Kamaszok! Mit tegyek?
Amikor a ballagást emlegeted, gondolom nem (csak) magán a ballagási ünnepségen van a hangsúly, hanem azon is, hogy a B osztályban szeretnéd elvégezni a 8.-at, az ottani gyerekekkel.
Azt nehogy mondd az igazgatónak, hogy nem vennél részt a ballagáson, ha nem mehetsz át, mert akkor biztos nem fogja megengedni. Inkább ne is említsd a ballagást. Azt mondhatod, hogy a másik osztály tanulóival jobban kijössz, és inkább oda szeretnél járni. Ez nem biztos, hogy elég indok lesz. Ha úgy látod jónak, mondd még, hogy az osztályfőnököd nem kedveled, hátha megértő az igazgató. De ha mégis maradnod kell az osztályodban, nehogy kellemetlen legyen később, ha ez az osztályfönőköd fülébe jut.
Hali!
Én az ésszerűség híve vagyok, és ha ÉN szeretnék valamit, akkor azt nem hárítanám át anyucira. értem ezalatt...
Beszéld meg anyukáddal, hogy mit szeretnél.
Menjetek be anyukáddal az igazgatóhoz/igazgatónőhöz, és beszélj vele TE személyesen. Légy tisztelettudó, de ne játszd meg magad, mert azt lefogadom úgyis észreveszi. Légy őszinte, és kérd meg, hogy rakjon át a "b"-osztályba, majd érvelj!
Mondd el neki, hogy miért szeretnél átkerülni a bé-be, ezt rendesen indokold meg! Vszleg rá fog kérdezni, miért nem jó neked az "a"-osztályban, itt inkább a nem olyan jó viszonyokra térnék én ki a helyedben.
NE HALLGASD EL az egykori konfliktusodat is azzal a másik gyerekkel, amiről még mindig nem tudunk semmit, miért is rúgtad vele össze anno a port. Ha az igazgató nem tudja, nem érti, mi volt anno a konfliktus oka, vszleg tart attól, hogy nem fog megoldódni, már csak ezért se hallgasd el ezt! ha azóta esetleg jobb a kapcsolatod azzal a másik gyerekkel, és nincs kifogása az ellen, hogy átkerültj, akkor elhívnám korteskedni, mert igazgatóként előfordulhat, hogy a véleményét is figyelembe veszi, hogy megbizonyosodjon afelől, hogy jó döntést hoz.
A ballagásos témát a végére raknám eme felépített megkeresésnek, kérésnek, hogy nagyon szeretnél a bé-sekkel együtt elballagni, és kérd a segítségét, hogy ezen vágyad megvalósulhasson. Ha ígérni akarsz vmit, CSAK OLYAT ígérj, amit be is tudsz tartani, és számon is lehet rajtad kérni! FŰT-FÁT FELELŐTLENÜL NE!
Utána gondolom az édesanyád venné át a beszélgetés fonalát, az is lehet, hogy téged kiküldenének addig, ez benne van a pakliban, ahogy az is, hogy kikérik a bé-sek osztályfőnökének véleményét is. De én a helyedben vhogy így csinálnám, ahogyan azt feljebb részletesen leírtam. :-)
Sok sikert a tervedhez, és azért majd számolj be, mi volt, függetlenül a végeredménytől. Oké? :-)
Üdv: MPM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!