Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért közösítik ki?

Miért közösítik ki?

Figyelt kérdés
Lányomat évek óta kiközösítik az osztálytársai. Tudni kell, hogy kitűnő tanuló, okos és korához képest éretten gondolkodik. Sajnos az osztálytársak mellőzik. Szerintük nyávogós, nyalizós, okoskodó stb... Már volt rá példa, hogy összefogtak ellene és megszégyenítették ok nélkül. Már többször jeleztem az ofő felé de nem tud mit csinálni enyje-benyje gyerkek és kész. Van persze 1-2 felbújtó az osztályban akinek már a szüleinek is szóltam de még nekik állt feljebb, hogy persze mert az én lányommal kivételeznek és az én lányom szent és stb... Tehát megoldás semmi. Másik iskolába nem tudom itt vidéken átiratni sajnos. Utazni meg még nem tud egyedül. Szóval nagyon nehéz. FAcebook-ján is történt, hogy csináltak egy osztálytabló szerű képet az osztálytársak és egyedül a lányomat kihagyták róla. Szóval ezek fájnak neki de szegénykém nem tud mit tenni , mit tehetnék. Már minden utat bejártam. Persze vannak napok amikor nyugisabb a suliban neki de az a kevesek közé tartozik. És még van hátra 3 éve az általánosból.
2013. okt. 7. 22:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek kegyetlenek. Aki kicsit is más, kilóg a többi közül annak már vége. Én 8 teljes évig voltam ilyen helyzetben, kibírtam de lett utóhatása... antiszociális lettem, bizalmatlan, önbizalomhiányos. Másik osztályba sem tudod áttetetni?
2013. okt. 7. 22:12
 2/5 anonim ***** válasza:
88%

Nincs értelme átíratni máshova, mert ott is ugyanez lesz a szitu, meg majd középbe is. Talán majd a főiskolán, egyetemen már nem.

Nem lehet, hogy tényleg nyávogós, nyalizós, okoskodó?

2013. okt. 7. 22:41
 3/5 anonim ***** válasza:
91%

Ha az autópályán minden autó szembeközlekedik velem, előbb utóbb felmerül a gyanú bennem, hogy talán ÉN megyek szembe a forgalommal.

Van-e a kislánynak "valódi" barátja. Nem az osztályból, hanem a szomszédból, vagy más közösségből?

Ha mindenki szerint "nyávogós, nyalizós, okoskodó" , akkor lehet, hogy valóban annak élik meg a többiek.

Talán másképpen kellene viselkednie a gyereknek - a gyerekekkel. Az egy dolog, hogy kitűnő tanuló. De ha nem tud leereszkedni a saját kortársai színvonalára - a szünetekben - akkor mindig is magányos lesz - egy másik iskolában is az lenne.

Így, hogy már kiközösítették, nehezebb visszakerülni, mint egy frissen alakult közösségben pozíciót foglalni, de mindenképpen a gyereknek kell változtatni a cselekedetein. Nem kell mindent szóvá tenni, és nem kell mindig mindenkinek osztani az észt. Talán pszichológus segítsége is jól jönne...

2013. okt. 7. 23:12
 4/5 anonim válasza:
43%
Szerintem nincs Vele semmi baj, jellemzo, hogy az okos vagy csinos lanyokat kikozositik. Minden osztalyban elofordul ez sajnos. En tobb ilyenrol hallottam altalanos iskolaban es gimiben is, aztan amikor uj iskolaba kerult az illeto, vagy ugy donottek a szulok, hogy atviszik mas ikolaba, mindig kiderult, hogy nem az illetovel volt baj, mert az uj kozossegben szeretik, sajnos ilyen az ember termeszete ha csoportban mozog. Ket megoldas marad, vagy kivarni mig gimibe kerul es akkor, valoszinuleg mar nem ez lesz a helyzet, vagy meg most iskolat valatani, meg ha nehez is az utazas. Mindenkebb biztast a lanyodat, hogy minden oke vele, es allj mellette, akkor atveszelheti ezt az idoszakot lelki serules nelkul.
2013. okt. 7. 23:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
járasd edzésre heti 3-4x,lehetőleg küzdősportra ahol testileg lelkileg megkeményedhet a fizikai teljesítményben kiemelkedhet,fejlődhet,megtanulja tisztelni és elfogadni magát,harcolni az érdekeiért.
2013. okt. 8. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!