A tanárok miért nem akarják?
Mert komoly jogi következményei lehetnek a tanárokra és az iskolára nézve.
Gondolom, nem 18 éven felüliekből áll az osztály. Ha ennek ellenére egy korhatáros filmet néztek, ebből ha ügy lesz, a tanárt akár kiskorú veszélyeztetése miatt simán bíróság elé kerülhet, ami egytől öt évig terjedő börtönnel büntethető. Persze, valószínűleg megússza felfüggesztettel, de egy pedagógus sem lesz olyan felelőtlen, hogy csak azért, mert nem tudjátok elfoglalni magatokat, kockára tegye az erkölcsiét. (Tudod, ha valaki egyszer már volt börtönben, onnantól soha nem alkalmazhatják már bizonyos munkakörökben.)
De ha bíróság ne is lesz belőle, lazán kirúghatják, mivel "iskolába nem való" dolgot tett.
Természetes, én sem nézetnék veletek horrort...
(Habár szeretem őket, de a tanulóimnak nem engedném meg.)
Tele van megfélemlitéssel, vérrel, gyilolással, erőszakkal. Otthon azt nézhettek amit szeretnétek, de az iskolában kell lennie egy szinvonalnak...
Nézzetek dokumentumfilmeket, vagy vigjátékot!
Csak tudjátok az a baj hogy a horror helyett meg olyan dedós meséket nézünk!
Ma pl a Jégvarázst néztük meg és majdnem elhánytam magam a sok énekléstől...
1. A tanárok is nézik a filmet és ők is élvezni akarják.
2. Sok az agresszió a fiatalokban, és a vér és a durvaság látványa fokozhatja ezt.
3. Ismerek olyan közösségeket, ahol valaki azzal menőzik, hogy ő mennyire durva filmeket néz, más meg még annál is durvábbat, szóval ez valamilyen kivagyiság , versengés. A tanároknak nevelni kell az iskolában, pozitív irányba kell a diákokat befolyásolni - ez benne van a munkaköri leírásukban meg az iskola pedagógiai programjában meg még ki tudja, hogy hol.
4. Van olyan tanár, aki nem bírja. Én is ilyen vagyok, fiatal koromban minden durvát gond nélkül megnéztem, de amióta gyerekeim vannak, nem bírom nézni, ha egy filmben gyerekeket bántanak - kimegyek vagy elkapcsolom és próbálok másra gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!