A nagy kutyákat miért közösítik ki?
Nagyon sok ölebnek hisztérikus,hülye tulajdonosa van,akik szerint egy nagyobb testű kutya minimum meg akarja enni az ő kis édibédi(nem mellesleg elmebeteggé ajnározott)kutyuskájukat.
Az ilyen barmokat egyszerűen ki kell röhögni és tovább kell menni.
Én mindkét oldalon vagyok: egy skót juhásszal és egy apró tacskóval. Sajnos a kicsi kutyák gazdijai nem veszik "kutyaszámba" az ebeiket, gyerekpótló vagy miaszösz nekik. Le vannak döbbenve, mikor a skót kergeti a tacskót, sőt még időnként rá is akarnak szólni, hogy ne bántsa. Pedig együtt nőttek fel, és a nagy tud játszani a kicsikkel. El sem hiszik. Ha meg még elárulom, hogy egy 3 kilós, gebe sziámi macska a főnök itthon, akkor elájulnak.....
Én általában elkerülöm a kicsi kutyákat, inkább a nagyhoz keresek kutyahavert, akivel tudnak játszani. A tacsink nagy haverja egy dog. Az vicces :)
Én oda engedem a kistestűmet bármelyik kutyához.
Viszont pl amikor egy egy éves boxer a maga vehemenciájával elkezd ugrálni rajta, hiába teszi ezt pusztán játékból, azt ő nem szereti. Főleg, hogy ő már egy felnőtt, komoly kutya.
Úgyhogy olyankor megyünk tovább. Amúgy tök jól meg van a nagyokkal amíg nem akarnak vele túl vehemensen játszani. De szerintem ez így teljesen rendben van, ez nem azt jelenti, hogy utáljuk a nagy kutyásokat. Csak ha látom, hogy idegesítik az enyémet, akkor tovább megyünk, ennyi.
Sok kiskutya fél a nagyobb kutyáktól, sőt, még az én közepes testű kölyköm is be van sz.rva az óriástestűektől.
Van, amelyik meg csak ugat, mert a gazdájuk félti, nem merik odaengedni őket a nagyobb kutyához, így azok sosem tapasztalják meg, hogy milyen egy nagyobb kutya, ergo még jobban félnek tőle, még jobban ugatják... Az én kölyköm első haverja egy palotapincsi mix volt, ma és nagyot játszottak együtt, úgy, hogy a pincsimix simán átsétál az enyém lábai közt. Ők megtanultak más méretű kutyákkal játszani, de nem mindenkinek van erre lehetősége, hogy egy másik kutyával ellenőrzött körülmények közt kipróbálja a játékot.
városban ,sokkal többen tartanak kistestű kutyát,mint nagytestűt, ...sajnos sok gazdi rosszul,vagy sehogyan sem szocializálja a kutyáját, így azok félnek mindentől, egy nagytestű kutyánál a gazdi rákényszerül arra , hogy jól nevelt legyen a kutyája, hogy komolyan foglalkozzon a szocializációval, mert nagy kutya - NAGY GONDOKAT OKOZ!
a kiközösítés ,sokkal inkább a hozzá-nem érté miatt alakul ki. a kistestű kutyákat tartók hozzá- nem értése !
lsd : kutyafuttató:)
vidd be a nagy 40-50 kg-os kutyád egy futtatóban és 5-8 gazdi fejvesztve rohan a kutyája után, nehogy baj érje őket ! baj : a kis kutyák támadólag lépnének fel a nagyobb kutyával szemben, nem a dominancia miatt,hanem a rossz szocializációjuk miatt!! félelmükben , a testjelek ismeretének teljes hiánya miatt ,és mert a gazdi úgyis mindíg ölbe vette ,ha jött szembe egy nagy szörny :)
természetesen van sok ,nagyon jól nevelt kis kutya ,akiknek a gazdái remekül értenek a kutyáikhoz!!
de ők nem fognak pánikolni a kutyafuttatóban !!:)
Az hagyján, hogy félti a kis kutyáját, ez nem zavar engem, mert mindenki maga dönti el, hogy hogy neveli a kutyáját, de a stílus, amiben oda tudnak szólni!
Egy tündéri 7 hónapos roti kislány van nálam ideiglenesben, egyszerűen annyira barátságos, tegnapi példa: egy zsinóros patkány szörcsög meg nyüszít a zsinór végén, mire a rotim odament volna megnézni, hogy 'ez mi a sz-r?' A magassarkús, műkörmös, műhajas gazdi már 20 méterről hisztérikusan üvölt, hogy fogjam meg azt a nagy dögöt. Ez milyen stílus? Arról már nem is beszélve, hogy kutya testbeszéde vagy egyéb ilyen elvont fogalmak.
Szóval a kis kutyákkal alapvetően nincs bajom, csak a gazdák 90 %-ával. De szerencsére vannak kivételek is:)
Hát a kérdést föl tehettük volna ellentétesen is.
Előzőek mindent leírtak, csak éppen csatlakoznék. Amig az emberek nem nevelik meg a /kics/nagy/közepes stb. kutyájukat, amíg a kutyagumi fölszedése filozófikus problémákat - is okoz, amíg a nagytestű kutyás ismeretlenül diszkriminál egy másikat mert "kicsi", amig egy kistestű kutyás ismeretlenül diszkrimál egy másikat mert "nagy".amig idióta emberek élnek a világon addig ez a helyzet nem fog változni a kutyás témákban sem éppúgy mint az élet minden terén.
Egy kiskutyás, aki nem utálja a nagykutyásokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!