Soha èletemben nem voltam jò tanulò,de mindig az akartam lenni,de sose jött össze. Most 11.-es vagyok ès kezdem ùgy èrezni,hogy nagyon buta ember vagyok. Pl. olvasom a tanulni valò anyagot,elolvasom vagy háromszor,de nem èrtem,nem marad meg a fejemben. Òrán is pròbálok odafigyelni,de egyszerűen nem èrtem meg amit a tanár mond. Nèha olyan,mintha kikapcsolna az agyam kb.egy tizedmásodpercre,mert van,hogy 1-2 szòt nem fogok fel. Már arra is gondoltam,hogy valami az agyammal van. Nagyon szeretnèk egyetemre menni,lediplomázni,de fèlek nem vagyok elèg okos.
Felismerted a hiányosságod, így annyira mégsem lehetsz az.
Biztos nem vagy elég figyelmes. Nem lehet az? Elkalandozol esetleg aközben, mikor figyelned kéne, egy-két gondolat erejéig? :)
2013. okt. 16. 21:57
2/12 anonim válasza:
Sokat javíthatsz ezen táplálkozással (vitaminok, ásványi anyagok) és mozgással. A mozgás oxigént termel az agynak, tágítja az ereket, ezért van az, hogy az okos emberek sokszor jó sportolók is. És a sport javítja a koncentrációt. Ha könnyebb úgy megértened valamit, készíts hozzá színes rajzokat, nekem ez volt a módszerem.
2013. okt. 16. 21:57
3/12 anonim válasza:
Ha tudsz helyesen írni és felismered a hibádat, akkor nem vagy buta. Nekem is voltak amúgy ilyen gondjaim és ez csak fáradtság, meg nem tudsz odafigyelni. Én anno vitaminokat szedtem és csodákat tettek.
2013. okt. 16. 22:02
4/12 anonim válasza:
Az életviteleddel van baj. A sport valóban hasznos. :) Meg aludj eleget, táplálkozz változatosan és egészségesen. Az internet is probléma, mert megváltoztatja a koncentrációképességedet. Ott rengeteg információt kell feldolgoznod rövid idő alatt, így egy másmilyen tevékenységet már unalmasnak is fogsz találni vagy csak simán nem tudsz odafigyelni rá, mert ehhez vagy szokva.
2013. okt. 16. 22:37
5/12 anonim válasza:
Nem érdekel, és nem tudsz rákoncentrálni. Nem írtál semmit, hogy milyen suliba jársz, milyen tanuló vagy, de az is elképzelhető, hogy túlhajtottad magad.
Egyébként meg egy tényleg nagyon buta ember ezt a kérdést nem tudta volna ilyen helyesírással és központozással leírni. :-)
2013. okt. 16. 23:06
6/12 A kérdező kommentje:
11.-es vagyok,gimnáziumi osztályba járok ès mindig 3-as tanulò volta. (De,volt,hogy 2,5 felett volt csak az átlagom)
2013. okt. 17. 18:34
7/12 anonim válasza:
Az előző előtti évben nekem is ilyen problémáim voltak, de, most már megoldódtak mert rájöttem hogyan kell tanulni.
A legfontosabb az hogy megértsd az anyagot de, meg nem érted nem kell erőltetni egyszer meg fogod érteni.
Még az is fontos hogy milyen típus vagy , tehát : hallás után vagy látásból jegyzed meg az anyagot.
És nem a jegyért kell dolgozni, ha nem a tudásért.--
----> Non schole sed vite discimus.
Ja és persze az mindenkire igaz hogy órán tanolni kell nem bambulni a fejünkből. és nem szabad figyelmetlennek lenni.
2013. okt. 17. 19:16
8/12 anonim válasza:
De ebben amúgy senki sem tud segíteni erre önmagad kell rájönnöd.
2013. okt. 17. 19:17
9/12 A kérdező kommentje:
Órán is mindig figyelek,megpróbálok oda koncentrálni,de óra végére a nagyrészét elfelejtem.
2013. okt. 18. 15:09
10/12 Segítek ha tudok válasza:
Én is a sportot javaslom. Ezen kívül a hármas közepes és nem rossz. Ha úgy gondolod, hogy még sem elég akkor keress korrepetáló tanárt aki segít megérteni az anyagot!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!