Komolyan azért nem lehet diplomám, mert cigány vagyok?
Másodéves egyetemista vagyok. Mindig is el akartam érni valamit az életben, úgyhogy keményen hajtok gyerekkorom óta, hogy sikerüljön. Nem akarom most eljátszani a kirekesztett kisebbségit, de ami ma történt, az kiverte a biztosítékot... Az egyik tanárom kijelentette, hogy egyszerűen nem enged át a vizsgán, mert "nehogy már egy koszos cigányból gyógytornász legyen"... Ezt egy másik tanártól hallottam vissza...
Tavaly is rosszabb jegyet kaptam ebből a tárgyból, pedig állítom, hogy felkészültebb voltam, mint egyesek. De lenyeltem, fő, hogy megvolt a vizsga. De mit csinálok, ha nem adja meg? Ha megfeszülök, akkor sem? Komolyan, nem akarom, hogy amit eddig felépítettem, most tönkre menjen... Mit csináljak?
Köszönöm szépen a válaszaitokat, nem számítottam ilyen segítőkészségre. Mindenképpen lépni fogok.
Tegnap beszéltem egy évfolyamtársammal, ő azt mondta, hogy ennek a tanárnak csak a szája nagy... Nem tudom, majd meglátjuk.
A helyesírással pedig soha nem volt gondom ;)
Nálunk egy ázsiai lányt húztak meg - majd ott is hagyta az egyetemet -, az egyik köztudottan szemétkedő tanár kerek perec megmondta neki, hogy amíg nem tud rendesen magyarul, ő át nem engedi a tárgyán, mert magyar egyetemet csak magyarul végezhet el.
Matekos tárgyon.
Az összes többi általános műveltségi tanár átengedte, csak pont az nem akinek a tárgyához lényegében nem volt fontos a nyelv.
Egyébként egész jól tudott magyarul.
Szerintem ha van szóbelinél, gyakorlatnál "közönséged" és úgy szemétkedne, utána lesznek tanúid, írásbelit pedig csaknem dob ki/ront el, mert a lepontozás elég hamar kiderülne.
Diktafon. Felveszed, lejátszod. Kész. Mást úgysem tudsz tenni, mert ha bemész dékánhoz vagy akárhova és csak úgy bizonyíték nélkül elmondod
mi a helyzet, a szar se fog hinni neked. Egy ismerôsömmel is ez volt. Elég bonyolultan, de ismerôse volt a tanárnak (utálták egymást) és ezért nem engedte át, pedig nagyon sokat tanult és legalább 4esre tudta. Felvette amit mondott neki a tanár és a dékánnak lejátszotta. Az már egy más kérdés, hogy a tanár egy "ejnye-bejnyével" megúszta és az ismerôsöm végül otthagyta az egyetemet)
Azért sok sikert!
Nagyon sajnalom, hogy pont ilyen tanart fogtal ki. Hogy lehet egy ilyen szuk latokoru ember pedagogus???
A nemzetisegedrol nem te tehetsz... En a helyeben azt tisztelnem/tisztelem benned, hogy ki akarsz torni abbol a kozossegbol, ahonnan jottel. Hogy harcolsz azert, hogy bizonyithass...
..
Sok kitartast... Tudod, a tovisektol a csillagokig rogos az ut...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!