Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Segítség! Az öcsémet folyton...

Segítség! Az öcsémet folyton piszkálja egy hülyegyerek, mit tegyünk? Hogy állítsuk le?

Figyelt kérdés
Öcsém 3-adik osztályba jár, 9 éves. És van ott egy gyerek, aki folyton kineveti és csúfolja amiért logopédushoz járt 2 éve. Pedig régen barátok voltak. És ilyen hülyeségekért piszkálja, h például múltkor elcsúszott, kinevette.:( Lehet irigységből piszkálja, mert ő nagyon ronda és olyan alacsony, mint egy ötéves, az öcsém pedig egy tök szép, kedves, magas gyerek, jobb tanuló mint ő. Nagyon szeretem őt és segíteni akarok neki, de nem akarok a gyerekkel beszélni, mert akkor lehet, h nem hagyná abba, csak még jobban rákezdene...Mit csináljak? Anyunak már mondtuk régebben, de kezdetben még azt hittük, hogy idővel abbahagyja. Meg az öcsém próbálja figyelmen kívül hagyni, de én itthon látom rajta, hogy nagyon rosszulesik neki, és szerintem a világ legszemetebb dolga valakit azért piszkálni, amiről nem tehet(azóta pedig már szépen beszél). Nagyon aggódom érte, nem akarom, hogy ilyen befordulós, szomorú gyerek legyen. Szóljunk az ofójüknek? Vagy az igazgatónak? Már az is megfordult a fejünkben, hogy elvisszük a suliból, de nem hinném, hogy ő ezt díjazná...Kérlek segítsetek!!! Öcsém úgy szokott rá reagálni, hogy vagy figyelmen kívül hagyja, vagy belerúg egy jó nagyot, de nem szeretnénk ezt bunyóval megoldani...Ez a gyerek egyébként tuti, hogy nem teljesen normális, mert mindenkit piszkál, annyi intője van az öcsém szerint, h bele se fér a tájékoztatójába, és régebben úgy beleszúrt egy grafit ceruzát egy másik gyerek combjába, hogy mentők vitték el. És azóta se tudták a hegyet kivenni. Borzalmas...Én 14/L vagyok.
2014. febr. 5. 10:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
kedves 10-es.. ezért kéne neki nevelési tanácsadóba menni.. ott az a feladatuk a dolgozóknak, hogy kiderítsék, alapból ilyen a gyerek, vagy valami más problémát próbál így levezeti... ha kiderül, hogy alapból van ilyen probléma, akkor igenis ki kell szakítani ebből a környezetből, mert se a többi 30 osztálytárának nem kéne tönkretenni a mindennapjait, és neki sem jó hogy kiutálják az osztályból a viselkedése miatt... a speciális iskolákban hozzá hasonló gyerekek járnak, erre specializálódott nevelőkkel, tehát sokkal jobb helyen van a gyerek is! a legnagyobb baj az, hogy ezt a szülők nem szeretik elismerni és nem tesznek ellen semmit... pedig senkinek sem jó ez a helyzet!
2014. febr. 5. 11:54
 12/17 anonim ***** válasza:
Én arra értettem, hogy a kérdező öccsét nem biztos, hogy el kellene vinni az osztályból, mert ezt írta az egyik válaszoló!
2014. febr. 5. 11:57
 13/17 anonim ***** válasza:
jaaaa, az más, bocsi félreértettem :) akkor igazad van.. őt tényleg nem kéne... még egyszer elnézést! :)
2014. febr. 5. 12:00
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat, valószínűleg majd beszélünk a tanárokkal és majd bemennek a szüleink is. Én nem vagyok az a határozott típus, és nem hinném, hogy hallgatna rám, de anyánk elég ijesztően tudna sztem hatni rá...úgyhogy az lesz. És köszönöm, hogy ennyien írtatok.
2014. febr. 5. 20:17
 15/17 A kérdező kommentje:
És nem hinném, hogy egy ilyen rendkívüli szülői jó ötlet lenne, mert elég köcsög szülők vannak az öcsém osztályában és nem túl segítőkészek, viszont egy másik csajt már piszkált ott a gyerek, bejött az anyja és jól leordította a fejét, h az ő lányával ne beszéljen így...hatott. Ez mindig piszkál vkit...beteg elme. A szülők meg azt gondolják, hogy az ÖCSÉM VAN ROSSZ HATÁSSAL A GYEREKRE!!! Na ezt nem hinném, a szülők a "pici kicsi gyerekük" pártján állnak. Tabletet ígértek neki, ha javul a magatartása. Nos nem nagyon javult, de attól még a tabletet még megkapta...elkényeztetett kis görény.
2014. febr. 5. 20:26
 16/17 anonim ***** válasza:

Igazgatónak, ofőnek szólni kell ez ügyben!

Amúgy rendkívül dicséretes, hogy így kiállsz az öcséd mellett! :)

2014. febr. 6. 17:26
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi az utsónak! Amúgy szerencsére közbeavatkozás nélkül megoldódott az ügy, mert a gyerek beszólt az egyik lánynak(elég durván), és az ofó közölte, hogy senki nem szólhat hozzá a gyerekhez, és a gyerek sem szólhat a többiekhez. Ha mégis, akkor jaj a gyereknek. Ez sztem elég radikális, de hát muszáj volt valamit tenni, mert nem lehetett már mit csinálni. Nem csak a tesómat piszkálta a gyerek...Nagyon ürülök, most izgatottan várom, h mi volt, mert tegnap nem piszkált senkit. Pedig már azon voltam, h ÉN bemegyek. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki írt!:)
2014. febr. 7. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!