Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Volt olyan tanárod, aki...

Volt olyan tanárod, aki rendszeresen megalázott iskolás korodban valakit az osztályban?

Figyelt kérdés

Hanyadikosok voltatok?

Hány éves volt az a gyerek?

Milyen idős volt a tanár?

Milyen tantárgy(ak)at tanított?

Hány éve ennek?

Mit szólt hozzá az osztály?

Mit gondolsz ma erről?

tegnapelőtt 23:53
1 2
 1/11 anonim válasza:
68%

Úgy különösen nem volt rászállva senkire, egyöntetűen volt bunkó mindenkivel. Általános 3-4-ben volt az osztályfőnökünk ez a nő. Engem úgy konkrétan kétszer vett elő. Az egész osztály előtt nyomta az agymenését, megalázva ezzel a gyereket. A második esetnél konkrétan kiállított a tábla elé egy osztálytársammal és ott alázott minket az egész osztály előtt. Azért, mert piszkáltunk (szavakkal) valami srácot az évfolyamról. (Oké, nem szép dolog, de hát könyörgöm... gyerekek voltunk, kb 9-10 évesek). Miért nem lehetett ezt 8 szemközt megbeszélni? Vagy esetleg a szülőkkel megbeszélni? Ez olyan fantasztikusan mély nyomot hagyott bennem, hogy 35 éves koromban is simán emlékszem rá.

Ma mit gondolok erről? Azt, hogy egy köpedelem a viselkedése/személyisége. Ha látnám azt a nőt, az lenne a minimum, hogy nem köszönnék neki, csak továbbsétálnék. Ha valami baja lenne ezzel, meg minimum a csába küldeném el.

tegnap 00:00
 2/11 anonim válasza:
100%

Bocsi, a kérdések egy részére nem is válaszoltam itt a nagy indulatok között. :)

- 3. vagy 4. osztályban történt ez.

- 9-10 év körül voltunk.

- A tanár korát nem tudom... talán 30 lehetett akkoriban.

- Ő volt az osztályfőnök. Talán magyart tanított.

- 2000 körül történt.

- Az osztály igazából csendben végig hallgatta. Utána sem került ez szóba. Szerintem érezték, hogy nagyon gáz az az egész helyzet.

- Ma azt gondolom, hogy elítélem a viselkedését.

