A kisebbik lányom mért piszkálja a nővérét?
próbáltam beszélni a kicsivel de azóta csak rosszabb lett,
nem tudok már mit csinálni vele, a nagyot meg sajnálom mert láthatóan tönkre teszi a kicsi
a 14 éves lányod kamasz, méghozzá a legrosszabb fajtából. Ezt nem bántásként írtam:)
próbálgatja az erejét, ne hagyjátok, hogy uralkodjon sem feletettek, sem a testvére felett!
Én, ha ilyet tettem volna anno a testvéremmel olyan pofont kaptam volna, hogy kétszer is meggondoltam volna legközelebb is bántom-e.
Ne érts félre, soha nem kaptam ki, nem olyanok a szüleim, de én azt vallom, ha túl megy bizonyos határon a dolog, bizony oda kell csapni! Számomra a legcsúnyább dolog, ha valaki megveri a saját testvérét!!!:S
22L
Ez érdekes...nálunk mindig én voltam a hibás a KISEBB nem a nagyobb. A nővérem folyton szekált, ütött, vert, annyi esze volt, hogy nem szülők előtt, hanem a hátuk mögött. Eléjük csak sírva ment...
Amúgy ez természetes, a kisebbik próbálgatja a határait, szerintem nem feltétlenül kell mindig beavatkozni, ha durvul a helyzet beszélj mindkettővel külön-külön és akár egybe is.
Lehet hogy olyan társaságba keveredett, vagy féltékeny rá valami miatt, érdemes ezeknek utánanézni.
Pl. as kicsi is rájött női mivoltára, de a nagyobbat szebbnek, csinosabbnak gondolja magánál, ezért így éli ki magát. Vagy mondjuk a nagyobb jobban tanul, vagy több barátja van.
Vagy lehet hogy a társaság akikkel együtt lóg a kicsi, nincsenek jó hatással rá, talán ott van valakinek rossz tapasztalata nagyobb tesójával ezért "felbujtotta" a kicsit.
Ezek az ötleteim vannak. Mindkettőjükkel beszélnetek kell, a nagynak meg kell mutatnia hogy hogy igenis tisztelnie kell őt a kicsinek mert a testvérek kell hogy tiszteljék egymást, pláne a kicsi a nagyot, a kicsinek meg túl kel jutnia a kamaszkori hülyeségeiken.
Mutassátok ki hogy bármennyire keménykedik, nem fogja a nagyobbikat kikészíteni, mert feltehetőleg ez a célja, tehát a nagyobbnak is ki kéne vívnia a kicsi tiszteltée, mert ha sírva hozzád megy, azzal csak erősíti a kicsiben az érzést hogy uralkodhat rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!