Mi a határ a jó tanuló és a stréber között?
Streber: csak a tanulas erdekli, otthon is csak tanul meg tanul. Nincs semmi delete, csak a TANULAS!!! Idegbajt kapok az ilyen emberektol es meg csodalkoznak ha piszkaljak oket.-.-"
a jo tanulokkal -a normalisakkal- semmi bajom, bar en is az lennek. :P
Nekem általánosban barátnőm volt stréber, naponta ilyen 5 órákat tanult o.o Basszus általános iskolában hogy lehet 5 órát tanulni egy nap? Jó, én nem voltam szín 5-ös tanuló, csak 4-es, de én semmit nem tanultam soha, max törire, amikor tudtam, hogy írni fogunk vagy engem akar feleltetni a tanár. De az se 5 óra volt, még a házikat is megcsináltam simán vagy fél óra alatt. Az a csaj meg minden egyes nap ilyen 5 órákat tanult. Ha már általánosban ennyit kellett tanulnia, hogy jó tanuló legyen, mennyit fog tanulni majd most 10.-ben?? Ráadásul a tanároknak is mindig nyalizott, a töri tanárunk énekszakkört tartott és direkt arra is árt, csak amiatt, hogy a tanár kedvelje őt, hogy még a szakkörére is bemegy. Mondjuk nála is szerintem szerepet játszott a személyisége abban, hogy strébernek titulálták meg minden, mert akármit mondtak neki, soha nem szólt vissza, csak a tanárnak árulkodott...meg annyira töketlen volt, állandóan a tanároknak akart megfelelni, meg szabályokat betartani, egyszer télen épp engedtek fel minket udvari szünetről és mindig a kisebbeket engedték fel előbb, mi meg majd' szétfagytunk és modntam a csajnak, hogy menjünk oda a 6.-osokhoz és vegyüljünk el köztük, hogy hamarabb feljuthassunk, erre nem mert odamenni -.- Meg amúgy minden tanárnak ő volt a kiskedvence és mindig vele példálóztak, hogy jajj, ő milyen okos, meg aranyos, stb, amikor nem votl olyan hű de okos, töriből pl. sosem értette, amit megtanult, csak szószerint bemagolt ilyen oldalakat a tankönyvből, meg ilyenek. Szóval azért valamennyire ő is hibás szerintem abban, hogy ezt gondolták róla és nem nagyon barátkoztak vele, meg a tanárok is...A tanárok legtöbbször nem is veszik észre, mennyit ártanak az ilyenekkel, mikor kiválasztanak az osztályból egy kiskedvencet és utána a többieknek mindig mondják, hogy jajj XY-ocska így meg úgy, miért nem vagytok ti is olyanok, mint XY? És utána még a többiek a hibásak, mikor a gyereket szekálják, közbe a tanárok tömik ezt a fejükbe, hogy ő mennyivel jobb és okosabb, mint a többiek. Nem kéne megkülönböztetni a gyerekeket és akkor nem is cigiznének annyi embert az iskolában.
16/l
Köszi a választ, és igazad van, hogy a tanároknak nem kéne kiemelniük embereket.
"töriből pl. sosem értette, amit megtanult, csak szószerint bemagolt ilyen oldalakat a tankönyvből, meg ilyenek"
Az ilyen ember nem sokáig marad stréber, gimiben már elvárják az önálló gondolkodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!