Aki valóban tehetséges és tanulni szeretne, de szegény, az dugja fel magának a tehetségét?
Tanulni szeretnék, de OKJ-n, így diákhitelt nem igényelhetek. Dolgozom teljes munkaidőben, de miután kifizetem a lakbért és megveszem a kaját, semmim nem marad, hónapról hónapra élek, azért eszek, hogy dolgozhassak és azért dolgozom, hogy ehessek. Néha sikerült összekuporgatni 10-20 ezer ft-ot, koplalással, de már jön is valami fontos dolog (pl. fogorvos, hazautazás), és hopp, már el is röppent. Egy éve csinálom ezt, egy helyben toporgok, és komolyan mondom, legszívesebben meghalnék, nem akarok így élni, gyűlölöm a munkát amit végeznek kell a pénz miatt (amit félre se tudok rakni, mert nincs nagyon mit). Komolyan, mit lehet ilyen esetben tenni? Tényleg gondolkoztam a diákhitelen, de OKJ-ra nem adják, úgy hallottam. Felsőoktatásba nem vennének fel, ahova menni szeretnék, mert a művészeti sulik eléggé nehezen elérhetők.... Semmi ötletem nincs, hogy mit tegyek. Az éveim meg mennek...
24/F
Okj-ra nem adnak ezt jól tudod.
Nem tudsz összeköltözni valakivel hogy felesben legyen a lakbér? Akkor több maradna a zsebedben.
Figy. én is a helyzetedbe voltam egészen ez év februárig. Mostanra sikerült olyan helyzetbe kerülnöm, hogy el mehessek tanulni, nekem is érettségim volt, azóta dolgoztam.
Jelenleg úgy fizetem a sulit, hogy kaptam részletfizetést havi 13 000 Ft októberig. Szombatonként járok suliba, szóval mellette is tudok dolgozni!
26N
Igen, jelentkezek más helyekre is. Csak épp semmi eredménye.
Igazából csak a rajz érdekel, amit hosszútávon csinálnék. Bármit, ami azzal kapcsolatos.
Azt hobbiból is el tudod kezdeni otthon. Rákeresel a neten milyen programokkal dolgoznak a grafikusok, letöltöd a netről és magadtól vagy ismerős segítségével megtanulod használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!