Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Milyennek tartod az osztályköz...

Milyennek tartod az osztályközösséged? Összetartó osztály vagytok/voltatok?

Figyelt kérdés

márc. 25. 21:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyelj igazából nagyon ritka az igazán összetartó osztályközösség. Nekem se álltalánosban se középiskolában nem volt összetartó osztályközösségem.
márc. 26. 07:53
 2/9 A kérdező kommentje:
1# Ez elég szomorú. Pedig mégiscsak 4-8 évig össze vagytok zárva egymással, minden nap találkoztok suliidőn belül.
márc. 26. 08:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyóckerben jártam alsóban, ott egész jó volt az osztályközösség. Pont most volt 10 év után megtartva egy kis összeröffenés, mi magunk csináltuk (tehát nem az iskola igyekezett fenntartani a kapcsolatot) és én is meg lettem hívva, pedig félúton leléptem :D

A másik egy elég nagy hírű suli volt, nagy nevek jártak ott, blablabla. Na, ott egyből ki is lettem közösítve, mert jóban lettem a kiközösített lánnyal. 1-2 emberrel voltam igazán jóban, nem nagyon számíthattam a többiekre.

márc. 26. 10:50
 4/9 anonim ***** válasza:
8kerben izgi volt tuti(:
márc. 26. 11:15
 5/9 A kérdező kommentje:
Én nagy értéknek tartom, ha van egy jól működő, már-már családias hangulatú osztályközösség. Mondom ezt úgy, hogy én elég kívülálló voltam. Nem destruktivizmusból, csak én ilyen fura lélek vagyok.. 🤷‍♂️
márc. 26. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Általánosban nagyon jó osztályközösség volt (akkor falun éltünk).

Középiskola kisvárosban, ott már klikkesedés volt, nem volt összetartás.

márc. 26. 13:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Általánosban ki voltam közösítve, mert nem voltam sportos. 3,5 körül volt a tanulmányi átlagom. A többiek sokszor bukásra álltak valamiből, eminensnek hívtak. Ez a 2. ok a kiközösítésre. Alsó tagozatban én voltam a legidősebb, mert szeptemberi születésű vagyok. Felsőben már sok volt a 2-3 évvel idősebb diák, akik többször ismételtek évet. Azokkal mégannyira sem jöttem ki. Cigiztek, füveztek, bele akartak vinni engem is ebbe. Ha engem nem számolunk, akkor egy nagyon összetartó, családok közötti barátságokkal, szülő-tanár barátságokkal teli, közös céllal rendelkező (sportfasiszta) közösség volt ez. Puszival köszöntek még a fiúk is egymásnak. Én nem voltam a testvériség része, mert nem ment a kötélmászás. Már gyerekkoromban érdekelt a híradástechnika, meg a modell építés, én jól el voltam barátok nélkül is! Középiskolában egészen más volt. Ott sok haverom lett, bulizni jártunk, meg 3-4 hasonló érdeklődésű ember is volt. Diszkótechnikát építettünk, telefont programoztunk, suli szerverét hekkeltük, stb. 4 feletti átlagom volt, és egyszer majdnem kirúgtak. Előtte nyeretem osztv-t. A sajtóban is szerepelt a suli, mert 3 tanuló is ebből a suliból ért el helyezést :-) . Ez is csapatmunka volt!
márc. 31. 04:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk nem volt túl összetartó közösség, csak alsóban, dedóban. Én akkor is kilógtam a sorból. A beszédtéma leszűkült a testedzésre, karate fogásokra, meg nem gyerekeknek való véres ninja filmekre. Volt még illegális gyorsulás és autó tuning, amihez néha én is hozzá tudtam szólni. 5. osztálytól megjelentek a technósok, rapperek, és a metálosok, 3 ellenséges csoport. Nem csak zenei ízlést jelentett ez. A technósok felnyírták a hajukat, harsány neon színekben öltöztek, és nyüzsgő, feltűnést szerető, megbízhatatlan nagydumás fazonok voltak, és mindenféle könnyű drogot, meg olcsó piát kipróbáltak. Műemlékeket hánytak le az utcán, amiket megmart a hányás, és ezt büszkén mutogatták évekig. A rapperek szintén felnyírták a hajukat. Nem voltak színesbőrűek, de sokat szoliztak. Szerettek fehér nadrágot, dzsekit hordani, és nagyon vigyáztak, össze ne piszkolódjanak. Erőszakos kigyúrt, kemény fajta, drogdíler + gengszter stílust szerették, és szerettek belekötni szórakozásból másokba. Állandóan gyakorolták a vastagfarkúságot másokkal szemben. A metálosok pedig nem jártak fodrászhoz, szerettek feketébe öltözni, a hosszú hajukat is befestették. Ők is erőszakosak voltak, de nem kötöttek bele másokba, mint a gengszterek. Csak ha valaki kóstolgatta őket, akkor nagyon megjárta. Olyan befelé forduló csöndes gyilkos stílusúak voltak, akikhez ha rosszkor szólsz, lefejeli az orrodat. Én egyik csoportba sem tartoztam. Engem lekötött a modellvasút építés. Kispénzűek voltak a szüleim, így a terepasztalomhoz sok dolgot kézzel csináltam, és egész nyári szüneteimet ilyen pepecseléssel töltöttem. Építettem egy programvezérlőt, ami magnókazettára vett hangjelekkel működtette a dolgokat (mint a gombos telefon rendszere), csak ezzel évekig elvoltam, és még több elektronika projectem is volt, nem sokat jártam társaságba általános iskolás koromban. Szerencsére megalapoztam ezzel a jövőmet. Utólag jó, hogy kimaradtam ebből a közösségből és még a sima cigire sem szoktam rá! Akkor még rossz volt, hogy nincs beszélgetőtársam és nyominak tartanak, de túléltem, és ma hasznos tagja vagyok a társadalomnak, sok adót fizetek (habár nem örülök, hogy eljachtozzák a gengszterek).
ápr. 5. 20:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Az általános iskolai osztályközösség nagyon klikkesedő volt, amikor együtt kellett volna dolgozni, pl. DiákNap, alig ment. A végére összehoztuk, mert többen versengő típusok voltak és összerántották a csapatot. Viszont 1-2 incidenstől eltekintve, nem voltak nagy veszekedések, vagy viták, az a pár kivétel sem volt túlzottan vészes.

A gimis viszont sokkal rosszabb volt. Az osztály tele volt (új)gazdag szülők gyerekeivel, ahonnan eléggé kilógtam, pedig mi sem éltünk rossz körülmények közt. Abba a pár kivételbe tartoztam, aki nem vasalt hajat, nem Apple cuccai voltak, nem Zara-ban és társaiban vásárolt. Többször gúnyt űztek belőlem, mert tanultam és komolyan vettem a sulit, volt, hogy ki is nevettek, amikor hármast kaptam. De legalább nem volt olyan sokszor.

Itt volt több, nagyobb veszekedés is, sőt, verekedés is, aminél 3 tanár kellett, hogy szét tudják húzni a fiúkat. Itt még erősebb klikkek voltak, sőt a gimi végére több olyan barátság szakadt meg (és tudomásom szerint azóta sem javult meg), amik nagy "BFF"-ekből álltak azelőtt. Aztán a végére úgy megorroltak egymásra, hogy egymás mellett sem bírtak többet ülni.

Volt olyan, pl. osztálykirándulás megbeszélésénél, hogy direkt veszekedést generáltak osztályfőnökin.

ápr. 6. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!