Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Túl buta vagyok az iskolához?!?

Túl buta vagyok az iskolához?!?

Figyelt kérdés

Egy "elit" gimnáziumba járok, a tanárok és az osztálytársak is okosnak tartanak, de én már nem bírom ezt az egészet, reggel 8-kor elkezdődik a suli, d.u. 5-ig ott vagyok (faktok, érettségi/verseny felkészítők, néha tovább, suli után futok 30 percet aztán hazamegyek és tanuok hajnalig (1-3 óráig). Egyrészt nem nagyon eszek és alszok, másrészt meg nincs időm élni (találkozni a barátaimmal, szórakozni, stb) még hétvégén se. Érettségizem, és muszáj jól sikerülnie mindnek (90% fölött). Nagyon félek, hogy nem fog sikerülni, és akkor 4 évnyi munkám megy kárba, nem bsszélve a jövőről. Tök hülyén érzem magam, hogy fogom bírni az egyetemet, ha már egy középiskolába is belebukok? De a leggázabb az egészben, hogy megvágtam magam, mint valami hülye p*csa. Mit csináljak? Nincs már időm újratervezni az egészet egyetemtől kezdve mindenig. Meg az egyik "kedvenc" tanáromnak megígértem, hogy most, hogy utoljára készít fel, mindenképpen megnyerem a versenyt. Nagy rajtam a nyomás és már nem bírom!

Bocsi a siránkozásért!

19/L

2013. nov. 19. 18:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Csak klasszikus érettségi pánik, semmi gond nincs veled. Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de az érettségi sokkal könnyebb, mint amilyennek gondolja az ember, majd visszasírod még az egyetemen (nem kell megijedni, az egyetem sem olyan nehéz, ha becsületesen tanulsz).

Nekem is ugyan így teltek a gimis éveim, mégis simán meglett minden érettségim 90% fölé, fel is vettek oda, ahová járni szerettem volna. Én nem izgultam, bíztam magamban és tudtam, hogy mivel tanultam, a dolgok is menni fognak és így is lett. A nyomás nagy és időről időre nagyobb lesz, de egy idő után már nem fogod érezni, csak egy kis türelem kell.

Szóval csak kitartás, nem lesz semmi gond :)

2013. nov. 19. 18:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Megnyugtatásképpen, én teljesen átérzem a helyzetedet. Én szerencsére csak jövőre érettségizem, de teljesen hasonlóan érzek. Hiába tartanak okosnak, ez csak egy plusz ok arra, hogy még nagyobb legyen rajtam a nyomás. Én is alig alszom, alig eszem, csak tanulok, ráadásul a versenyes dolog is pont stimmel.

Ebből kifolyólag tanácsot nem nagyon tudok adni, inkább csak az együttérzésem. Talán azt tudnám mondani, hogy ha versenyre mész és tényleg okosnak tartanak, akkor ez biztos úgy is van! :) Szerintem sokszor pont ezért hajlamos az ember lebecsülni magát, pedig a valóságban sokkal többre képes. Úgyhogy kitartás, biztos minden jól fog sikerülni!! :) És azért pihenj néha! ;)

2013. nov. 20. 18:50
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

1; akkor ha jól vettem ki a többiek is így vannak ezzel, csak ők se mutatják?

2; pontosan :D te milyen versenyre mész (esetleg priviben)

2013. nov. 20. 22:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Nyugi, kérdező, valamilyen szinten mindenki fosik az érettség előtt, ha látszik rajta, ha nem. Pedig nevetségesen könnyű, majd meglátod, ha túl vagy rajta.
2013. nov. 27. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!