Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Annak mi lehet az oka hogy...

Annak mi lehet az oka hogy mindig problémás osztálytársakat fogok ki?

Figyelt kérdés
Nem azt mondom hogy én egy angyal vagyok, de most vagyok középiskolás és gyakori a rosszindulat. Legutóbb egy rendes lány aki kedves lek*cs*gözte meg leqvázta az egyik tanárt. Meg megy a menőzés a másik lenézése, megalázása. Kibeszélnek másokat hogy "tudod az a gyerek, ugyanabban a melegítőben van mindig, olyan büdös mint a dög" meg ilyenek. Meg sokan nem tudnak normálisan viselkedni. Más osztályokban meg azt látom szünetekben hogy tök jól elvannak egymással. Ott is vannak problémásabbak, de sokkal másabbnak tűnnek. Lehet hogy ez egy rossz megfigyelés de sokszor tapasztalom. Általánosban is hasonló volt a helyzet.

dec. 6. 22:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Itt majd mindjárt jönnek a Tiktokkal, a facebookal, de amúgy sok minden miatt.
dec. 7. 12:50
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyrészről ez a "nekem jogom van a...!" (majd utána mondanak egy blődséget) attitűd vitte félre a dolgokat, mert jellemzően tényleg akkor dobálóznak ezzel a mondattal, amikor olyant cselekednek, ami nem mindig helyes, indokolt az adott helyzetben.

A közösségi média is sokat rontott a viselkedésen, a kommunikáció eldeformálódásán, illetve elég sokan olyan attitűd, narratíva terjeng ott, ami bár hiába nem túl helyes, mégis felkapott lett, mert sokan egyetértenek vele.

Tisztelet a kivételnek; sok gyereket nem neveltek meg (időben/fiatalabb korban), vagy eleve a "nekem mindent, neked semmit sem szabad!" elv alapján nőttek fel. És ezek a hiányok most jönnek elő.

Változnak az idők és az értékek, és sajnos pont az a réteg a hangosabb, akiknek elég sokszor megkérdőjelezhető a véleménye, álláspontja.

(#9 voltam)

dec. 10. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!