Hogyan illeszkedjek be egy új osztályba?
Idén váltottam iskolát, egy már összeszokott osztályba kerültem, de nem igazán megy a beilleszkedés. Nem érzem azt, hogy vevők lennének rám az osztálytársaim és emiatt nem is igazán sikerül barátságokat kialakítanom. Emiatt mindennap egyre rosszabb kedvvel megyek be és egyre kevésbé vagyok vevő én is az osztálytársaimra, ami nem segít.
Extrovertált vagyok és könnyen megy az ismerkedés is, de most valamiért mégis tehetetlennek érzem magam.
Mit takar az, hogy "nem vevők" rád az osztálytársaid...?
Miket csinálsz, vagy milyen a kommunikáció?
Nem feltétlenül rögtön "legyél már a haverom" direktben kell ezt csinálni. Kitapasztalni, hogy kinek mi a kedvenc témája, filmje, sportága, szórakozása, stb. és elkezdeni vele beszélni erről, amennyiben neked is hasonló az ízlésed. aztán majd alakul valami.
Lány vagy fiú vagy?
Igen, a közösség és a hangulat jó. Nem néznek teljesen levegőnek, de egyáltalán nem érzem azt, hogy nyitottak lennének felém, mintha zavarnám őket. Ha esetleg van csapat feladat, látom rajtuk, hogy nem szívesen dolgoznak velem. Néhányszor "viccesen" meg is jegyezték, hogy én nem vagyok az osztály tagja.
Nyilván magunkkal szemben kevésbé vagyunk kritikusak, de nem gondolom, hogy különösebben idegesítő lenne a személyiségem vagy zavaró a kisugárzásom, amivel indokolható lenne a hozzáállásuk. Teljesen átlagos vagyok.
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni.
Hát... nehéz eset, az elmúlt két évben két új osztálytársat is kaptunk, és mind a kettejüknek nehezen ment a beilleszkedés.
Próbálkozz más osztályokkal egyébként. Nem tudom, hányadikos vagy, ha már 11-es, akkor faktokon keresztül nehéz dolgod sincs.
Vagy csak random kapcsolódj be beszélgetésekbe, függetlenül attól, hogy invitáltak-e.
Köszönöm a tanácsokat, igyekszem megfogadni őket! :)
Ha valakinek még van tippje, ötlete, megoldása, örömmel meghallgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!