Mi a véleményetek az egészről?
A nyáron diákmunkát végeztem két osztálytársammal. Az egyikőjüket megkértem egyszer, hogy menjen be helyettem. Mikor megkérdeztem, hogy mikor menjek be helyette ezekután, mondta, hogy nem kell, hogy bemenjek, mivel ez így neki plusz pénz.(amúgy sem akartam bemenni helyette)
A fizetés közeledtével a főnök közölte velünk, hogy amiről ő nem tud az nem lesz kifizetve, utólagos reklamáció nincs. Mikor átvettem a fizetést, külön megszámoltatták velem és aláirattak egy papírt, hogy x összeget átvettem. Ezekután írt nekem egy üzenetet, hogy én tartozok neki és hogy perkáljak, mert nem szeretné, hogy bármi bajom essen, ne "ingereljem" fel stb. miután logikusan érveltem neki, hogy nekem ehhez semmi közöm. Mivel az aznapért én nem kaptam meg a pénzt, nincs, és nem is kell semmit odaadnom neki. Mi a véleményetek? Kinek van igaza?
Akkor az aznap elvégzett munkáért ki kapta meg a pénzt, ha nem te? Kinek lett elszámolva?
Ha helyetted dolgozott, mindenkinek azt kellett hinnie, hogy te végezted el a munkát, de legfőképp a főnöknek, aki mivel nem tudott erről, de látta, hogy a kiosztott munkát elvégezte valaki, akkor csak arra tudott gondolni, hogy ez te voltál.
Innentől kezdve pedig kötelessége, hogy fizessen.
Érted a problémát? Érted, hogy mi sántít a történetedben?
De ha ezt a pénzes témát figyelmen kívül hagyjuk... tegyünk úgy mintha nem lenne.
Vegyünk csak téged és az osztálytársadat. Ő tesz neked egy szívességet, és cserébe azért nem kéri hogy te tegyél valamit, mert máshonnan úgyis megkapja érte a fizetséget.
Ezek után ő nem kap semmit (se tőled, se senkitől) amiért dolgozott, neked meg nincs gondod, mert olyan napért amiért nem voltál benn, nem kaptál semmi.
Helyettesítsük számokkal.
Mindenki 0-val indult.
Dolgoztatok mondjuk 10 napot, mindenki lement - 10-be.
Az osztálytársad -11-be ment, mert egy napot helyetted dolgozott. Mivel helyetted ment be, elvileg -10-en maradtál te is, tehát úgy vették, hogy te is 10 napot dolgoztál. Ezek után, hogy lehet, hogy csak 9 napi fizetést kapsz?
Jó mindegy, tegyük fel, hogy így volt. Menjünk tovább.
Te annyi napi fizetést kaptál amennyit kellett, tehát lenullázódsz. -9 -ből lesz 0.
Az osztálytársad, mivel a főnek nem tud róla, szintén 10 napért kap fizetést, holott ő 11 napot dolgozott. Azaz ő nem nullázódik le. Hanem -1 lesz.
Ez a -1 azért van, mert neked szívességet tett.
Magyarul ha félretesszük a pénzt, és szívességgel helyettesítjük, még akkor is az van, hogy te jössz neki egyel... érted?
Érted már, hogy miért van felháborodva?
Te hogy éreznéd magad, ha ez veled történt volna?
Akkor is azt mondanád, hogy neked van igazad?
Én is azt mondom, hogy inkább te vagy a szar alak, semmint ő... szóval mielőtt ócsárolod, inkább nézd meg te mit csinálsz.
Szerintem ezt már ennél szájbarágósabban nem lehet elmagyarázni a kérdezőnek.
Valaki neked szívességet tesz, és erre rosszabbul jár, mint te. Hát ez így nagyon nem frankó.
Nem szar alak a kérdező, mert nem ő osztja a fizetést.
A főnök az, aki nem fizet ki egy elvégzett munkát.
De ezt jelentsd a diákszövetkezetnek, ha hivatalos diákmunka volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!