Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mi a véleményetek az egészről?

Mi a véleményetek az egészről?

Figyelt kérdés

A nyáron diákmunkát végeztem két osztálytársammal. Az egyikőjüket megkértem egyszer, hogy menjen be helyettem. Mikor megkérdeztem, hogy mikor menjek be helyette ezekután, mondta, hogy nem kell, hogy bemenjek, mivel ez így neki plusz pénz.(amúgy sem akartam bemenni helyette)

A fizetés közeledtével a főnök közölte velünk, hogy amiről ő nem tud az nem lesz kifizetve, utólagos reklamáció nincs. Mikor átvettem a fizetést, külön megszámoltatták velem és aláirattak egy papírt, hogy x összeget átvettem. Ezekután írt nekem egy üzenetet, hogy én tartozok neki és hogy perkáljak, mert nem szeretné, hogy bármi bajom essen, ne "ingereljem" fel stb. miután logikusan érveltem neki, hogy nekem ehhez semmi közöm. Mivel az aznapért én nem kaptam meg a pénzt, nincs, és nem is kell semmit odaadnom neki. Mi a véleményetek? Kinek van igaza?

2013. aug. 28. 21:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ez elég mocskos húzás a főnök részéről, nem is értem, hiszen valahol nyilván kéne tartani, hogy ki mikor dolgozott. Nem tudom hogy létezhet, hogy nincs nyoma annak, hogy a barátod bement aznap dolgozni.

Ez tényleg nem a te hibád, és szerintem sem kéne fizetned. De ha őt ez ennyire sérti, akkor a fele összeget odaadhatnád neki.

2013. aug. 28. 21:32
 2/15 A kérdező kommentje:
Szerintem neki kellett volna szólnia, ha a főnök külön felhívta rá a figyelmet, hogy szóljunk! Azért sem fogom megadni neki, mert rühellem, anyagias, beképzelt, kekeckedő stb...
2013. aug. 28. 21:41
 3/15 anonim ***** válasza:
mentsd el az üzenetet több helyre, és ha tovább fenyegetőzik mutasd meg a szüleidnek és a diákszövetkezetnek
2013. aug. 28. 21:41
 4/15 A kérdező kommentje:
:D Köszi a válaszokat. Kíváncsi vagyok mit mondd majd évnyitón :) Egyébként egy ilyen üzenet felér zsarolással is, ami bűncselekmény :D
2013. aug. 28. 21:48
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne mártírkodjál már könyörgöm!

Egyenlőre még ő dolgozott ingyen, és nem te.

Te ezzel nem vesztettél semmit, ő egy napot feleslegesen dolgozott.

Jogos tehát a haragja, csak nem rád kellene haragudnia.

2013. aug. 28. 21:49
 6/15 tredecim ***** válasza:
100%

Tisztázzuk: Ő dolgozott helyetted, úgy, hogy te kérted rá. Magyarul szívességet tett neked.

Ebből úgy tűnik, hogy az aznapi munkát neked számolták el - hiszen te helyetted ment be. Akkor miért mondod, hogy nem kaptad meg aznapért a pénzt?

Ez nekem sántít!

Valaki elvégezte a munkát, ez a valaki nem te voltál, hanem az osztálytársad, mivel a főnök ezt nem tudta, de a munka el lett végezve (tehát valakinek ott kellett lennie), ezért az a logikus, hogy ki is fizették, méghozzá neked... mivel azt hitték te végezted el azt a munkát (merthogy neked kellett volna). Szóval én ezt nem venném be, hogy neked az nem lett kifizetve, amíg be nem bizonyítod...

Ezek után az osztálytársad jogosan kérheti a pénzt tőled, aznapra. Hiszen szívességből helyetted dolgozott. Senki nem hülye, nem dolgozik ingyen senki sem... ő úgy vállalta el, hogy pénzt kap érte, ami most nincs sehol.

Én is ingerült lennék... neki van igaza. Mivel ő tett szívességet neked, (azaz fedezte a hátad), és mégis most ő az aki nem nyereségesen jött ki, az egyensúly eltolódott.

Érted a problémát? Ő szívességet tesz - neked jó lett -neki pedig rosszabb. Nem tudom ennél egyszerűbben leírni...

Mivel te kérted a szívességet, még ha tegyük fel igaz is, hogy nem fizettek ki, azt mindenképpen az osztálytársadnak köszönheted, hogy neked nem lett abból problémád, hogy nem végeztél el valamit... mert ő megcsinálta helyetted. Innentől kezdve, tök mindegy, hogy "te nem tehetsz arról hogy nem fizettek", mivel a te osztálytársad neked megtette a szívességet (dolgozott),

ezek után eléggé elvárható lenne, hogy te köszönetképpen fizetsz neki valamilyen formában.

2013. aug. 28. 21:53
 7/15 A kérdező kommentje:
@tredecim: Nem számolták fel nekem sem mint már említettem, ha ez történt volna, természetesen egyből megadnám neki. Alapból igen, szívesség volt, de eleinte CSERÉT beszéltünk meg, tehát valamikor én visszamentem volna helyette, de ő mondta, hogy ne, mert ez így neki plusz pénz, mondtam ok, és majd teszek egy szívességet valamikor én is. De miért nem tudott szólni külön, hogy én bementem helyette? Megértem, hogy bosszankodik, de ne rajtam keresse, pláne ne ilyen módon/hangnemben.
2013. aug. 28. 21:57
 8/15 tredecim ***** válasza:

"Szerintem neki kellett volna szólnia, ha a főnök külön felhívta rá a figyelmet, hogy szóljunk!"

nana...

Ha én kérek valakitől szívességet, akkor az én kötelességem arról gondoskodni, hogy neki (aki hajlandó segíteni) ebből ne legyen gondja, azaz neked kellett volna szólni a főnöknek.

2013. aug. 28. 21:58
 9/15 A kérdező kommentje:
Ja, és ha barátom lenne, vagy legalább normális, nem egy emberileg szar alak, még meg is adnám neki talán... Látatlanba nem látjátok át a kettőnk közti "kapcsolatot"
2013. aug. 28. 21:59
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát ebből nekem nem úgy jönne le, hogy kettőtök közül ő lenne az emberileg szar alak.

Neked is így segítsen az ember!

2013. aug. 28. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!