tegnap 00:10
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
Volt egy tanárnő aki a saját gyerekét alázta folyamatosan mindenki előtt az iskolában, a lány ráadásul a legjobb barátnőm volt így nekem is nagyon rosszul esett, szinte gyomorgörcsöm volt tőle és éreztem hogy ez nem normális. Mindig meg kellett valahogy vígasztalnom, hogy az anyja nem gondolta komolyan. De a nő mai napig tanár, és azt gondolom hogyha a saját gyerekének nem szégyellt ilyen traumát okozni, akkor más gyerekének pláne. Ma ugyanúgy megvetem az ilyesmit, azt gondolom aki elvesztette az idegrendszerét az ne tanítson és ne is legyen gyerekek között.
tegnap 00:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy eset, ugyan nem tanár, de hittant oktatott a helyi plébános. Ő szeretett minden hülyeség miatt is pofonokat osztogatni. 2000-es évek elejéről beszélünk, akkor még ez tök oké volt, ha valamit kivégeztünk kaptunk érte, jogosan. Csakhogy mi olyanokért kaptunk pofonokat, hogy pl sokat mocorogsz, susogtunk óra alatt, rendetlen a padunk stb. Egyszer még becsengetés előtt ráültem a padra és úgy beszélgettem. Valamiért hamarabb jött az órára és meglátta, hogy a padon ülök, megtépte a hajam és felpofozott, de úgy, hogy csillagokat láttam. Kikéredzkedtem wcre és megkerestem az igazgatónőt, aki pont ebéden volt, odamentem és a többi tanár előtt közöltem, hogy "A pap már megint verekszik" csináljon valamit. Csinált is: az igazgatónő behívta azt a papot meg engem az irodájába, ahol engem hordtak le minden hazudozós takonynak, egy 10 éves gyereket. Szétbőgve mentem haza, nyilván a szüleim kiszedték belőlem mi volt. Apám fogta magát, kirángatta a plébánost a parókia elé, jól megverte és közölte vele, hogy ha még egyszer meg próbál ütni engem vagy más gyereket, a Szent Péter előtt fog majd imádkozni. Anyám pedig ugyanezen napon berángatott vissza az iskolába és közölte az igazgatónővel, hogy elvisz orvoshoz látleletet venni, mert a pap keze nyoma konkrétan ott volt az arcomon és majd pszichomókus eldönti, hogy a gyerek hazudik-e, vagy valóban az igazgatóság által jóváhogyott és helyeselt gyermekbántalmazás folyik itt. A rohadék azt mondta, hogy anyám ütott pofon, nem a pap. Itt anyám felállt és nemes egyszerűséggel felpofozta az igazgatőnőt és mondott neki valami olyat, hogy nem én vágtalak pofon, hanem az XY néni, nem emlékszek már rá pontosan, 20on akárhány éve volt. Elég nagy balhé volt mindkét esetből, ugye falun gyorsan terjednek a hírek. Egy hétig én voltam a sztár, kivétel nélkül mindenki tudta mi történt az igazgatóiban. Végül átirattak egy másik iskolába. Apát nyilván feljelentette a plébános, de nem lett belőle semmi, hiába volt vagy 20 szemtanúja a verekedésnek, senki sem látott semmit. Az igazgatónő egyébként kb 5 éve ment véglegesen nyugdíjba. A pap megnősült. Én nem vagyok az erőszak híve, de van amikor indokolt.
tegnap 02:21
 5/11 A kérdező kommentje:
4. Érdekes a történeted. Melyik faluban történt ez?
tegnap 02:39
 6/11 anonim ***** válasza:
5# Ez Felvidéken(Szlovákia) történt
tegnap 05:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Amikor gimibe kerültem a német tanárral voltak problémáim. A vezetéknevem alapján (vagy a naplóban lévő apukám neve alapján nem tudom) rájött, hogy ki az apukám. Erről annyit kell tudni, hogy ők együtt jártak gimibe, és a német tanárom volt barátnője szakított vele, majd összejött az apukámmal, ez benne mély sebet hagyhatott. (nem ő az anyukám egyébként)

Örökösen én feleltem, mindig elmondta mennyire keveset tanulok, lusta vagyok, nem viszem semmi az életben stb.

Sokat mentem sírva haza.

Apukámnak egyszer nagyon elege lett ebből és megvárta a tanárt iskola után. Azt tudni kell hogy apukám 2méter és akkoriban még elég kigyúrt volt, a német tanár pedig alacsony és pocakos. Elmondása alapján elvitte a német tanárt beszélgetni valahova. Nagyon sokáig távol volt otthonról.

Mikor hazáért azt mondta megbeszélték a dolgokat. Mondanom sem kell én remegve mentem be az iskolába, csodák csodájára onnantól egy rossz szava sem volt felém. És a történet fun fact része: azóta jóban vannak, és havi 1x minimum találkoznak :D

Szóval összességében jól jött ki, de belegondolva 100x rosszabb is lehetett volna

tegnap 08:24
 8/11 anonim ***** válasza:
A kocsog igazgato 12 evesen
tegnap 12:50
 9/11 A kérdező kommentje:
8. Mi történt?
tegnap 12:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Allandoan a nevemmel kapcsolatba ba**akodott velem

Aztan szoltam az igazgatohelyettesnek o meg szolt neki

Persze akkor meg azert ba**akodott velem miert vagyok erzekeny

Szerintem meg nem kenne egy 12 éves gyerekkel igy viselkedni

tegnap 13:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!