Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Komolyan azért nem lehet...

Komolyan azért nem lehet diplomám, mert cigány vagyok?

Figyelt kérdés

Másodéves egyetemista vagyok. Mindig is el akartam érni valamit az életben, úgyhogy keményen hajtok gyerekkorom óta, hogy sikerüljön. Nem akarom most eljátszani a kirekesztett kisebbségit, de ami ma történt, az kiverte a biztosítékot... Az egyik tanárom kijelentette, hogy egyszerűen nem enged át a vizsgán, mert "nehogy már egy koszos cigányból gyógytornász legyen"... Ezt egy másik tanártól hallottam vissza...

Tavaly is rosszabb jegyet kaptam ebből a tárgyból, pedig állítom, hogy felkészültebb voltam, mint egyesek. De lenyeltem, fő, hogy megvolt a vizsga. De mit csinálok, ha nem adja meg? Ha megfeszülök, akkor sem? Komolyan, nem akarom, hogy amit eddig felépítettem, most tönkre menjen... Mit csináljak?

2013. nov. 26. 20:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
egyik barátom ugyan így járt, mint te, annyi különbséggel, hogy ő magyar, szóval nem a származása miatt szívóztak vele, hanem mert nem tetszett a tanárnak a srác hangja (elég magas hangja van), ő ezt úgy oldotta meg, hogy független vizsgabizottságot kért, akik az ország különböző helyeiről érkeztek, így meg is lett a vizsga egy 4-el :)
2013. nov. 26. 21:41
 12/23 anonim ***** válasza:
80%
Hát ez borzasztó. Melyik egyetemre jársz milyen szakra? Nincs esélye esetleg hogy más tanárnál vedd fel a tanegységet? Vagy minden félévben csak nála hirdetik meg? Ha nem tudod másnál felvenni, akkor szerintem írj a dékánnak egy hivatlos levelet, írd le benne, hogy mit mondott a tanár. Szóbeli vagy írásbeli a vizsga? Ha írásbeli, akkor vizsga után kérj betekintést a feladatlapra és megoldásra. Ha szóbeli, akkor a törvény szerint nem vizsgázhatsz kettesben az oktatóval. TEhát egy tanunak mindenképpen kell lennie... Más így hirtelen nem jut eszembe :-(
2013. nov. 26. 23:17
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nézd végig a válaszolókat... szerintem egy ilyen társadalomban ezen sajnos nincs semmi meglepő. :( Tudod, zömében nem a tudásuk alapján lesznek valakik diplomásak vagy sem.
2013. nov. 27. 08:16
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat, nem számítottam ilyen segítőkészségre. Mindenképpen lépni fogok.

Tegnap beszéltem egy évfolyamtársammal, ő azt mondta, hogy ennek a tanárnak csak a szája nagy... Nem tudom, majd meglátjuk.

A helyesírással pedig soha nem volt gondom ;)

2013. nov. 27. 08:23
 15/23 anonim ***** válasza:
76%
Tanulmányi osztályra menj,és beszélj a Dékánnal/Asszonnyal....akitől visszahallottad,azt is vidd magaddal,gondolom ha elmondta,akkor akkor csak valami haveri viszony van köztetek.Tudod,személy szerint én rühellem a cigányokat,de aki normálisan él,azt sajnálom.
2013. nov. 27. 08:50
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát sok sikert kívánok ! :)
2013. nov. 27. 12:35
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk egy ázsiai lányt húztak meg - majd ott is hagyta az egyetemet -, az egyik köztudottan szemétkedő tanár kerek perec megmondta neki, hogy amíg nem tud rendesen magyarul, ő át nem engedi a tárgyán, mert magyar egyetemet csak magyarul végezhet el.

Matekos tárgyon.

Az összes többi általános műveltségi tanár átengedte, csak pont az nem akinek a tárgyához lényegében nem volt fontos a nyelv.

Egyébként egész jól tudott magyarul.

Szerintem ha van szóbelinél, gyakorlatnál "közönséged" és úgy szemétkedne, utána lesznek tanúid, írásbelit pedig csaknem dob ki/ront el, mert a lepontozás elég hamar kiderülne.

2013. nov. 27. 15:46
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Diktafon. Felveszed, lejátszod. Kész. Mást úgysem tudsz tenni, mert ha bemész dékánhoz vagy akárhova és csak úgy bizonyíték nélkül elmondod

mi a helyzet, a szar se fog hinni neked. Egy ismerôsömmel is ez volt. Elég bonyolultan, de ismerôse volt a tanárnak (utálták egymást) és ezért nem engedte át, pedig nagyon sokat tanult és legalább 4esre tudta. Felvette amit mondott neki a tanár és a dékánnak lejátszotta. Az már egy más kérdés, hogy a tanár egy "ejnye-bejnyével" megúszta és az ismerôsöm végül otthagyta az egyetemet)

Azért sok sikert!

2013. nov. 27. 16:53
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
10es vagyok, egy másik tanárnál is jártam úgy, hogy meg ugyan nem buktatott, de évekig, akárhányszor voltam nála vizsgán, mondhattam neki bármit, mindent, amit tudni lehetett az anyagról, neki nem volt elég. nem voltam neki szimpatikus, mert cska. volt olyan vizsga, ahol megkérdezte, hogy ugye nem készültem sokat, holott mindig,minden vizsgára felkészültem rendesen. volt nála ilyen csoportos vizsga, mindenkinek ötöst adott, kivéve nekem. ez volt az első év, utána, akárhányszor hozzá kerültem vizsgázni ( s csak ő tartotta ezeket az órákat, és kötelezőek voltak), nekem soha nem adott jó jegyet, mert csak.
2013. nov. 27. 19:12
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnalom, hogy pont ilyen tanart fogtal ki. Hogy lehet egy ilyen szuk latokoru ember pedagogus???

A nemzetisegedrol nem te tehetsz... En a helyeben azt tisztelnem/tisztelem benned, hogy ki akarsz torni abbol a kozossegbol, ahonnan jottel. Hogy harcolsz azert, hogy bizonyithass...

..

Sok kitartast... Tudod, a tovisektol a csillagokig rogos az ut...

2013. nov. 28. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!