Mit gondoltak ilyen eredményekkel meg lehet valakinek az orvosi?
összességében:
irod és nyelvtan, matematika,angol: 80-85 %
biológia: 65-70 %
kémia: 40 %
a többlet 100 megvan neki
tavaly 417 volt a határ,de csak 1 emelt kellett, most meg már 2. tudom,hogy sokat nem lehet mondani,de a véleményekre kíváncsi vagyok ! :)
Ilyen pontokkal (még ha a jobb eredményekkel is számolunk), teljesen esélytelen.
Erre magad is rájöttél volna, ha kiszámoltad volna, hogy így mennyi pont jön ki. Még 400 pont sincsen.
Ezek alapján nem. (70 + 40) * 2 = 220 + 100 = 320 pont. kizárt.
Mivel év végi jegyeket nem írtál, tanulmányi pontot nem tudtam számolni. Érettségi pont számításánál pedig a magyar-matek-angol nem releváns.
De még lehet pl. ápolónő v. gyógytornász
(főiskola)
ha feltesszük azt, hogy kitűnő voltál, akkor alapnak van egy 200 pont. erre jön az érettségi: 40+70, azaz 110 és a két emelt 2x50. tehát ez így lenne 410 pont. nem igazán volt még 410 pont, nem is nagyon hiszem, hogy ennyire lecsökkenne. Nagyon sokan a kezdetektől az orvosira készülnek és ehhez jön az elég jó bizonyítvány, meg a jó érettségi...
ha nem voltál jó tanuló akkor nagyon kevés a pontszámod az orvosira...
Én meg úgy látom, hogy van esély vidéki egyetemeken a 410 körüli ponthatárra. Bár nekem igazán jó lenne, ha maradnának a tavalyi ponthatárok, csak ne nagyon növekedjenek.:D
Amúgy ezekkel az eredményekkel tényleg nem lehet bejutni, de, ha mindkét érettségin dobsz 10-15 ponttal, akkor már igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!