Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mi a határ a jó tanuló és a...

Mi a határ a jó tanuló és a stréber között?

Figyelt kérdés
Aki kitűnő tanuló, az azonnal stréber, vagy ez magatartásbeli dolog is? Emlékszem,még általánosban ez egyik srác azt mondta, szerinte az stréber, aki nem tud lazítani. Hogy látjátok?
2013. szept. 20. 02:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi, nem is gondoltam, hogy ennyi válasz jön. A 6-os nagyon jót írt szerintem, hogy a beilleszkedéstől függ.
2013. szept. 20. 16:10
 12/18 anonim ***** válasza:
28%

Streber: csak a tanulas erdekli, otthon is csak tanul meg tanul. Nincs semmi delete, csak a TANULAS!!! Idegbajt kapok az ilyen emberektol es meg csodalkoznak ha piszkaljak oket.-.-"

a jo tanulokkal -a normalisakkal- semmi bajom, bar en is az lennek. :P

2013. dec. 9. 16:56
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
utolso vagyok, azt akartam irni h "elete".
2013. dec. 9. 16:57
 14/18 A kérdező kommentje:
Értem, csak mondod, hogy idegbajt kapsz tőlük, meg hogy ne csodálják, ha piszkálják őket. Miért zavar, hogy más mit csinál? És szerintem, ha igazad van, akkor is bunkóság piszkálni őket.
2013. dec. 9. 17:18
 15/18 anonim ***** válasza:
73%

Nekem általánosban barátnőm volt stréber, naponta ilyen 5 órákat tanult o.o Basszus általános iskolában hogy lehet 5 órát tanulni egy nap? Jó, én nem voltam szín 5-ös tanuló, csak 4-es, de én semmit nem tanultam soha, max törire, amikor tudtam, hogy írni fogunk vagy engem akar feleltetni a tanár. De az se 5 óra volt, még a házikat is megcsináltam simán vagy fél óra alatt. Az a csaj meg minden egyes nap ilyen 5 órákat tanult. Ha már általánosban ennyit kellett tanulnia, hogy jó tanuló legyen, mennyit fog tanulni majd most 10.-ben?? Ráadásul a tanároknak is mindig nyalizott, a töri tanárunk énekszakkört tartott és direkt arra is árt, csak amiatt, hogy a tanár kedvelje őt, hogy még a szakkörére is bemegy. Mondjuk nála is szerintem szerepet játszott a személyisége abban, hogy strébernek titulálták meg minden, mert akármit mondtak neki, soha nem szólt vissza, csak a tanárnak árulkodott...meg annyira töketlen volt, állandóan a tanároknak akart megfelelni, meg szabályokat betartani, egyszer télen épp engedtek fel minket udvari szünetről és mindig a kisebbeket engedték fel előbb, mi meg majd' szétfagytunk és modntam a csajnak, hogy menjünk oda a 6.-osokhoz és vegyüljünk el köztük, hogy hamarabb feljuthassunk, erre nem mert odamenni -.- Meg amúgy minden tanárnak ő volt a kiskedvence és mindig vele példálóztak, hogy jajj, ő milyen okos, meg aranyos, stb, amikor nem votl olyan hű de okos, töriből pl. sosem értette, amit megtanult, csak szószerint bemagolt ilyen oldalakat a tankönyvből, meg ilyenek. Szóval azért valamennyire ő is hibás szerintem abban, hogy ezt gondolták róla és nem nagyon barátkoztak vele, meg a tanárok is...A tanárok legtöbbször nem is veszik észre, mennyit ártanak az ilyenekkel, mikor kiválasztanak az osztályból egy kiskedvencet és utána a többieknek mindig mondják, hogy jajj XY-ocska így meg úgy, miért nem vagytok ti is olyanok, mint XY? És utána még a többiek a hibásak, mikor a gyereket szekálják, közbe a tanárok tömik ezt a fejükbe, hogy ő mennyivel jobb és okosabb, mint a többiek. Nem kéne megkülönböztetni a gyerekeket és akkor nem is cigiznének annyi embert az iskolában.

16/l

2014. júl. 27. 22:31
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, és igazad van, hogy a tanároknak nem kéne kiemelniük embereket.

"töriből pl. sosem értette, amit megtanult, csak szószerint bemagolt ilyen oldalakat a tankönyvből, meg ilyenek"

Az ilyen ember nem sokáig marad stréber, gimiben már elvárják az önálló gondolkodást.

2014. júl. 27. 23:29
 17/18 anonim ***** válasza:
53%
A stréber nem attól stréber hogy önállóan gondolkodik...
2014. júl. 28. 13:36
 18/18 A kérdező kommentje:
De nem is fogják annak tartani, mert nem lesz mire.
2014. júl. 28. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!