Miért vannak eltelve maguktól azok, akik orvosi egyetemre
járnak és orvosnak, fogorvosnak vagy gyógyszerésznek
tanulnak?
Figyelt kérdés
Azt veszem észre, akik ezen a két szakon tanulnak lenézik az összes többi egészségügyi szakokon tanulókat, a közgazdász képzésekre járókat és a bölcsészeket. Én elismerem, hogy kemény az 5-6 év amit tanulni kell, meg ők a gyógyszerészet és orvostudomány doktorai lesznek meg majd jól is keresnek, de attól nem kellene lenézni például a mentőtiszteket, szülésznőket stb.
Egymást is lenézik egyébként, első kézből tudom az orvosok vs. gyógyszerészek közt állandóan megy a fikázás. Hát ez van. Azért elég sokat kell tanulni egy ilyen diplomához, persze attól lehet emberien viselkedni, de mégis tiszteletreméltóak, hogy végig járták/tanulták az egyetemet, végig csinálták a gyakorlatokat.
2013. máj. 18. 13:20
12/30 anonim válasza:
Én gyógyszerész leszek, de nem érzem, hogy lenézném a másikat. Ellenben már megfordult a fejemben ez a viselkedési forma, mivel már lassan úgy fest, hogy azok az emberek fogják az iramot diktálni, akik aztán mindenféle hülye szakokat végeznek. És ez azért szerintem nem helyes:)
2013. máj. 18. 17:46
13/30 anonim válasza:
Én jártam mentőtisztire, most viszont az orvosin tanulok, de eszembe nem jutna lenézni a többi egészségügyi dolgozót. Ők is nagyon keményen dolgoznak, ráadásul nevetséges fizetésért.
Viszont pár napja egy srác a buszon nagyképűen mesélte valami ismerősének, hogy magyar szakon tanul, és, hogy mennyire nehéz... na azt nem bírtam megállni röhögés nélkül.
2013. máj. 18. 20:37
14/30 anonim válasza:
Újabb buta általánosítás.
Egy részük nyilván öntelt ember, más részük nem. De mivel a nem önteltek ezt nem hangoztatják magukról, kevésbé tűnnek fel.
2013. máj. 20. 11:44
15/30 anonim válasza:
Sztereotípiák!
Az orvostanhallgatóknak nagyon sokat kell tanulniuk és az egyik legnehezebb szak, bárki bármit mond. Utána ott van a jog, (magam is oda járok) közgáz, műszaki egyetem, gyógyszerész. A bölcsészek...na nem mondom h nekik nem kell tanulniuk, de kb. negyed annyit mint nekünk a jogi egyetemen. Amúgy én nem nézek le senkit, mert mindenki a saját képességének megfelelő nehézségű helyre jár, és keményen tanul, hogy helytálljon. Tényleg hallottam olyat, hogy a dokiknál van ilyen hierarchia, sőt nálunk jogászoknál is, de én pl. magas ívben szarok azoknak a fejére, akik nem képeset az emberekkel emberként bánni. Lehet, hogy szakmailag magas színvonalon van, de attól még egy hülye bunkó! Ez a probléma az egyetemmel, hogy nem tanítják már azt, hogy emberekkel kell foglalkoznunk (most a jogra értem) és az emberekért vagyunk.
2013. máj. 23. 20:17
16/30 anonim válasza:
jog??? nehéz? te miről beszélsz ember? van 3 barátnőm, aki jogot tanul, egy az ELTE-n, kettő a Pázmányon, és te azt állítod, h nehéz? te hülye vagy? Itt röhögnek rajtam, h én nekem mennyit kell tanulnom a gyógyszerészeten, ők meg napi 2 órás tanulással "tudnak mindent". Hagyjuk már ezt szerintem! Már jó is lenne, ha tényleg megszüntetnék a támogatott jogászképzést, mert szégyen az egész:DD
2013. jún. 1. 14:27
17/30 Salx Narval válasza:
Gyerekek, mindenkinek a saját keresztje a nehéz és azt is kell hordoznia egy életen át. Sokat dolgozni sem könnyebb, mint sokat tanulni, ezt bizton állíthatom.:D Volt részem mindegyikben és egyik sem volt könnyű.:D
2013. jún. 2. 03:27
18/30 anonim válasza:
Én gyógyszerészetin vagyok . Mélyen felháborít , amikor egy drága kedves bölcsész panaszkodik , hogy milyen nehéz ez az egyetem , milyen sokat kell tanulni , és , hogy ez a vizsgaidőszak borzasztó. Panaszkodjon , de ne nekem , mikor tudjuk mind ketten , hogy milyen az ő szakja és milyen az enyém. Meg hagyjuk már a bölcsészeket. Buliznak , isznak , szórakoznak , igen ők sose fogják megtudni , hogy mi a magyarok Istene, keserveset életükben nem fognak tanulni. Amúgy ezekhez az orvosi szakokhoz képest , szerintem a jog is egy vicc. Lehet nyugodtan támadni , ez a véleményem és pont.
2014. jan. 10. 13:19
19/30 anonim válasza:
16-os vagyok. Csatlakozom az előttem szólóhoz! Már írtam, h a jog, az kész röhej. De komolyan. Nem is értem, h miért képzeli azt mindenki, h az milyen nehéz
2014. jan. 11. 15:35
20/30 anonim válasza:
Igen, ezt én is alátámasztom... A volt barátom jogra jár, kezdjük ott, hogy kb. 3 vizsgája van / vizsgaidőszak, évközben alig írnak zh-t. Jó, most szigorlata, hű, mindjárt sírok :D
Arról nem is beszélve, hogy ő pl. diszgráfiás és simán bekerült. Na már most kérdem én, egy diszgráfiás jogász vagy ügyész vagy ügyvéd, hogyan fogalmaz meg rendesen egy akármilyen hivatalos levelet?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!