Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tényleg van, hogy az ember...

Tényleg van, hogy az ember így lesz féltékeny?

Figyelt kérdés

A konkrét helyzetet nem igazán vázolom,azt hosszú lenne,inkább röviden fogalmazok,hogy világosan értse mindenki,szóval:

Van egy lány,aki elkezdett utálni engem(csak úgy szimplán),de már 9.-be utált meg lenézett,de nem is érdekes,ez az unszimpátia végig kölcsönös volt,na de mindegy is.A lényeg,hogy én 10.osztály félévkor nagyon megkedveltem az új matektanárunkat(10.osztályosok voltunk,amikor tanárcserénk volt),és ez a lány is elkezdte megkedvelni,bár órán kívül leszólta.Na,most ugye az a helyzet,hogy mentek tovább ezek a dolgok,én a matektanárral sokat beszélgettem,karácsonyi ajándékot kapott tőlem,de nem nyalizásképpen,hanem azért,mert tisztelem,becsülöm Őt,mint embert,és a helyzet az,hogy ő is adott(baglyos nyakláncot,aminek külön története van).A munkája más,az órákon hivatalos stílusban szólok hozzá,tisztelettudó vagyok vele szemben.Viszont ahogy vége az óráinak,és kimegyünk a teremből,akkor néha elkezdek vele hülyéskedni,meg beszélgetni.Na,most ugye a másik csaj jár a fakultációjára,ami hétfőn 2 órában van..és ott ők szépen elvannak,meg még az órákon is..szóval látszik,hogy a matektanár igazából őt kedveli jobban.De ez nem is lenne érdekes,onnantól kezdődik a baj,hogy ma viszont megütött a guta,amikor az osztályfőnökünk bejött és azt mondta:"Na,ki adja oda a meghívókat a tanároknak?",és akkor a tanárok neveit felsorolta,és a matektanárunknál természetesen a csaj előbb jelentkezett,mint én,sőt kiderült,hogy majd a szalagot is ő fogja feltűzni arra a tanárra.:D

ÉS AKKOR AZ A DURVA,hogy én ma elkezdtem féltékenykedni!Így én még nem jártam,hogy jóba lettem egy tanárral,és aztán féltékenykedtem!Mert az tény,és valóság,hogy anyát keresek(vagy legalábbis olyan embert,akit szerethetek),mer engem 1 napos koromban hagytak a klinikán,és a vérszerinti anyám nem volt velem,9 hónapos koromban kerültem nevelőszülőkhöz(ők örökbe is fogadtak),de nem úgy alakult..nem tudtam hozzájuk közel kerülni(a magyarázatokat nem keverem bele,mert az hosszú és idegesítő történet,közrejátszik alkoholizmus és egyéb tragédiák).

A másik érdekes dolog,hogy én már 3 éve tudom magamról,hogy biszexuális vagyok,és egy buta ri...-nak köszönhetően már sokan tudják(szerencsére a szüleim még nem),hogy biszex vagyok.És a helyzet,hogy a matektanár külsőleg ugyan nem fogott még meg,de belsőleg az a durva,hogy nem csak nagyon szeretem,hanem mintha már több is alakulna,és már nem csak az anyát látom benne..de hogy hogyan fogok én ezután a szemébe nézni,az is jó kérdés!?És ez ELLEN MIT LEHET TENNI?

18/L

2014. jan. 21. 20:22
 1/6 anonim ***** válasza:
A tanár nő? Hát szerintem azért vagy féltékeny mert megszeretted őt mint ember, de nem hinném, hogy mint potenciális társat. Csak szeretethiányod van. Ne legyél féltékeny a lányra, mert semmi értelme.
2014. jan. 21. 20:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen,a tanár jelen esetben egy nő.Igazad van,semmiért nem lehetnék féltékeny.De hiába nem akarok az lenni,ha a matektanár amúgy velem meg le se áll mostanában..meg engem kb. a folyosón szégyell.. a másik csajt meg nem.És én már ezt nagyon nem értem.. talán őt kéne kérdeznem?
2014. jan. 21. 20:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem kell ez ellen semmit sem tenned.Először tanuld meg élvezni a jelenbeli önmagadat és mindent amit teszel.Ami még nincs itt, azon miért is aggódnal?Ami meg már elmúlt, azt el is felejtheted.

A jelenben mindig nyitott lehetsz bármilyen történésre.Bármi lehet.Mi van akkor ha a tanárnő jól kijön valaki mással is?

Ez nem befolyásolhatja a jelenedet, csupán összefüggésbe hoztad önbecsüléseddel.Tudd azt, hogy a tanárnő számodra egy visszaigazolás önmagad felé.Jelen esetben ez történhet.Az ahogyan beszél veled, vagy ahogyan tiszteletben tartja a te világodat, visszaigazolást adott számodra, saját magadat így jobban tudtad szeretni, elfogadni.Attól még nem leszel kevesebb, hogy mást is "szeret".A szemébe nézhetsz nyugodtan, hisz valójában nem függsz sem tőle, sem attól a "lánytól".Amitől függsz, az a saját magadnak felállított akadály, ami nem engedi, hogy a jelenben tudj spontán reagálni, és ami nem engedi, hogy önmagadat add.

Ezért először vonatkoztass el kicsit a múlttól.Örülj a tanárnőnek, de add meg neki azt a szabadságot, hogy azt tegyen amit szeretne.És te magad is tegyél így.Az akadály amiért nem tudsz a "szemébe nézni" nem más, mint gondolatok és érzések amelyek elvonnak téged a jelenből.Csak vonatkoztass el ezektől!;)

2014. jan. 22. 07:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Kipróbálom!:D De csak Érte!:)
2014. jan. 22. 22:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Jaj, te lány, nagyon úgy tünik nekem, hogy beleszerettél a tanárnődbe. :)
2014. febr. 5. 20:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Nekem is így tűnik..:S
2014. febr. 5. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!