Tényleg gáz, ha a tehetséget szorgalommal pótolom?
Sosem voltam valami okos, leginkább átlagosak, vagy kicsivel átlag alattiak a képességeim. Én nem vagyok olyan, aki egyből megérti, amit az iskolában az órán mondanak, és tanulás nélkül tud mindent teljesíteni. Mindig át kell néznem otthon óra után az anyagot, hogy tényleg tudjam és megértsem. Igyekszem a képességbeli hiányosságaimat szorgalommal pótolni.
Így középsuliban, illetve most már egyetemen folyamatosan a legjobbak között voltam/vagyok, de ehhez nagyon-nagyon sok otthoni tanulásra volt szükség. Középsuliban sokat cikiztek, hogy stréber vagyok, aki igazából tök hülye, és csak a sok magolással szerez ötöst. Amiben van is igazság, de én ezt sosem éreztem "gáznak". Nekem nincsen szuper képességeim, amivel mindent egyből megértek, és utána 0 gyakorlás és tanulás nélkül simán átmegyek mindenből. Nekem sokat kell otthon gyakorolnom, de én tulajdonképp büszke vagyok arra, hogy a képességeimből sikerült (eddig) a legtöbbet kihozni. Csak tényleg rosszul esik, mikor "hülyének" és "magolósnak" neveznek olyanok, akik tulajdonképp 0 tanulással, pusztán a képességeik miatt átmennek négyes-ötöst szereznek mindenből.
Egyetemen már azért jobb a helyzet, de már ott is kaptam ilyen jellegű célzásokat.
Én nem pontoztam se fel, se le senkit.
Amúgy értettem a poént, és jót nevettem rajta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!