2014. nov. 21. 12:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%

Mert komoly jogi következményei lehetnek a tanárokra és az iskolára nézve.

Gondolom, nem 18 éven felüliekből áll az osztály. Ha ennek ellenére egy korhatáros filmet néztek, ebből ha ügy lesz, a tanárt akár kiskorú veszélyeztetése miatt simán bíróság elé kerülhet, ami egytől öt évig terjedő börtönnel büntethető. Persze, valószínűleg megússza felfüggesztettel, de egy pedagógus sem lesz olyan felelőtlen, hogy csak azért, mert nem tudjátok elfoglalni magatokat, kockára tegye az erkölcsiét. (Tudod, ha valaki egyszer már volt börtönben, onnantól soha nem alkalmazhatják már bizonyos munkakörökben.)

De ha bíróság ne is lesz belőle, lazán kirúghatják, mivel "iskolába nem való" dolgot tett.

2014. nov. 21. 12:18
 2/13 anonim ***** válasza:
80%
A másik meg az hogy úgyse tudnátok 45 perc alatt végignézni a filmet
2014. nov. 21. 12:38
 3/13 anonim ***** válasza:
85%

Természetes, én sem nézetnék veletek horrort...

(Habár szeretem őket, de a tanulóimnak nem engedném meg.)

Tele van megfélemlitéssel, vérrel, gyilolással, erőszakkal. Otthon azt nézhettek amit szeretnétek, de az iskolában kell lennie egy szinvonalnak...

Nézzetek dokumentumfilmeket, vagy vigjátékot!

2014. nov. 21. 13:04
 4/13 A kérdező kommentje:

Csak tudjátok az a baj hogy a horror helyett meg olyan dedós meséket nézünk!

Ma pl a Jégvarázst néztük meg és majdnem elhánytam magam a sok énekléstől...

2014. nov. 21. 16:02
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szeintem tök jó a Jégvarázs.:D És igen, az előttem lévők jól leírták, hogy miért nem engedik, hogy ilyet nézzetek. Nem iskolába való, és nem biztos, hogy az osztályodból mindenki szereti (én például képtelen lennék végignézni egy horrorfilmet), otthon pedig mindenki azt néz, amit akar. Amúgy miért nem választotk valami vicces vígjátékot, amit általalában mindenki szeret?
2014. nov. 21. 20:56
 6/13 A kérdező kommentje:
nálunk mindenki szereti a horrort de a tanár kitalál valamit hogy mit nézzünk és az lesz amit ő akar... :/
2014. nov. 21. 23:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Azzal én is egyetértek, hogy ne nézzetek horrort, de az se jó, ha a tanárt nem érdekli a véleményetek. Gyűjtsetek össze filmötleteket, amiket nem látott mindenki, és amiket szerintetek a tanárok elfogadnak: filmdrámákat például.
2014. nov. 22. 19:02
 8/13 vurugya béla ***** válasza:
100%

1. A tanárok is nézik a filmet és ők is élvezni akarják.

2. Sok az agresszió a fiatalokban, és a vér és a durvaság látványa fokozhatja ezt.

3. Ismerek olyan közösségeket, ahol valaki azzal menőzik, hogy ő mennyire durva filmeket néz, más meg még annál is durvábbat, szóval ez valamilyen kivagyiság , versengés. A tanároknak nevelni kell az iskolában, pozitív irányba kell a diákokat befolyásolni - ez benne van a munkaköri leírásukban meg az iskola pedagógiai programjában meg még ki tudja, hogy hol.

4. Van olyan tanár, aki nem bírja. Én is ilyen vagyok, fiatal koromban minden durvát gond nélkül megnéztem, de amióta gyerekeim vannak, nem bírom nézni, ha egy filmben gyerekeket bántanak - kimegyek vagy elkapcsolom és próbálok másra gondolni.

2014. nov. 23. 00:42
 9/13 anonim ***** válasza:
69%
Na és azért nem rúgják ki a tanárt, hogy olyanokat mondogatott, hogy bzdmeg?? :( Mert ennyi erővel azt is lehetne... az se jogos :) Különben a mi tanárunk egy délután meg YouTube-n keresett filmet XD :DDD Különben én sem engedném meg... De azért nem a YouTube-n keresném a filmeket :DDD
2014. nov. 23. 19:57
 10/13 anonim ***** válasza:
Nálunk azért nem nézhettünk horrort mert a tanár fél, komolyan nem csak a diákokra kell gondolni hanem a tanárra is. Lehet hogy ti szeretitek a horrort de a tanár nem.
2014. nov. 26. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!